SHARP • SHARP

 

SHARP SHARP

>> Healthy Treats & Sweets <<

| Vegan | Gluten Free | Refined Sugarfree | Organic |

Ik heb eerder in mijn Blog ‘Better Health Event’ een aantal nieuwe en bekende favorieten die ik tegenkwam op de beurs kort beschreven. Sharp Sharp verdient een eigen platform want wauw wat zijn de taartjes lekker! Euh…en niet alleen de taartjes, maar ook de koekjes en al het andere lekkers wat ze maken. Ben je geen veganist? Eet je nog wel suiker? of Gluten? Dat maakt niet uit! Je kan deze taartjes en lekkernijen prima eten wanneer je nog niet zo ver bent met het aanpassen van jouw eetgewoontes. Misschien is dit dan wel de eerste stap :-).

Nieuw?
Nieuw? Nee joh! Sinds juni 2016 hebben ze een ‘Cakebar’ geopend in Rotterdam, helaas voor mij te ver weg om ‘eventjes’ een lekker verantwoord taartje te halen, maar ze breiden steeds meer uit naar diverse locaties. Als het goed is zitten ze nu al op 37 locaties! Waarvan al 2 in België. Ze staan open voor nog meer leuke plekken in Nederland dus als je een suggestie hebt wel even aan ze laten weten! Hoe meer locaties hoe beter! Ik heb er ook al een aantal op mijn lijstje :-D.

Ontstaan van SHARP SHARP
Ik vind het altijd wel leuk om te weten hoe een bedrijf en vooral product ontstaat. Op de site van SHARP SHARP vertellen ze hier het één en andere over. Het is voor hun allemaal begonnen zoals het bij zovelen begint, eerst voor vrienden en familie en daarna als de tam tam zijn ronde doet voor anderen! Na enige tijd de taartjes te hebben gemaakt hebben ze zich opgegeven voor een wedstrijd ‘Eigengemaakt’ georganiseerd door Rotterdamse Oogst. Met hun bijzondere lekkere Healthy Sweets hebben ze de prijs ‘beste Foodconcept’ gewonnen! En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het er 1000% mee eens ben. Ohkey ik heb de andere deelnemers niet gezien of hun foodconcept bekeken of zelfs gehoord…maar dat maakt niet uit! Als je deze taartjes hebt geproefd…! Oei kijk maar uit want je raakt verslaafd!

PicsArt_11-26-04.00.22.jpg

Beurs
Doordat SHARP SHARP zo hun best doen door mee te doen aan een wedstrijd, op beurzen staan en Social Media erbij te betrekken zijn ze al aardig aan het groeien. Wat ik heel leuk vond is dat ze zelf met z’n tweetjes in de stand stonden op de beurs van ‘Better Health Event’. En ik kan je vertellen, het was ERRUG druk aan de stand! Geen tijd om even te kletsen en vragen te stellen, maar dat geeft niet. Ik heb van het lieve stel, Renate en Frank, een samengesteld pakketje meegekregen waar ik helemaal idolaat van ben geworden! OOOH vooral het koekje met cashewnoten en venkel! 😍 Ik ben al gek op anijs-smaak maar misschien nu nog wel meer dan ooit tevoren! En dan de Peper Pepernoten…mmm heel erg lekker.

Iene Miene Mutte
Ik kan niet kiezen…Wat een mooie plaatjes zijn de taartjes. Ik zeg altijd ‘perfectie is een illusie’ maar ik denk dat ik met deze uitspraak de taartjes te weinig credits geef. Het zijn mooie vierkante taartjes en elk laagje in het taartje is perfect. Het ziet er allemaal zo nauwkeurig en perfect uit! Alles is met zorg gemaakt en er is veel tijd en energie in gestoken, dat kan je zien en vooral proeven! Of sommige taartjes nou per toeval ontstaan, dat weten alleen Frank en Renate van SHARP SHARP, maar je proeft het er in ieder geval niet vanaf! De smaak van de taartjes zijn zo verfijnd en goed gebalanceerd dat het lijkt alsof ze echt maanden zijn bezig geweest met het verfijnen en zoeken naar de juiste smaakcombinaties.

PicsArt_11-26-4.53.35.jpg

Over smaak valt niet te twisten
Natuurlijk, ieder zijn eigen smaak. Dat is goed, anders is het ook zo saai als iedereen hetzelfde lust. Maar er is genoeg keus wat betreft de taartjes. Zoveel! Dat ik natuurlijk weer niet kon kiezen (Oktober kind dus een weegschaal 🙂 ) en ik dus aan Renate vroeg welke taartjes zij het lekkerste vind. Uiteindelijk was het gebaksdoosje gevuld met 4 prachtige en overheerlijke taartjes.

>> My Darling Rose <<
>> Caramel Shortbread <<
>> Confetti Cake <<
>> I Have a Crunch on you <<

PicsArt_11-26-04.35.58.jpgMy Darling Rose

Een taartje waar ik meteen verliefd op werd. Wat een pracht. Een heerlijke taartje, zeker met de bodem gemaakt van onder andere cacao en dadels maakt het een heerlijke combinatie. Ik denk dat als ze het taartje met een vleugje eetbare rozenwater weten te combineren, het taartje naar een nóg hoger niveau tillen.

PicsArt_01-08-12.57.34.jpg

Ingrediënten
Roos* | blauwe bessen* | frambozen* | aardbeien* | bloemen* |  amandelen* | dadels* | cashewnoten* | kokos* | boekweit* | cacaomassa* | maple syrup* | cacao boter* | zout* | kokosolie* | vanille* | kruiden* | cacaopoeder* |

* = biologischCaramel Shortbread

Oeh..zie je ze zitten op de foto? Die kleine vlokjes zout…Nom, nom, nommm. Als ik ergens gek van ben dan is het wel de combinatie Chocolade, zout, pinda’s en Caramel! Oh en niet te vergeten de Shortbread bodem van dit #heerlijke-mijn-nummer-één-taartje. Ja sorry hoor, het was lastig kiezen welke nou mijn favoriet is van de 4 maar dit fantastische taartje heeft toch nèt een streepje voor. Hiervoor mag je mij ten aller tijden wakker maken! Ohkey…*zucht*, ik moet eerlijk zijn…Ook voor de andere 3! Hahaha! 🤣

PicsArt_01-08-01.26.13.jpg

Ingrediënten
Amandelmeel* | kokosmeel* | rijstmeel* | tapioca meel* | kokosolie* | maple syrup* | vanille boon | zout* | cashewnoten* | bakpoeder* | boekweit vlokken* | cacao boter* | cacao massa* | dadels* | vanille | peper & kruiden

* = biologisch


Confetti Cake

Okè, wie wordt er nou niet vrolijk van dit taartje! Geniaal toch. Mensen worden altijd vrolijk van bloemen, vooral wij vrouwen ;-), maar hoe vrolijk worden wij van bloemen, confetti EN een taartje in één! 😍 Oeh… ME!

Heel, heel, heel lekker is de Confetti Cake. Een feestje voor het oog, ook maar ook een feestje in de mond. Over het algemeen kan banaan heel erg overheersend zijn en dat vind ik in dit taartje niet. Er is goed gebruik gemaakt van de aardbeien en de frambozen, hierdoor wordt de smaak van banaan wat geneutraliseerd en zal de banaan ook niet de boventoon voeren. Ook is het lekker dat je de kokos proeft, niet TE overheersend maar net genoeg dat de combinatie erg goed werkt.

PicsArt_11-26-04.08.49.jpg

Ingrediënten
Banaan* | aardbei* | framboos* | kokos* | amandelen* | rijstmeel* | Dadels* | citroen* | kokosolie* | maple syrup* | zout* | bakpoeder* | vanille | biet* | amandel melk* | bloemen* | sinaasappel* | pistache noten* |

* = biologischI Have a Crunch on you

Even wennen aan de smaak…Ik wist niet wat ik moest verwachten van Kurkuma en andere kruiden in een taartje. Maar eigenlijk is het best een goede en lekkere combinatie! Zeker wanneer je erbij stil staat dat Kurkuma heel erg gezond is! Maar de bodem van dit taartje maakt ook heel veel goed hoor. Er zit een bepaald smaakje aan wat heel goed samen gaat bij de goud-gele kurkuma laag. I Have a Crunch on you valt dus goed in de smaak bij mij, Maar de Caramel Shortbread is toch écht mijn favoriet van de 4 🙈. Deze ging wel nek aan nek met ‘My Darling Rose’.

PicsArt_11-26-04.33.20.jpg

Ingrediënten
mandarijn* | amandelen* | vanille | dadels* | kruiden | lijnzaad* | kokosolie* | sinaasappel* | olijfolie* | maple syrup* | bakpoeder* | baksoda* | zout* |  boekweitvlokken* | rijstmeel* | tapiocameel* | cashewnoten* | citroen* | amandelextract* | kurkuma* |

* = biologisch


Peper Pepernoten & Cash Cookie

Wacht! Nope, ik ben nog niet klaar!!

Ik had ook overheerlijke Peper Pepernoten en een Cash Cookie aan de haak geslagen! Oh my Goodness! De Peper Pepernoten zijn heel erg lekker, zeker omdat er peper in verwerkt is maar de Cash Cookie is écht nog heel veel lekkerder! Oh my gosh ik lijk wel een klein kind…’die van mij is lekkerder… ‘Nee, die van mij is nog veel lekkerderder’ Hihi. Wat eten met je kan doen he?! Gek eigenlijk dat je van een bepaalde smaaksensaties heel enthousiast en vrolijk kan worden. Althans, ikke wel 😀😊

De Cash Cookies zijn een fantastische combinatie met Venkel en Cashewnoten. De anijs-smaak in het koekje is verrassend en zo ontzettend lekker. Eén van mijn favorieten! Euhm…ik heb zelfs anijs gehaald om een keer mijn eerdere creatie ‘Cookie Nuts’ overnieuw te maken maar dan gemaakt van cashewnoten en anijs. De koekjes hebben wel wat van elkaar weg ondanks het gebruik van andere ingrediënten in de Cash Cookie.

PicsArt_11-27-04.10.29.jpg

Ingrediënten
cashewnoten* (40%) |  rijstmeel* | venkel* | kokosolie* | vanille | dadels* | kokosmelk* | ahornsiroop* | zonnebloempitten* | baksoda* | zout*

* = biologisch


Peper Pepernoten

Wil je een keer wat anders dan de standaard geraffineerd suikervrije pepernoten? Dan zijn de Peper Pepernoten echt een aanrader! Er zit niet te veel peper in hoor, maar net genoeg voor dat extra beetje pit. Gelukkig ook nog lekker knapperig, want dat is in sommige gevallen ver te zoeken wanneer ik zoek naar een alternatief.

PicsArt_11-26-04.09.49.jpg

Ingrediënten
Amandelmeel* | vanille | kruiden | lijnzaad* | kokosolie* | olijfolie* | maple syrup* | zout* | bakpoeder* | baksoda* | boekweitvlokken* | rijstmeel* | tapioca Meel* |

* = biologisch


It’s a wrap!

Ja, het is nu echt klaar. Ik heb een aantal heerlijkheden op een rijtje gezet van SHARP SHARP. Er komt nog wel een ‘Belated X-mas special van SHARP SHARP’ aan, want uiteraard met de feestdagen waren de lekkernijen ook weer van de partij!

En ben je ook niet in de gelegenheid om ‘even’ langs te gaan omdat het net iets te ver weg is (Amsterdam hebben ze ook verkooppunten 😉 ) of gewoon omdat je niet zoveel tijd hebt, neem dan eens een kijkje op de site, want je kan de Treats ook online bestellen! Yay!

FYI
Oh, and For Your Information… ik weet nu wel dat ALS ik óóit ga trouwen, mijn bruidstaart en dessert laat maken door Frank & Renate. Het ziet er dan niet alleen lekker uit, maar het is ook nog eens verantwoord EN ik mag er zelf ook nog van snoepen 😍.

PicsArt_11-26-04.24.54.jpg


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s