Acacia honing

Oei, je hebt echt zó veel soorten honing dat je eigenlijk niet meer weet welke je moet kiezen! Mijn favoriet is de Acacia honing en toevallig heb ik nu de honing bij de Jumbo gekocht maar je kan ze écht overal vinden. Wel wordt er aangegeven dat koud geslingerde honing beter is omdat het rauwe honing is en niet is bewerkt. Hierdoor verliest het de nodige voedingsstoffen niet.

Je kan de rauwe honing vinden bij Imkers of bij winkels zoals Ekolander, Ekoplaza, natuurwinkels en Holland&Barrett.

Weetje:
Is het jou al opgevallen dat er op het etiket van honing staat dat je het niet geschikt is voor kinderen onder de 1 jaar? Zo nieuwsgierig dat ik ben heb ik een klein onderzoekje gedaan en weet ik nu waarom er een veiligheidswaarschuwing op het etiket staat.

Bron: Voedingscentrum
In honing en zelf ingemaakte groente of vlees kan de bacterie Clostridium botulinum zitten. De bacterie maakt een gifstof Botuline aan die een ernstige voedselvergiftiging kan veroorzaken. De bacterie is wel zeer zeldzaam in Nederland.

Sporen van de bacterie Clostridium botulinum kunnen normaal geen kwaad, maar kunnen wel schadelijk zijn voor kinderen onder de 1 jaar. De darmen van een baby zijn nog niet volledig ontwikkeld en kunnen de sporen van de bacterie in de darmen zich gaan ontwikkelen tot bacterie met alle ernstige gevolgen van dien.

Let dus goed op met honing en kinderen onder de 1 jaar.

Wil je hier meer over weten? Lees dan meer over de bacterie, ontstaan en gevolgen ervan op de site van voedingscentrum.


23 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s