AARDBEIEN • SORBET

Of het nou zomer, herfst of winter is ik ben altijd te porren voor IJs. Er is alleen één maar…want hoe lekker het ijs van bijvoorbeeld Ben&Jerry’s ook is, ik kan het niet eten omdat het bomvol met witte gerraffineerde suikers zit. Tijd om dus zelf aan de slag te gaan en om PUUR natuur IJs te maken van onder andere vruchten.


Ingrediënten

  • 250 gr. verse aardbeien
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel honing

Bereiding
Snij de aardbeien in stukjes en doe alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of maatbeker met staafmixer om het vervolgens te mixen. Proef of je er voldoende yoghurt of kwark in vindt zitten, zoniet doe er dan een eetlepel extra bij.

Het is de bedoeling dat de yoghurt de structuur van het ijs anders maakt en qua smaak niet de boventoon moet krijgen. Je kan ook eventueel kwark gebruiken als je dat wenst maar ik vind het met kwark wat zuurder maken.

Schenk het mengsel in een ruim plastic bakje (met of zonder deksel) en zet het in de vriezer. Om te zorgen dat het een zachte (sorbet) ‘IJs’ structuur krijgt is het cruciaal om de fruitmix om het uur om te scheppen. Doe dit ongeveer 3 á 4 keer, doe je dit niet dan krijg je één bonk ijsklont :-D.

Zet het ijs voor serveren ongeveer een uurtje buiten de vriezer zodat het ijs wat zachter wordt en hierdoor makkelijker met de ijsboltang bolletjes uit kan scheppen.

Enjoy!

PicsArt_04-11-12.01.15

Wist je dat:
Sorbet van oorsprong een ijsgerecht is waarbij allerlei vruchtensappen of siropen over fijngemalen ijs worden gegoten? Daarnaast wordt sorbet in Frankrijk gegeten tussen een voorgerecht en een hoofdgerecht gegeten om zo de smaak in de mond te neutraliseren.

Oh… en de hageltjes op de foto zijn van Céréal 😉


4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s