APPIE • HAPPIE • POPUP

| Geraffineerd suikervrij | Vegan | Biologisch | Gluten vrij |

Wanneer Sharp Sharp een Pop-up shop heeft in de Albert Heijn in Amsterdam op de Gelderlandsplein en een lieve collega het wilt halen! 😍 Oh my Gosh!
Me verry (h)appie!

De mogelijkheid om het wat ‘makkelijker’ te kopen komt steeds dichterbij! Het is veel toegankelijker aan het worden voor iedereen, zeker als het terecht komt bij een Albert Heijn. Het is toch één van de grootste supermarkten onder de supermarkten. Ik ben ook beste verrast dat AH hiervoor open staat, maar ook de supermarktketens hebben wel door dat er een gigantische verandering aan het plaatsvinden is in de maatschappij. Hoe meer vraag er is hoe eerder ze overstag gaan om andere producten te gaan verkopen. Producten waar wij (consumenten) ons goed bij voelen en uiteindelijk zonder dat je het door hebt iets bijdraagt aan de maatschappij. De hele agrarische sector (waaronder veeteelt) staat behoorlijk onder druk.

Pop-Up Shop
Ze hadden tussen 27 en 4 maart in de Albert Heijn in Amsterdam 4 verschillende soorten Plaatjes (de vierkanten gebakjes/taartjes) en 6 verschillende koeken te koop. Ik kon het natuurlijk niet voorbij laten gaan, maar kon er helaas zelf niet heen. Ik denk dat het stiekem ook wel goed was want anders had ik die hele koelvitrine leeggekocht. Oh en niet te vergeten die heerlijke koeken.

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik altijd vol met ideeën zit en een soort Jolly Jumper ben (mijn bijnaam die ik op een gegeven moment kreeg 🙂 ) Ik kon het niet laten om contact te zoeken met een Lunchroom bij mij in de buurt. Ik hoop stiekem wel een beetje dat het concept van de Eetalage een beetje past bij SharpSharp, want dat zou betekenen dat ze de eerste in Flevoland zijn die de plantaardige plaatjes en koeken zouden kunnen gaan verkopen. Keep my fingers crossed en wie weet 🤞

 


Cookies

Okey laten we eerlijk wezen, als je de koekjes ziet ga je toch vanzelf kwijlen. Ik word er altijd hebberig van hoor! Nu had ik ook van deze 6 heerlijke koeken de Cash Cookie al eerder geproefd. Meteen is het mijn favoriet geworden, maar dat komt ook wel omdat ik onwijs blij word van de combinatie Anijs en Cashewnoten. Ik denk dat de Anise Rock ook in de top 6 komt, haha! Euhm…het is zo moeilijk kiezen welke nou het lekkerst is!

PicsArt_03-07-09.14.05.jpgAlmonds Oats

PicsArt_03-18-08.36.44.jpgIk zal je niet gaan vervelen met een heel lang verhaal over hoe lekker dit koekje smaakt en hoe knapperig en lekker de textuur is omdat je het gewoonweg eens zou moeten proberen! De Almonds Oats had ik btw niet zo lekker verwacht.
Het is mij opgevallen dat als ik iets met amandelmeel heb gebakken, ik het niet altijd heel erg lekker vind omdat amandelmeel een wat korrelig structuur heeft. Nu, na vaker wat te hebben gemaakt, weet ik dat ik uit 100% amandelmeel hoeft te bestaan maar een combinatie van diverse meel en/of bloemsoorten. Ze hebben hier geen amandelmeel in verwerkt maar onder andere rijstmeel, tapiocameel en kokosmeel. Wel heb ik het idee dat er wat gemalen amandelen door het koekjes beslag is gedaan omdat je duidelijk de smaak van amandelen en sinaasappel proeft. Wat trouwens een erg lekkere combinatie is.

Ingrediënten
amandelen* | rijstmeel* | tapiocameel* | kokosmeel* | sinaasappel* | baksoda* | zout* | vanille boon | kruiden | kokos* |  rosie oats* (GV) | maple syrup* | kokosolie* |Ginger all the way

PicsArt_03-18-08.41.58.jpgHaha, ik durf het bijna niet te zeggen maar elke keer als ik de naam van het Gember koekje zeg denk ik steeds aan het kerstliedje ‘jingle bell, jingle bells, jingle all the way! Hihi. Dat is op zich niet erg, want ik vind het een vrolijk liedje, je word ook vanzelf vrolijk als je het koekje eet hoor :-). Ben je niet echt een Gember fan dan zal je een beetje moeten wennen aan de nasmaak. Gember heeft nogal de neiging om een tinteling(etje) achter te laten op je tong en sommige mensen ervaren dat als net iets ‘te scherp’. Ik heb zelf gember leren eten door steeds een beetje aan bepaalde baksels toe te voegen, net genoeg dat je een vleugje proeft.

Ik vind het een geslaagd Cookie, so yummie in my tummie! 😍

Ingrediënten
gember* | citroen* | vanille | amandelmeel* | rijstmeel* | kokos* | kokosolie* | zout* | maple syrup* | baksoda* |


Choco Chip

PicsArt_03-18-08.46.38.jpgThe Choco Chip…Oh my gosh zo heerlijk bros en wat een heerlijke chocolade smaak. Niet te overdreven maar dat komt omdat ze gebruik hebben gemaakt van cacaoboter en cacaomassa. Dit zorgt al heel snel voor een lekker cacao smaak, je hebt dan helemaal geen cacaopoeder nodig! En om de Chocolate Chip Cookie te evenaren hebben ze gebruik gemaakt van stukjes eigen Homemade Sharp Sharp chocolade.

Ingrediënten

amandelmeel* | kokosolie* | maple syrup* | boekweitvlokken* | olijfolie* | dadels* | vanille | lijnzaad* | kaneel | Baksoda* | cacao massa* | zout* | cacao boter* |Cash Cookie

PicsArt_03-18-08.47.48.jpgJahaaa absoluut mijn favoriet! Ik ben gek op anijs, als kind al gek op geweest en nu als een #grootkind nog steeds! Ook dit koekje is heerlijk knapperig en smaakt ontzettend lekker. Het lijkt wel een beetje op een koekje die ik eerder heb gemaakt, namelijk de Cookie Nuts. Weliswaar niet dezelfde smaak maar de structuur en het soort koekje lijkt er enorm op!

Ingrediënten
cashewnoten* (40%) |  rijstmeel* | venkel* | kokosolie* | vanille | dadels* | kokosmelk* | ahornsiroop* | zonnebloempitten* | baksoda* | zout*


Anise Rocks

PicsArt_03-18-08.48.39.jpgJa, daar moest ik even aan wennen, niet aan de smaak van het koekje maar aan de …rozijnen… Hoe grappig is het dat als je iets niet lust het er meteen uit kan pikken. Ik lust geen rozijnen en heb een beetje moeite met de smaak en structuur hiervan. Aangezien ik wel amandelen en anijs lekker vind en het qua hoeveelheid rozijnen in het koekje best nog wel mee viel heb ik er toch nog van kunnen genieten 😊. Wat wel grappig is, is dat de kleur van het koekje een stukje donkerder is dan van de Cash Cookie, dat komt onder andere door de kaneel, maandzaad en de rozijnen. Zo kan je trouwens ook in één oog opslag zien als je jouw favoriet wilt kopen.

Ingrediënten
amandelen* | rijstmeel* | zout* | cacao poeder* | baksoda* | vanille | kaneel | Anijs | rosie oats* (GV) | rozijnen* | maanzaad* | kokosolie* | maple syrup* | kokos* |


Rooibos Cookie

PicsArt_03-18-08.49.52.jpgWaarschijnlijk zit je er op wachten wanneer ik een keer zal zeggen ‘jak, die is vies!’…. Maar dat zal denk ik niet echt gaan gebeuren 😁 So jammerdebammer he?! Gheghe. Maar ik kan je wel vertellen dat de Rooibos Cookie lekker is alleen wel mijn minst favoriet. Maar dat komt door de rooibos. Ik ben zelf namelijk niet echt een super fan van rooibos thee, jah alleen de rooibos mango&perzik smaak, maar voor de rest hou ik er niet echt van. Gek genoeg vind het koekje wel lekker, ik denk dat het komt door de combinatie van citroen, vanille, amandelen en kokos. Hierdoor ontstaat er goede samenhang in smaken en is toch voor mij uiteindelijk citroen en kokos overblijft in de nasmaak en dát vind ik wel heel lekker.

Ingrediënten
rooibos* |  citroen* | vanille | amandelen* | rijstmeel* | kokos* | maple syrup* | maanzaad* | zout* | kokosolie* | baksoda* |Plaatjes

Ik heb eerder al geschreven over de heerlijke plaatjes van Sharp Sharp die ik toen tegen kwam op de beurs Better Health Event. Ik ben sindsdien een absolute fan. Ze zijn niet alleen een genot om naar te kijken maar ook onweerstaanbaar lekker.

Confetti Cake

Op de beurs heb ik eerder kennis mogen maken met dit verrukkelijke Confetti Cake taartje. In mijn blog Sharp Sharp heb ik er al eerder over geschreven en nu na enige tijd nog een keer het taartje proeven vind ik het nog steeds even lekker! Het is een heerlijke frisse variant door de kokos en het vleugje citroen die je proeft. Voor mij is dit een echt zomers taartje!

PicsArt_03-07-09.03.17.jpg

Ingrediënten
Banaan* | aardbei* | framboos* | kokos* | amandelen* | rijstmeel* | Dadels* | citroen* | kokosolie* | maple syrup* | zout* | bakpoeder* | vanille | biet* | amandel melk* | bloemen* | sinaasappel* | pistache noten*


Appie Happie

Speciaal ontwikkeld voor de Albert Heijn, de ‘Appie Happie’ en wat valt deze bij mij goed in de smaak zeg! Jeetje die bodem is ook zo lekker! Lijkt wel of er stiekem een beetje speculaas kruiden inzitten, maar laat je niet misleiden want dat is de combinatie tussen gember en kaneel die een heerlijke smaak geven aan de bodem.
With just a hint of those spices can make a big difference! Oh en zo leuk de tekst achterop de verpakking 🙂

***
“Taartjes bedenken vinden we het allerleukst om te doen dus deze is speciaal gemaakt voor de AH, met blauwe bessen en blauwe bloemen, hier loop je zeker geen blauwtje mee.”
***

PicsArt_03-07-08.56.55.jpg

Dadels | kokosolie | ahornsiroop | amandelmelk | amandelmeel | rijstmeel | glutenvrije havermout | cacaomassa | blauwe bessen | dadelstroop | cacaoboter | maandzaad | zout| kaneel | vanille essence| baksoda | gember | cayenne peper | vanille


Red Robin

Als je van een zuurtje houdt is dit echt een aanrader. Ik merk zelf dat voor mij dit plaatje net iets te zuur is (maar dat is helemaal afhankelijk van je eigen smaak hoor). In het Plaatje zitten Cranberries en ik ben nogal van het ‘je houdt ervan of niet’ en ik ben niet weg van Cranberries omdat ze juist zo zuur zijn. Maar wanneer er dan een combinatie is gemaakt zoals de Red Robin proef ik eigenlijk in eerste instantie niet dat het zuurtje van de Cranberries afkomt. Voor de bodem hebben ze bietenpoeder gebruikt, vandaar dat mooie roze/rode kleurtje! Heerlijk plaatje alleen dan kies ik toch eerder nog voor de Appie Happie of de Choco Coco!😊

picsart_03-07-09-00-28.jpg

Ingrediënten
Aardbeien | dadels | kokosolie | cranberries | rijstmeel | kokos crème | glutenvrije havermout | amandelen | dadelstroop | kokos | bietenpoeder | frambozen | agar agar | kaneel | sinaasappel | vanille | anijs | zout


Choco Coco

Ohja oeps… vergeten foto te maken voordat ik mijn eerste hap erin had zitten! Haha hoe bedoel je ongeduldig! Maar kom op, wie vind de combinatie Kokos, Caramel en Chocolade nou niet lekker?! Inderdaad dus dat!

Wat grappig is en wat je niet verwacht is dat er zonnebloempitten inzitten. Natuurlijk weliswaar vermalen, dus je ziet ze niet en eigenlijk proef je ze ook niet. Zonnebloempitten zijn, naast dat ze voedzaam zijn, ook een heel goed ‘opvul’-ingrediënt. Daarnaast valt mij op dat er niet heel veel verschillende ingrediënten in dit plaatje zijn verwerkt. Ze zeggen toch ook wel eens ‘less is more’, dat geldt eigenlijk voor de Choco coco net zo!

Save the best for last want deze vind ik errug lekker! Choco Loco a.k.a Chocolade gek!

PicsArt_03-07-08.54.02.jpg

boekweitvlokken* | kokos* | dadels* | zonnebloempitten* | maple syrup* | kokosolie* | zout* | vanille | cacao boter* | cacao massa* | vanille


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s