FROZEN • FINGERS

Nu we heel langzaamaan naar de zomer toe gaan, zie je de filmpjes en de recepten van de gezonde bevroren yoghurt bars en brokken om je oren vliegen, ik heb er ook nog eentje voor je!

Ben je op de healthy toer en heb je soms de neiging om te willen snoepen? Ik begrijp het maar al te goed. Probeer alleen te kijken of het je lukt om in plaats van ‘slecht’ te snoepen, het gezond snoepen een kans te geven. Je zal je er meteen een stuk beter bij voelen en het als een overwinning zien dat je het ‘slechte’ hebt laten staan!

Ik ben van mening dat het ‘slecht’ snoepen ook te maken heeft met een soort van ‘luiheid’, want hoe makkelijk is het om een zak open te trekken en direct je crafings te stillen (gemak dient de mens) dan dat je in de keuken ‘moet’ staan om iets lekkers te maken.

Naast dat ik soms zelf recepten maak, probeer ik ook met regelmaat recepten uit van andere bloggers, (hobby)koks en pastry chef’s en aan de hand van mijn bevindingen zet ik de recepten online op mijn site. Ik probeer juist een beetje naar recepten te zoeken die gemakkelijk te maken zijn en zo gezond mogelijk zijn, zodat het juist aantrekkelijk is om zelf aan de slag te gaan.

Met onderstaand recept kan je naast Frozen Fingers en brokken ook IJsvormpjes vullen of schepijs van maken (hoe je schepijs het beste kan maken leg ik uit bij het recept van Aardbei Sorbet.

Ingrediënten

  • 400 – 500 gr. Kokosyoghurt (ander yoghurt of kwark mogelijk)
  • 10 verse aardbeien
  • handje ongezouten pistache nootjes
  • *optioneel kokosrasp


Bereiding

Rasp 1 aardbei in een apart kommetje met 1 volle eetlepel kokosyoghurt en meng het goed door. Het krijgt hierdoor een lichtroze kleur en het zal een beetje naar aardbeien smaken.

Zet een bakvorm klaar naar wens, ik heb een vierkante bakvorm gebruikt (gekocht bij de Action) van ongeveer 25×25 cm. Knip een stuk bakpapier op maat en spray alleen de bodem in met wat bakspray zodat het bakpapiertje hieraan kan blijven plakken, maar er ook weer makkelijk eruit gehaald kan worden. Zorg er wel voor dat je aan 2 kanten een stuk bakpapier laat uisteken, zodat je de Yoghurt Bars er straks makkelijk uit kan krijgen.

Snij de nootjes en de aardbeien in grove stukken en een heel klein deel in kleine stukjes en mix het door elkaar.

Schep ongeveer de helft van de gesneden aardbeien en pistache nootjes in de beker van de kokosyoghurt (scheelt weer extra afwas 😉 ) en roer het even door. Schenk het in de bakvorm en verdeel het mengsel met de achterkant van de lepel. Leg nu her en der een dot van de roze kokosyoghurt hierop en om een leuk patroon erin te krijgen kan je met de punt van een mes of met je lepel het roze heel licht mengen met het wit. Verdeel nu de rest van de gesneden aardbeien en pistachenootjes erover en als je wilt nog wat *kokosrasp on top!


Wil je er bars (repen) van snijden haal het na 3 uur uit de vriezer en snij de repen alvast een beetje voor. Zet het dan nog 3 uur (of een nacht) in de vriezer en snij dan de repen helemaal door. Wil je er brokken van breken, vries het dan voor ongeveer 4 – 6 uur en breek de yoghurt in stukken.

Eet de Frozen Fingers direct op of bewaar ze in de vriezer.

Eet (lik)smakelijk!

PicsArt_04-19-09.35.57


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s