MAGIONI • HAWAÏ • PIZZA

In verband met mijn maagverkleining ben ik op zoek gegaan naar een gezondere variant van de pizza. In dat tijdperk was de bloemkool pizza in opmars en heb ik regelmatig een poging gedaan om een bloemkoolpizza bodem te maken. Dat is jammer genoeg nog niet zo makkelijk en qua smaak valt het een beetje tegen. Totdat!…Magioni met de bloemkool pizza kwam. Een bodem gemaakt van gepureerde bloemkool. In eerste instantie zou je denken…ieuw…maar niets is minder waar want je proeft de bloemkool niet eens!

Ik ben fan en wanneer mijn vent een late dienst heeft plan ik pizza avond voor mezelf in =D

Ingrediënten

  • Magioni bloemkoolpizza bodem (te vinden bij bijvoorbeeld Albert Heijn)
  • 3 volle eetlepels Tomaten passata
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper
  • Schijfjes verse Ananas
  • geraspte 30+ kaas
  • *optioneel geraspte Grana pedano dop kaas

Verwarm de oven voor op 220 °C (elektrische stand) en leg de pizza bodem alvast klaar op een met bakpapier bekleed bakplaat.

Bereiding tomaten saus
Je kan de tomatensaus natuurlijk helemaal zelf maken van tomaten, maar ik ben zelf gek op passata en gebruik deze graag op mijn pizza. Pak een glazen schaaltje en doe hier ongeveer 3 volle eetlepels passata in met de knoflook, oregano, zout en peper. Roer het goed door en verdeel het mengsel met de achterkant van je lepel op de bodem.

Verdeel de geraspte kaas over de tomatensaus en rasp hier een klein beetje peccorino kaas overheen. Je kan dit ook achterwegen laten als je genoeg hebt aan de 30+ kaas.

Snij de ananas schijfjes in stukjes en verdeel dit over je pizza, strooi er vervolgens nog wat oregano overheen en bak de pizza in het midden van de oven voor ongeveer 12 á 14 minuten totdat de buitenste rand goudbruin en krokant is.

PicsArt_03-30-01.40.18.png
Tip:
Zit je vol? Eet dan niet verder en bewaar de rest van de pizza in een Tupperware bakje in of buiten de koelkast. Je kan de pizza de volgende dag in de oven of magnetron opwarmen, het smaakt net zo lekker!


🖤

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s