Retroprints

RETRO IS BACK!

IK ben een blij ei, want ik heb me suf gedownload aan apps, om een foto te maken die eruit ziet alsof ik hem met een polaroid camera heb gemaakt. Maar dat is nu echt verleden tijd, want bij de webshop Fotofabriek kun je retroprints bestellen!

Ik heb al eens eerder foto’s bij Fotofabriek laten afdrukken in posterformaat en daardoor wist ik dat de kwaliteit van de afdrukken goed zouden zijn. Ook is het programma waarin je de foto’s upload en aanpast heel makkelijk in gebruik. No rocket science needed 🙂

Wil je de video van het uiteindelijke resultaat zien? Scroll dan direct naar beneden!

Bij het maken van de retroprints viel ik van de ene verbazing in de andere door de uitgebreide opties. Je kunt de retroprints echt helemaal naar wens maken. De keuze is reuze want het is uitgebreid zeg! Ik heb twee setjes gemaakt en het was super leuk om te doen, er is zo ontzettend veel keus dat ik van gekkigheid niet wist wat ik moest kiezen (weegschaal he ;-)).
Dus gooi de apps van je telefoon en berg je polaroid camara maar op, want als je dit eenmaal hebt ontdekt wil je nooit meer anders.
Daarnaast is het ook nog eens stuk goedkoper dan de originele polaroid kleur films. Je betaalt voor een setje van 8 stuks ongeveer € 25,- als het niet meer is.

Ik heb een paar video’s gemaakt waarin ik laat zien hoe je de foto’s kunt aanpassen op je mobiele telefoon. Het is dus niet via een app, maar gewoon via de website. Na het uploaden van je foto’s kun je aan de slag!


*Waarschuwing vooraf: bekijk onderstaande video’s alleen wanneer je bestand bent tegen verslavingen 😉 :-P.


Na het maken en uploaden van de foto’s is het tijd om de mouwen op te stropen en er even lekker voor te gaan zitten. Want ben je, net als ik, verslaafd aan fotograferen of editen, dan ga je dit zeker leuk vinden!Wil je liever een foto op de achtergrond, dan kan dat ook. In de video laat ik zien hoe gemakkelijk het is.Om het een beetje persoonlijker te maken heb ik er tekst aan toegevoegd. Ik heb gekozen voor ‘handwritten’, zodat het net lijkt alsof ik het er zelf op geschreven hebt.


Hier ben ik dus altijd heel erg slecht in. Een keuze maken tussen afbeeldingen… Ik vind namelijk heel veel leuk, bijna altijd alles OF ik heb iets in mijn hoofd en kan het niet vinden… dat komt ook nog wel eens voor :-). Bekijk welke keuze ik uiteindelijk heb gemaakt.


RESULTAAT

Het moment was daar! Ik kreeg de bestelling binnen en kon niet wachten… ik was zo benieuwd naar het resultaat.
Ik ben heel erg tevreden en enthousiast over hoe goed de kwaliteit is. Zelfs de achterkant heeft een zwart vierkantje net zoals bij een echte polaroid foto.

Toevallig had ik nog een polaroid foto van een bruiloft en kun je zien wat het verschil is. Na genoeg zie je het niet echt het verschil maar voel je het vooral. De echte polaroid (links) is minder scherp in de lijnen en heeft ook meer een vintage gevoel. Maar ach tegenwoordig bij het editen van foto’s kun je een filter gebruiken om het vintage te laten lijken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is wp-1593802658261.jpg

Dit is nog maar één product uit de hoeveelheid producten die te vinden zijn op fotofabriek.nl. Van fotoboeken tot aan persoonlijk bedrukte feestartikelen. Ik word er in ieder geval heel erg hebberig van 😀 en krijg daardoor altijd enorm veel ideeën. Natuurlijk zoek ik dan een excuus waar ik het voor zou kunnen gebruiken, zodat ik nog meer kan maken. . . Maar goed, het moet geen overkill zijn ;-).

WIL JE OOK PERSOONLIJKE RETRO FOTO’S MAKEN


🖤

Blijf op de hoogte

Fotografie

Jolijn Evers

Contact

Bij vragen, suggesties, opmerkingen, complimenten of samenwerking schroom niet om een bericht te sturen via het contactformulier.

Follow me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s