FRITTATA MASSALA

Weet je nog? De leftovers van de Kip Massala wrap zonder de kip? Met onderstaand recept kan je eenvoudig een heerlijke Frittata maken, het enige wat je nodig hebt is;

Ingrediënten

  • Leftovers massala groente
  • 1 theelepel massala kruiden
  • 5 eieren
  • snufje peper en zout


Bereiding

Breek de eieren in een diepe mengkom, kluts het goed door met een vork en voeg hier de groente, massala en een snufje peper en zout aan toe, roer het nog even door zodat al het groente onder het eimengsel zit.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje boter of (kokos)olie. Als de pan warm genoeg is kan je het eier-groente mengsel erin schenken.

Als je een deksel van de pan hebt zet die er dan nu op. Heb je geen deksel? Geen nood want je lost het al gauw op door een bord op z’n kop op de pan te leggen. 😉
In het begin kan je het vuur wat hoger laten staan, maar zet het na ongeveer 6 minuten wat lager zodat de binnenkant goed kan garen en de buitenkant niet aanbrand. Je kan altijd even stiekem kijken door met een spatel het ei een beetje op te tillen en eronder te kijken.

Het bord (of deksel) komt nu ook nog van pas want de ‘bijna’ frittata moet je nu gaan bakken aan de andere kant. Laat het bord op de bovenkant van de pan, pak de pan bij de steel, leg je hand (met een pannenlap ertussen) op het bord en kiep het nu in één keer om, zodat je de frittata nu op het bord hebt liggen en schuif het voorzichtig van het bord terug in de pan.

Bak de frittata nog voor ongeveer 5 á 8 minuten tot het goudbruin is gebakken. Wil je er graag een sausje bij? Maak die dan zelf, waarschijnlijk heb je de ingrediënten gewoon in huis liggen. Neem dan bijvoorbeeld de gezonde Knoflook saus. Past erg goed bij de smaak van massala.

PicsArt_04-11-03.49.34

Tip:
Het is lekker als avondmaal maar ook als lunch. Je kan het bewaren in een Tupperware bakje in de koelkast om het de volgende dag mee te nemen naar je werk als lunch.


2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s