Kokosolie

Je kan er mee bakken, koken, braden, wokken en zelfs frituren! Ik heb frituren dan nog niet geprobeerd maar wie weet kan ik dat met de homemade donuts een keertje uitproberen. Eén ding is duidelijk wat betreft de kokosolie, het bestaat uit 100% kokosolie. Hoe puur wil je het hebben.

Ik heb wel voor eentje gekozen waar geen kokosgeur in zit. Dit is bewust, omdat ik niet altijd wil koken of bakken met de smaak van kokos. Als ik wel de smaak wil laten terugkomen in een baksel of gerecht dan kan ik kokosmeel, kokosrasp, kokosmelk of kokosvlokken toevoegen of in het uiterste geval nog kiezen voor de vloeibare kokosolie.

Ik koop de kokosolie bij Holland&Barrett en soms bij de Zenith. Ook hebben andere natuurwinkels zoals Ekolander en Ekoplaza kokosolie. Uiteraard is het ook in heel veel online shops te vinden.

Wil je een ander merk kopen van de kokosolie? Dat kan, maar let wel op en lees het etiket! Want hoe goedkoper het artikel hoe meer troep er soms in zit. Denk bijvoorbeeld aan een toevoeging als palmolie of palmvet. Zit het erin? Niet kopen.
Zonder dat je het weet help je de natuur ook nog een beetje als je het niet koopt. Dubbel zo goed bezig!

Let wel op met gehard vet en oliën. Het schijnt te zijn dat als je te veel harde transvetten naar binnen krijgt, dit niet goed is voor je aderen en bij overmatig en lang gebruik is de kans groot dat de aderen dicht slibben. Voorkomen is beter dan genezen dus ook hierbij geldt dat je voeding goed dient af te wisselen om ervoor te zorgen dat je van elk voedingsstof genoeg binnen krijgt.


14 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s