ROSBIEF • ROSE

| Vlees | Suikervrij | Glutenvrij | Optioneel Vegan |

De wrap met Rosbief heb ik gemaakt voor mijn vriend na aanleiding van zijn Fitness doel. Ik eet zelf bijna helemaal geen vlees, dus wanneer ik een wrap eet is de vulling vegetarisch.

Mijn vriend is flink aan het trainen om een groeispurt te maken in spieromvang en dat lukt hem heel goed! Naast de nodige inname van eiwitten, groente, koolhydraten (alleen op sportdagen) is het niet de bedoeling dat hij te vet eet. Zo kan hij ervoor zorgen dat hij droger gespierd wordt en zo zijn contouren van zijn spieren duidelijker zichtbaar worden. Het droogtrainen wordt ook wel ‘cutten’ genoemd en dat is waar de meeste sporters, bodybuilders momenteel mee bezig zijn. Zo droog mogelijk gespierd zijn voor de zomer. Wat belangrijk is bij ‘cutten’, is dat de dagelijkse calorie behoefte ongeveer 25% minder moet zijn om het resultaat zo optimaal mogelijk te krijgen. 25%?! Yep! 25 dude. Je begrijpt natuurlijk dat het niet voor een langere periode mag, maar hoogstens voor een aantal weken.

Om het droog trainen van jouw spieren zo goed mogelijk te doen hangt het wel van een aantal factoren af. Naast de nodige fitness oefeningen en trainingsschema’s a la Arnold Schwarzenegger, is het wel de bedoeling om op je voeding te letten. Heb je cheat cravings? Dan is het echt niet erg als het een keertje is, maar maak jezelf niet wijs dat cheaten om de dag ‘een keertje’ is. Vergeet niet dat je door de cheats heel snel in ‘oude eetgewoontes’ vervalt door de ‘Sugar rush’ en je hierdoor niet het gewenste resultaat zal bereiken. Waardoor je weer enorm zal gaan balen!
Het is daarom super sterk als je niet toegeeft aan jouw crafings en de slechte cheats ontwijkt. Wil je het dan toch echt?! Ga dan op zoek naar een lekker recept op mijn site of online om op een minder slechte manier toch je lekkere trek te stillen.
Hier een paar cheats die mega lekker zijn en niet een overkill aan slechte voedingsstoffen zijn voor jouw lijf.

Genoeg lekkere (gezonde) cheats dacht ik zo! Het maken van jouw eigen cheatmeals heeft ook zo z’n voordelen, want doordat je in de keuken staat om jouw cheat-meal te preppen, neemt er toch een stukje onrust uit jouw lijf weg omdat je word afgeleid. Daarnaast krijg je achteraf niet een enorme schuldgevoel dat je iets ‘slechts’ in jouw lijf stopt en krijg je geen last van een enorme piek en daling in jouw suikerwaarde.
Wil je de cheat nog beter doen, kies dan voor koolhydraat arm als je weet dat je niet gaat sporten die dag, ga je wel sporten, dan is het niet erg om net wat meer koolhydraten tot je te nemen, die zet je straks met jouw work-out om in energie i.p.v. dat het zich omzet in suiker wanneer je niet gaat sporten.

Ingrediënten

  • homemade wrap
  • 5 plakjes rosbief
  • verse bladspinazie
  • snufje zout en peper
  • homemade lemon dip
  • *optioneel geroosterde pijnboompitjes


Bereiding

Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht en leg daar een wrap op. Bekleed de wrap met de plakjes rosbief, was de bladspinazie en scheur het in stukjes op de rosbief. Leg hier een daar een dot van je zelfgemaakte Citroendip op en strooi als laats een snufje peper en zout er overheen.

Rol de wrap op en vouw het aluminiumfolie om de wrap heen. Vergeet de onderkant niet als eerst naar binnen te vouwen en daarna vanaf de zijkant te rollen. Eet een stuk makkelijker!

Liefde van de man gaat door de maag, zeker met deze Rosbief Rose Wrap.

Enjoy and stay in shape 😉

PicsArt_06-12-11.06.36


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s