Taarten voor het goede doel

Ik heb in het verleden een eigen onderneming gehad in Taarten en Cupcakes als styliste. Jammer genoeg stond ik voor de keuze ga ik door of stop ik ermee. Ik heb mijn passie voor het maken en stylen van taarten en cupcakes moeten opgeven. Het was net in de tijd dat winkels zoals de Action, Xenos en de Albert Heijn de ingrediënten verkochten om thuisbakkers te kunnen voorzien van een goedkopere kwaliteit aan taartspullen, daarnaast door de verhuizing van Diemen terug naar mijn home town.

In Diemen/Amsterdam is er veel meer belangstelling en vraag naar Cupcakes en Taarten. Helaas is dat in mijn geboortestad niet het geval en zijn er vooral veel thuisbakkers die het liever zelf doen en liever wat meer besparen op de kwaliteit. Ergens ook wel begrijpelijk als het gaat om de moeilijke economische crisis waar veel gezinnen in zitten.

Iedere dag was Jo Cupcakes (mijn online shop) voor 5 jaar lang een gemis en ben ik in begin 2017 op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Tot mijn verbazing zag ik een mooi initiatief om, voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben en bij de voedselbank zijn aangesloten, een verjaardagstaart voor kinderen te maken. Dit is mijn roeping!

Hoe erg ik het ook vind voor de gezinnen die het financieel zwaar hebben en dat het überhaupt moet bestaan vind ik vreselijk, maar tegelijk voelt het als een eer om als vrijwilliger een bijdrage te mogen leveren aan een goed doel en hiermee een lach op de gezichten van de kinderen te toveren.

Je mag de foto’s gebruiken als inspiratie maar ik wil je wel vriendelijk verzoeken om de foto’s niet voor eigen gebruik te gebruiken uit respect voor de maker (ik dus;-)) en het gezin waarvoor de taart is gemaakt. Alvast bedankt!

Een kleine side note, ondanks dat ik suikervrij, eet zijn de taarten niet suikervrij en bekleed met fondant en botercrème.

Unicorn Cake

Gemaakt voor een meisje, 12 jaar

Voor de maand april mocht ik een taartje maken voor een jonge dame van 12 jaar.
Het is een Unicorn Cake geworden. Ik kon niet wachten om eindelijk eens de éénhoorn taart uit te proberen!

Als vrijwilliger krijg je enkele spullen gesponsord maar, omdat ik door mijn creatieve ideeën soms wat meer materiaal nodig heb, ben ik wat meer overboord gegaan. Ach ja, met de gedachte dat straks de taart voor het neusje van de jarige job staat en een glimlach op haar gezichtje tovert, is dat het allemaal waard. #emoknijn

Emoji Cake

Gemaakt voor een jongen, 11 jaar

Voor deze jongeman heb ik een emoji taart gemaakt. Maar dan wel een coole emoji taart met een zonnebril op. Omdat ik een taart best ‘kaal’ vind als er niets op de zijkant zit heb ik de tekst ‘hoera 11 jaar’ erbij gedaan. Het moest niet te veel opvallen, dus heb ik de tekst dubbel gedaan. De onderste laag zwart, zodat het eruit ziet als schaduw, en de bovenste laag geel net als de rest van de taart.

Rainbow Cakes

Gemaakt voor een meisje, 3 jaar

Zonder dat ik weet welke interesses of hobby’s ze heeft, wil ik toch iets leuk maken, daarom heb ik gekozen voor een regenboog taart. Welk meisje van 3 jaar vindt dat nou niet leuk?! Met schattige wolkjes en regenboogkleurtjes.

Alles is gemaakt van fondant, behalve de hartjes, dit zijn snoepjes. De (3D)wolkjes zijn gemaakt door eerst allemaal balletjes te draaien, aan elkaar te plakken met water en daaroverheen een dun laagje fondant te doen.
Hero Cake

Gemaakt voor een jongen, 6 jaar

Het was nog een uitdaging om deze taart te maken, want ik was altijd gewend om wat meer de hoogte in te gaan qua decoratie. Daarom heb ik het masker wat meer vorm gegeven, geeft toch net dat beetje extra’s aan de taart.

En alle jongens hebben een held, deze jongeman kreeg er drie!

Mini Mouse Cake

Gemaakt voor een meisje, leeftijd onbekend

Ik heb gekozen voor Minnie M. De kleurencombinatie zwart, wit en rood geven een mooi contrast.

Het was voor mij nog een uitdaging om de strik te maken, omdat ik het nog niet eerder had uitgeprobeerd. De taart is afgesmeerd met botercrème en gedecoreerd met fondant.

Galaxy Cake

Gemaakt voor een jongen, 5 jaar

Ik mocht mijn laatste taartje (dat wist ik toen nog niet) maken voor een jongeman van 5 jaar. Omdat het met taartje gemaakt moet worden met weinig materialen is een 2D taartje meestal vanzelfsprekend.

Ik heb gekozen voor een Galaxy taart met een ruimtemannetje die een zwevende ‘5 jaar’ ballon vast houdt. Het was een leuk experiment, omdat ik het nog nooit eerder had gedaan. Soms is het ook gewoon doen!

• • •

Beslissingen maken is nooit leuk, zeker niet als het nog eens een hele moeilijke beslissing is! Ik moest mezelf afvragen of ik nog door zou gaan als vrijwilliger of niet. Waarom? Nou, omdat het een hectisch bestaan is om taarten te maken naast werk, relatie, eigen site, bloggen, recepten uitproberen, fotograferen en het sociale leven … Ik ben nu ook op een leeftijd dat ik wil doen waar ik mij goed bij voel en als het mij opslokt, is het niet een goed teken. Dan moet ik kijken wat voor mij belangrijk is en waar mijn prioriteiten liggen. Keuzes, keuzes, keuzes.

Natuurlijk vind ik het belangrijk dat andere kindjes uit een minder bedeeld gezin happy en gelukkig zijn door het ontvangen van taart wanneer ze jarig zijn. Maar het past niet meer in mijn drukke bestaan. En dat zelfs zonder kinderen! 😉 :-P. Dus doe ik hierin een stapje terug.

Ik heb daarom ook heel veel respect voor de vrijwilligers die het naast hun drukke leventje volhouden en taarten blijven maken voor dit initiatief. Mocht je dit goede doel willen steunen op een andere manier? Dat kan natuurlijk ook! Donaties zijn bij goede doelen altijd welkom. Kijk voor meer informatie op de sites van Taartjes voor Lelystad

Wil je vrijwilliger worden?


🖤

Blijf op de hoogte

Fotografie

Jolijn Evers

Contact

Bij vragen, suggesties, opmerkingen, complimenten of samenwerking schroom niet om een bericht te sturen via het contactformulier.

Follow me