PEANUT • ROCKS

| Vegan | Plantaardige Chocolade | Geraffineerd suikervrij |

Easy Peasy Chocolade maken, het kan dus toch! Het is alleen een kwestie van wennen. Omdat wij (in onze generatie) niet beter weten, zijn dit soort smaakjes nieuw. We kennen eigenlijk de smaak van puur natuur niet meer omdat we zoveel producten eten dat bewerkt is. Maar dat maakt het voor mij nog meer een uitdaging om juist te onderzoeken en te experimenteren met onze/mijn smaakpapillen.

In mijn Blog zal ik meer en uitgebreider over de kwestie chocolade ingaan, maar nu eerst Let’s Rock this Peanut!

Ingrediënten


Bereiding
Smelt de Cacaoboter in een steelpannetje met dubbele bodem
(of eventueel au bain-marie verwarmen) op laag vuur en haal het pannetje van het vuur als alles gesmolten is. Voeg hierin de Cacaopoeder, Ahornsiroop en de pinda’s en spatel het geheel goed door.

Om er pindarotsjes van te maken laat je het mengsel afkoelen, zodra de chocolade wat dikker is schep je het met een lepel op een met bakpapier bekleed cookietray, bakplaat of bord. Vergeet er dan niet eventueel wat grove zeezout overheen te strooien, hiermee haal je de chocolade smaak goed naar voren, uiteraard kan het ook zonder.

Je kan de rotjes aan de lucht laten uitharden of eventueel in de koelkast zetten. De rotsjes zijn lang houdbaar en kan je in een luchtdichte trommel of in een mooie bonbonnière schaal bewaren.


2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s