STRWBRRY • SALADE

Verrassend en niet op de manier zoals wij kennen. Over het algemeen worden aardbei salades gemaakt met feta en balsamicoazijn. Ik had wel balsamicoazijn in mijn keukenkastje staan…maar…flink over datum met de nodige ‘groene vriendjes’…ieuws…Ja zo vaak gebruik ik het dus. Ik vind Balsamicoazijn een erg uitgesproken smaak en ik moet er echt trek in hebben wil ik het eten. Bij een goede buffelmozzarella, vleestomaat met wat gescheurde basilicumblaadjes, peper, zout en olijfolie is de balsamico verrukkelijk!

Maar goed, mijn salade stond klaar dus dan maar met olijfolie! En dat was eigenlijk wel heel erg lekker! Hoe je mijn Strwbrry Salade maakt?! Zo dus..

Ingrediënten

  • 1 zakje sla melange (licht pittige jonge bladsla)
  • 250 gram verse aardbeien
  • 1 volle hand ongezouten pecannoten
  • mozzarella
  • olijfolie
  • snufje himalayazout
  • snufje peper
  • *optioneel klein beetje citroensap

Bereiding

Was de sla als dit nog nodig is en scheur ze een beetje voordat je ze in een ruime kom doet. Snij de aardbeien in de lengte door vieren en daarna nog een keer in de breedte door de helft. Zo krijg je heel veel kleine stukjes aardbei en heb je bij elke hap die heerlijke aardbeiensmaak in je mond.

Hak de pecannoten grof en doe ze in een klein bakje, schenk of spray er wat olijfolie op en strooi er wat himalayazout over. Roer het door zodat elk nootje bedekt is met olijfolie en zout. Zet het apart.

Het maakt niet uit welke mozzarella je wilt gebruiken. De allerlekkerste mozzarella die er bestaat is Buffelmozzarella, maar je hebt ook mozzarella in de vorm van balletjes, staaf/rol of een bolletje.
Scheur de mozzarella boven de sla in stukjes en schenk of spray de olijfolie er overheen. Ik heb sinds kort een sprayflacon met olijfolie en het is best makkelijk om hiermee te doseren. 3 á 4 pompjes is genoeg, er hoeft niet heel veel olie in dit gerecht.

Strooi er wat peper en een heel klein beetje zout overheen en hussel het door elkaar.

Top het af met de gehakte pecannoten en enjoy your summer dinner.

PicsArt_06-06-08.18.48
Tip:
Krijg je het niet op? Doe er dan een stukje vershoudfolie overheen en zet het in de koelkast. Ook lekker om mee te nemen naar je werk als lunch!


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s