Homemade Wraps!

Na het uitzoeken van de voedingswaardes en de ingrediënten Bugles Nacho Cheese vs mini Tortilla wraps, die in abracadabra-taal op de verpakkingen staan, ben ik aan de slag gegaan om zelf wraps te maken en ben ik erachter gekomen dat wraps maken eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is!!!

Ik heb een bestaand recept gebruikt van smulweb. Hier staan altijd de meest uiteenlopende recepten op. Trouwens, als je gaat Googlen kom je heel veel verschillende soorten manieren tegen hoe je zelf een wrap kan maken. Het is een kwestie van uitproberen en dat heb ik alvast voor jullie gedaan ;-).

Ingrediënten

  • 200 gr. speltbloem
  • 125 ml water
  • snufje zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie


Bereiding

Weeg de bloem af in een plastic mengkom en schenk hierbij het water, olie en snufje zout. Roer het mengsel in het begin met een lepel omdat het nogal een plakkerig deegje gaat worden. Is het nog te plakkerig om vast te houden, doe er dan nog een beetje bloem bij.

In het bestaande recept staat aangegeven dat je het deeg voor ongeveer 30 minuten moet laten rusten, maar ik was nieuwsgierig of ik het al meteen kon bakken?! En dat kan!

Wanneer je het deeg goed hebt gekneed en je het tot een mooi deeg balletje kan vormen rol je het uit tot een worst en verdeel je het in 6 stukjes. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem (ook een beetje op de wrap) en rol het deeg uit tot ongeveer 3 á 4 millimeter. Niet te lang rollen, anders plakt het aan het aanrecht vast! En niet te dun, want dan wordt het geen wrap meer maar een knapperige papadum! Hihi.


Verwarm de koekenpan op een middelmatig vuurtje en leg daar een wrap in zonder boter of olie. Dit is niet nodig omdat er al olie in de wrap zit. Bak de wrap gaar in 1 á 2 minuten, of totdat het een beetje goudbruin gekleurd is.

Je kan het vullen met de meest uiteenlopende vullingen! Probeer eens de Kip massala maar dan zonder de kip!

Wrapse!

Vergeet niet dat je heel veel kanten op kan qua variatie! Het is maar net wat je lekker vind. Onderstaand heb ik een aantal ideetjes waarmee je de wrap kan kruiden! 1 theelepel is genoeg voor 1 bolletje deeg.

PicsArt_05-24-05.18.35
Tip:
Je kan ze direct eten, een dag later of vries ze in met een stukje bakpapier ertussen voor bijvoorbeeld ‘woensdag wrapdag!’. Heb je niet genoeg aan 6 stuks? Verdubbel dan het recept. Handig als je een bulk wilt gaan maken en in vriest voor de komende weken.

Variatietip:
Je kan de bloem vervangen door meel te gebruiken.


🖤

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s