CLOUD • BREAD (koolhydraatarm)

Ben je koolhydraatarm aan het eten dan is dit recept een uitkomst want het is een goed alternatief voor brood. Je kan ze zowel hartig als zoet eten door te kiezen tussen een natuurlijke zoetmaker of kruiden zoals Rozemarijn of Dille. Het onderstand recept van de wolkenbroodjes is zoet, ik heb ze gezoet met honing. Je kan de broodjes ook ‘naturel’ maken door alleen wat peper en zout eraan toe te voegen. De broodjes hebben een luchtig structuur, je kan ze beleggen met zuivelspread, tomaat, komkommer of met avocado en wat peper en zout.

Bij Body&Fit hebben ze laten zien dat je de cloud breads ook kan maken met eiwitpoeder. Je kan dan 30 gr. vanille wheypoeder aan het eiermengsel toevoegen om extra eiwitten binnen te krijgen. Voor sporters en bodybuilders die nu voor de zomer aan het droogtrainen zijn, zijn dit soort recepten ideaal. De koolhydraten zijn dan pas nodig net voor of na het sporten.

Het is zo jammer dat ik niet meer weet van wie het recept is, maar ik ben deze tegen gekomen op Pinterest. Als je daar ‘Cloud Bread’ intypt krijg je zo ontzettend veel varianten te zien. Keuze genoeg! Ik heb gekozen voor de meest simpele waar je niet eens heel veel ingrediënten voor nodig hebt en je meestal al in je keukenkast of koelkast hebt staan.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels Hüttenkase
  • 1 eetlepel koudgeslingerde honing
  • snufje zout
  • *optioneel 1/2 theelepel bakpoeder
  • *optioneel 30 gr. vanille eiwitpoeder

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C en zet alvast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Scheid de eiwitten van de eidooiers en mix de eiwitten in een vetvrije kom tot stevige pieken. Mix daarna de eidooiers even door en voeg de Hüttenkase, zout en honing hieraan toe. Mix het nog even door.

Voeg eerst een dot eiwitschuim toe aan het gele mengsel en spatel dit licht door (het hoeft niet helemaal in het eiermengsel opgenomen te worden). Schenk het eiermengsel bij het eiwitschuim en spatel het voorzichtig (met heel veel liefde ♥) erdoorheen. Probeer het zo goed mogelijk te mengen maar het geeft niet als er wat ‘wit’ zichtbaar blijft. Dat zorgt juist voor lucht in het broodje.

Schep met een eetlepel een dot op de bakplaat. Je kan het met de achterkant van de lepel een beetje uitspreiden, maar dat hoeft niet. Wil je het broodje wat groter? Schep dan 3 eetlepels van het mengsel maar spreid het dan wel een beetje uit, anders heb je kans dat het niet helemaal gaar wordt van binnen.

Bak de broodjes ongeveer 12 á 15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op de bakplaat en haal ze voorzichtig van het bakpapiertje af, anders scheurt de onderkant.

Bunkerse 😉 without the guilt!

PicsArt_04-17-10.36.06

Tip:
Je kan ze bewaren in een Tupperwarebakje. Eventueel in de koelkast, maar dat hoeft niet.


3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s