LEM🍋N • BAR

De uitkomst van kokosmeel is dat het heel laag in koolhydraten is. Als je het zakje open maakt ruikt het heerlijk naar kokos, de geur is niet overdone, maar gewoon lekker tropisch.
Naast de Brocake was ik op zoek naar een taartrecept met als ingrediënt kokosmeel. EN eentje waarbij je niet uren in de keuken hoeft te staan en die je zelfs goed kan gebruiken bij het vieren van een verjaardag.

Daarnaast heb je bij dit recept niet eens hele dure ingrediënten nodig en het meeste heb je al in je koelkast of keukenkastje staan. Na het nodige gesnuffel op Pinterest (Love it!) kwam ik een recept tegen van een medeblogger, namelijk dayennefoodblog.com. Ze heeft altijd fantastische recepten en naast suikervrij ook nog eens vrij van koemelk en gluten.

Ik ben aan de slag gegaan met één van haar taartrecepten. Ik heb het recept bijna helemaal hetzelfde gelaten. En omdat ik niet de juist quice vorm had, heb ik het in een cakeblik gebakken en er Lemonbars van gemaakt!

Ingrediënten voor de bodem

  • 80 gram kokosmeel
  • 50 gram gesmolten kokosolie 
  • 2 eieren
  • scheut (amandel of rijst)melk (ongeveer 70 ml)
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel vanillepoeder of vanillemerg


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C (elektrische stand) en spray een cakeblik van 24 cm in met bakspray. Knip een bakpapiertje in de breedte op maat en leg deze erin. Zorg dat er genoeg bakpapier over de rand uitsteekt zodat je het straks makkelijk uit de vorm kan liften.

Meng de ingrediënten (behalve de melk) met een spatel door elkaar, wanneer het een deeg gaat vormen maar nog een beetje korrelig is, kan je steeds beetje bij beetje het melk toevoegen en met je handen kneden totdat het een soepel deeg wordt.

Stort het deeg in de cakeblik en druk het goed aan met je handen totdat het een lijkt op een koek. Bak de bodem voor ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

Terwijl de koek in de oven staat kan je de vulling voorbereiden.


Ingrediënten voor de vulling

  • 5 eieren
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels honing

Bereiding
Breek de eieren in een mengkom en mix ze met een mixer totdat ze een beetje schuimig zijn, voeg dan de honing en het sap van de citroen toe en mix het kort door. Voeg als laatst de citroenrasp toe en zet het even apart totdat het schuim een beetje weg is.

Haal de koek uit de oven en zet de oven terug op 150 °C. Schenk het citroenmengsel over de koek en zet het terug in het midden van de oven en bak het ongeveer 40 minuten of totdat de bovenkant goudbruin eruit ziet.

Haal de citroencake uit de oven en laat het in de vorm 5 á 10 minuten afkoelen. Ga met een mesje langs de randjes en laat het verder afkoelen op een rooster.

Is de cake compleet afgekoeld? Dan kan je verder met de topping!


Ingrediënten voor de topping

Bereiding
Breek de chocolade boven een glazen schaaltje in stukjes en leg 2 kleine stukjes chocolade apart.

Smelt de chocolade 30 seconde in de magnetron, roer het een klein beetje door (let op het is nog niet zacht, maar roeren is wel noodzakelijk) zet het weer terug in de magnetron voor 30 seconde en roer het weer door. Omdat het een klein beetje chocolade is, is het snel gesmolten.

Roer het door totdat alles gesmolten is en voeg de 2 chocoladeblokjes toe die je apart had gelegd. Door ze ‘koud’ erbij te doen koelt de gesmolten chocolade af en gaat het al een beetje stollen. Je voelt het aan je lepel als je aan het roeren bent, het gaat dan een beetje ‘stroever’.

Pak de cake en haal de bodem voorzichtig los van het bakpapiertje, leg de cake in de lengte terug op het bakpapier zodat om de cake heen voldoende bakpapier ligt.

Pak een hoog glas en een spuitzak. Heb je geen spuitzak? Geen nood, gebruik dan een zipperbag of een stevig plastic (boterham)zakje. Doe de spuitzak of zipperbag in het glas en vouw de openkant over de rand van het glas. Schenk de chocolade erin, haal de spuitzak uit het glas, draai de bovenkant dicht en houdt het puntje omhoog. Knip voorzichtig een heel klein puntje van de spuitzak (let op het is vloeibaar 😉) en ga met vloeiende beweging over de lengte van de lemoncake heen.


Laat de chocolade hard worden op kamertemperatuur of als je geen geduld hebt in de koelkast (maar let wel op als je de citroencake in de koelkast zet, zal de bodem door de vocht in de koelkast nog zachter worden).

PicsArt_06-07-06.50.48


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s