Suikervrije Chocolade

Het recept ben ik tegen gekomen via Amber Albarda en is ontzettend makkelijk te maken. Voor iedereen die geen witte geraffineerde suikers mogen of willen, dan is het fijn dat er een alternatief is naast alle chocoladetabletten met suiker en/of zoetstoffen.

Je zal wel even moeten wennen aan de smaak, maar dat geeft niet. We weten immers niet beter dan dat er overal suiker aan toegevoegd wordt door de voedselindustrie, onze smaakpapillen hebben zich daarop aangepast, maar dat geeft hoop, want als jij je voedingspatroon weet aan te passen waarin je minder suiker consumeert zal jouw smaak veranderen en weet je straks niet beter.

Probeer het eens uit en wees creatief in het maken van verschillende variaties.

Ingrediënten


Bereiding
Smelt de Cacaoboter in een steelpannetje met dubbele bodem (of eventueel au bain-marie verwarmen) op laag vuur en haal het pannetje van het vuur als alles gesmolten is. Voeg de Cacaopoeder en de Maple syrup toe en spatel het geheel goed door.

Schenk de chocolade in een siliconevorm. Je kan versiersels zoals nootjes, zonnebloempitten of grof zeezout eroverheen strooien. Wil je ook een combinatie met zelfgemaakte marsepein? Dan druk je eerst een bolletje marsepein in de vorm en daaroverheen schenk je dan de chocolade. Uiteraard zijn ze ook lekker zonder poespas.

Je kan de bonbons aan de lucht laten uitharden of eventueel in de koelkast zetten. De chocolaatjes zijn lang houdbaar en je kan ze in een luchtdichte trommel bewaren.

picsart_03-06-04-12-09

Tip:
Je kan er Pindarotsjes, chocoladeletters, paaseieren en nog heel veel meer van maken!


🖤

9 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s