♥ BETTER HEALTH EVENT ♥

Na een lange tijd eindelijk weer eens naar een beurs geweest! Ik was één van de vroege vogels met het bestellen van de entreekaartjes dus de kaartjes waren niet heel erg duur. Eigenlijk vind ik dat gezondheid en gezonder eten niet duur moet zijn en toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen, maar dat even ter zijde :-).

Omdat het Event nog niet heel erg commercieel is was het bij aankomst ook niet heel erg druk. Lekker juist want je staat niet in elle lange rijen bij binnenkomst of bij de toiletten.

Bij binnenkomst viel het mij wel meteen op dat het niet heel erg groot was, zoals ik meestal gewent ben van de Rai Amsterdam. De meeste beurzen die ik had bezocht waren in de hallen en dan moest je echt je best doen om alle stands af te struinen zodat je niets had overgeslagen. In dit geval kon ik overal langs, bij en vragen stellen over bepaalde producten, prijzen enz. heel af en toe was het ellenbogen werk 😉 of struikelen over een trolley, maar het viel nog mee! Aan het begin van de dag rond 11:00 en aan het eind van de dag rond 16:00 was het goed te doen!

PicsArt_11-26-03.58.10.jpg

We werden ontvangen door een leuk initiatief door ‘samensterkzorg’. We mochten een kaartje uitzoeken en op het kaartje iets liefs schrijven over jezelf en deze werdt dan door samensterkzorg.nl via de post verstuurd naar….jezelf! Het is eigenlijk een soort herinnering/boodschap voor jezelf dat je ook wel eens iets liefs over of tegen jezelf mag en kan zeggen! Blijft altijd lastig om dat over jezelf te zeggen want er bekruipt mij dan meteen een soort gevoel van ‘ik wil niet arrogant overkomen’ of ‘ben ik de enige die dit ziet of ook andere?’ Soort bevestiging ofzo. Gek he?! Hoe zo iets simpels zo moeilijk kan voelen? Bij mij wel in ieder geval. Maar ik liet het ongemakkelijke gevoel snel los en begon met schrijven. Kaartje op de ‘bus’ gedaan en gestart met het leukste van alles! Zien, proeven, ruiken, proberen, vragen en inspiratie opdoen. Leuk, leuk, leuk!

We konden ons ook aanmelden voor lezingen, maar voordat ik had kunnen nadenken waar ik naar toe zou willen was het al vol! Naja, dan maar een ander keertje naar lezingen gaan 😉

Wat ik het leukste maar ook meteen ook het moeilijkste vind is het proeven! Hahah, ik moet ook wel een beetje om mezelf lachen want ik ben echt verslaafd aan eten, maar onbekende dingen! HO MAAR! Hahah… Ik ga altijd eerst ruiken en als het wel ‘oké’ ruikt dan wil ik het wel proeven. Een voorbeeld van een groente (want ik ben een moeilijke groente-eter) is rode biet, YAK wat vind ik dat vies! Op de beurs waren een aantal stands die de rode biet ergens in hadden verwerkt waardoor je zou zeggen dat de biet een beetje gecamoufleerd wordt, huhu niet voor Jolijntje! Ik proef het nog gewoon! Je weet het he, als je het niet lust proef je het altijd! Hahah…Echt niet lekker! Wie weet kom ik nog een lekker recept tegen met rode bieten, maar voor nu sla ik die groente nog even over :-D.

Op de beurs heb ik een aantal nieuwe dingen leren kennen en een aantal producten die ik eerder heb gezien maar nog niet eerder had geproefd. Het was dus nu voor mij de uitgelezen kans om te proeven! Daarom hieronder een rijtje met mijn favorieten :-).

Mijn Favorieten en ontdekkingen op het Better Health Event

♥ Rude Health
♥ Abbot Kinney’s
♥ Royal Green – Rauw Honing
♥ Willem-pie
♥ ’t Biosap Karretje
♥ BIOBITES
♥ CHARLY’S ALL IS FAIR
♥ Super Foodies
♥ Chufa
♥ Good Stuff – Raw Vegan Bakery
♥ Tante Toos Suikerloos

AND LAST BUT NOT LEAST!
♥ Sharp Sharp
Meteen weten wie, hoe en wat?
Scroll he-le-maal naar beneden want het is de moeite waard om alleen al te kijken naar deze heerlijkheden! 😍

Mijn buit 😊 *Bloos Bloos*

PicsArt_11-26-03.52.24.jpg

🖤RUDE HEALTH

Rude Health was een stand waar we direct naar toegetrokken werden. Ze waren ter plekken een aantal drankjes aan het maken, we konden Granola, Bars en hun plantaardige melk proeven. Hun Granola was erg lekker! Ik heb de Granola Strawberry & Raspberry (gezoet met honing en dadelstroop) en de Coconut & Chia (gezoet met honing en kokosbloesem suiker) geproefd. Daarnaast heb ik de 3 Bars geproefd. The Peanuts, Sweet Potato & Cacao en Root Beet. Nou je raad het al welke ik dus NIET lekker vond! Hahah idd de Root Beet! Te veel rode bieten smaak. Maar de andere twee smaken zijn wel erg lekker!

De Sweet Potato is gemaakt van Dadels, Cashewnoten, Zonnebloem zaden, zoete aardappel, cacaopoeder, cacaoboter en vanille. Het zoete komt voornamelijk door de dadels, cacaoboter en zoete aardappel. Hierdoor hebben ze geen gebruik hoeven te maken van zoetmiddel zoals zoetstoffen, kokosbloesemsuiker of siropen.

The Peanuts is ook simpel gemaakt doormiddel van Dadels, pinda’s, zonnebloem zaden, pompoen pitten en zeezout. Hierdoor is het geschikt voor heel veel mensen die intoleranties hebben (behalve dan voor mensen met een noten/pinda allergie). Het is suikervrij, er zit geen zout in, glutenvrij, Vegan, geen Genetische Modificatie (GM) en is Kosher.

Ik heb de reep al gespot bij onder andere Albert Heijn, Holland&Barret en verschillende natuur- en reformwinkels.

PicsArt_11-27-03.59.11.jpg

🖤ABBOT KINNEY’S

Absoluut een favorite! Maar niet alle smaakjes vond ik even lekker. Van de plantaardige yoghurt vond ik de Mango super lekker, de framboos lekker en de amandel yoghurt helemaal niet lekker. Je merkt toch dat de smaak van amandel yoghurt per merk heel verschillend is. Zolang ik nog niet een betere variant heb gevonden hou ik het wel bij mijn amandel yoghurt van Alpro.

Kokosijs 😍 oh my goodness…..oh nee wacht het is Frozen yoghurt!! Het beestje wel bij de naam noemen he?! Hihi. Geheel plantaardig en gezoet met agavesiroop. Waarom? Omdat ze hierdoor het ijs schepbaar maken. Liever zie ik de agavesiroop onderaan het lijstje met Ingrediënten maar het is al lang beter dan (kunstmatige) zoetstoffen, geraffineerde suikers, enz!

Doordat bedrijven zoals Abbot Kinney’s ijs produceren maakt het voor mij wel een stuk makkelijker om ook af en toe in de zomer maanden een ijsje te nemen. Tot nu toe is het in mijn omgeving heel lastig om ijs te vinden dat vrij is van suiker, zoetstoffen en (koeien)melk.

PicsArt_11-28-03.27.53.jpg

🖤ROYAL GREEN – RAUW HONING

Wanneer je honing eet pas je niet in het rijtje ‘vegan’ dat komt omdat de honing door de bij gemaakt wordt. Nu ben ik nog niet zo ver dat ik de honing laat staan omdat ik mij afvraag of de bij hierdoor lijdt. Is het niet een natuurlijk proces dat de bijen altijd maar honing aanmaken. En niet, zoals bij een koe, op een gegeven moment ‘eigenlijk’ geen melk meer produceert omdat de kalf zelfstandig kan eten en drinken? Omdat de potjes een beursaanbieding hadden heb ik er twee gekocht. Eén van mijn favoriet is de Acacia honing. Daarnaast heb ik ook de Mountain honing gekocht om te proberen.
Beide honingsoorten zijn Biologisch en op zo een manier geproduceerd dat het rauw is en niet gemengd is met goedkope honing uit China.

De afkomst van deze honingsoorten zijn zo interessant dat ik een aparte topic hierover zal schrijven.

PicsArt_11-28-05.17.16.jpg

🖤WILLEM-PIE

Wat een leuke meid! Iemand die je het ook gunt! We kwamen haar bij toeval tegen bij de Biosap Kar en zo spontaan dat ze is riep ze ‘bij ons kan je ook banenbrood kopen!’ Haha. Ik vind dat soort reacties altijd ontzettend leuk! Uiteraard even gaan kijken en proeven. Maar helaas was er niet heel veel voor mij erbij. Ze hadden wel alles vegan en hun baksels waren gezoet met onder andere dadels en kokosbloesem suiker. Omdat ik in principe geen kokosbloesem suiker mag heb ik het gebak en dus ook het bananenbrood overgeslagen. Ze hadden wel heel lekkere pepernootjes waarvan ik een zakje mee naar huis heb genomen… Naja, onderweg naar huis was het zakje al bijna leeg! Hihi. De pepernoten waren wel lekker, ik miste alleen de authentieke koek- en speculaas kruiden en de structuur is wat grover dan dat ik ze maak zoals mijn vegan pepernoten. Maar vies waren ze absoluut niet!

PicsArt_11-28-03.06.47.jpg

🖤‘T BIOSAP KARRETJE

Er was één foodtruck aanwezig (veeeelste weinig foodtrucks aanwezig bij dit event naar mijn mening!) met ook weer van die super lieve mensen. Ze hadden hele lekkere dingen!

PicsArt_11-26-03.55.36.jpg

Ik ben voor de Brownie gegaan. MJAM!… echt te lekker! Geraffineerd suikervrij en gezoet met onder andere Ahorn siroop. Het leuke hieraan is dat er volgens mij moerbijen en bijen pollen bovenop de brownie zaten. Leuke inspiratie voor mij 🙂
De brownie was compact, waardoor ik (en andere mensen met een maagverkleining) super langzaam moet eten, zodat ik echt kan voelen wanneer mijn eten in mijn maag ‘land’ als ik dat niet zou doen dan zou ik last kunnen krijgen van Dumping.

Mijn zus had gekozen voor kokosyoghurt met Chiajam, wat nootjes, zaden en brownie. Een Sunny green smoothie en Bananencake. Mijn moeder kon de nacho met Guacamole en Hot Choco niet weerstaan. De Guacamole was ook errug lekker!

PicsArt_11-26-03.57.01.jpg

🖤BIOBITES🍀

Zeewier… Yep inderdaad ZEEWIER! Ieuw…Ik heb altijd super veel moeite gehad met het eten van zeewier. Daarom ben ik bijzonder verrast met de heerlijke Bites van BIOBITES! Het zijn super duper gezonde crackers en nog lekker ook. Ik heb er een paar geproefd en vond meteen al de zeewier het lekkerste. Als ik niet wist dat zeewier erin zat, had ik het niet eens kunnen definiëren. Maar ik denk ook wel dat het komt omdat de hoofdbestanddelen uit onderanderen lijnzaad en zonnebloempitten is. Alles is biologisch, vrij van dierlijke producten, suiker, lactose en gist. Daarnaast voegen ze ook geen E-nummers en smaak- of kleurstoffen toe. Ik ben fan! 👋 Want het zijn ook van die crackers waar je niets op hoeft te smeren, zo lekker zijn ze. Dus dat is ook nog eens goed voor de gezondheid. Wil je er wel iets op doen dan kan je altijd nog kiezen voor de veganistische kaasspreads van Charly’s All is Fair die ik ook tegen kwam op het event.

PicsArt_11-26-04.19.14.jpg

🖤CHARLY’S ALL IS FAIR

Veganistiche kaas die eerlijk, zonder meuk en lekker is, is heeeeuul erg moeilijk te vinden. Maar daar stonden jullie dan…! Precies de twee smaken waar ik ontzettend naar op zoek was. ‘De Boerse’zin’ Charly en de ‘Parm a zaan’ Charly Echt super lekker! Als je altijd al kaas en alle andere soorten zuivel eet is het nog steeds wennen. Maar ik ben nu ongeveer een half jaartje bezig met het vermijden van producten met dierlijke materiaal en dat is nog best lastig aangezien ik geen geraffineerde suiker mag en al geen vlees eet. Maar qua smaak wen ik er wel al aan! Veel producten bevatten melk(poeders), Eiwit of eigeel(poeders) waardoor het nog steeds dierlijk materiaal bevat. Maar deze twee juweeltjes niet!
En aangezien het ‘maar’ 65 gram is en de Boerse’zin een kostbaar ‘spreadje’ is, ga ik er dan ook zuinig mee om 😉

PicsArt_11-26-04.17.13.jpg

🖤SUPER FOODIES

Precies wat ik zocht! Plantaardige Proteïne poeder. Een beetje redelijk betaalbare plantaardige proteïne poeder is lastig te vinden. Normaliter gebruikte ik nog wel eens eiwitpoeder van Bodymass, mijn vriend nog steeds, en die is voor iedere portemonnee beschikbaar. Helaas hebben ze geen plantaardige variant.
Om een betaalbare plantaardige variant te vinden is nog best lastig, maar deze van Super Foodies komt al aardig in de buurt! Ik heb, om te proberen, een single serving size gekocht (tja mocht het écht niet lekker zijn dan is het niet zonde van mijn geld! 😉 ) De Naturel poeder is gemaakt van gekiemde en gefermenteerde rauwe bruine rijst met een klein beetje verdikkingsmiddel (xanthaangom) erin. Voor de rest zijn er geen verdere toevoegingen. Mij de Chocolade smaak zit er naast de gekiemde en gefermenteerde rauwe bruine rijst ook biologische cacao poeder, chocolade extract, vanille extract, biologische Carobe poeder, verdikkingsmiddel (xanthaangom ook Stevia glycociden) Nou ben ik niet een voorstander van zoetstoffen en ik heb mij laten vertellen door de meiden daar dat er heel weinig aan zoetstof is gebruikt. Ik zal over dit onderwerp een aparte topic wijden omdat ik natuurlijk wel met jullie wil delen of dit een top of een flop poedertje is ;-).

PicsArt_11-28-03.22.03.jpg

🖤CHUFA NEDERLAND

Terug in de tijd. Je hoort vaker dat we soms terug moeten in de tijd qua voeding omdat het toen allemaal beter, puur en zonder al te veel toestanden was. Ik ben ook van mening dat we soms terug moeten naar onze ‘Roots’ om zo ons eten te herontdekken en te begrijpen dat pure ingrediënten beter zijn dan bewerkt voedsel uit de supermarkt. EN dat we soms zelfs moeten ontdekken wat nou de échte smaak is van bijvoorbeeld wortelen of in mijn geval rauwe venkel. Want er zit een duidelijk verschil in smaak wanneer het direct van het land komt tegenover de venkel uit de supermarkt.

Chufa is hier een voorbeeld van. De stand van Chufa Nederland trok door hun productverpakking mijn aandacht en uiteraard omdat mijn moeder heel enthousiast reageerde! Hihi.
Chufa is een knolgewas dat al twee miljoen jaar bestaat. Maar…waarom kennen wij dit dan nog niet?! Want het mooie van dit ‘tijgernootje’ is dat ze een zoete nootachtige smaak afgeven. Dat is super fijn wanneer je koekjes, cake en ander zoet gebak wilt maken. Het is een nootje dat je kan fijnmalen als meel (of als kant en klaar meel kan kopen) en 1 op 4 in een baksel kan verwerken. Door het gebruik van Chufameel hoef je niet heel veel zoetmiddel te gebruikt. Denk aan een kwart tot de helft minder. Hierdoor zal het suiker gehalte in het eindproduct een flink stuk dalen.
Er zit nog een ander voordeel aan het nootje (knolgewas) want aangezien zoetmiddel en siropen geen voedingsstoffen met zich meebrengen, heeft de Chufa dit wel!

 • De Chufa is geen noot maar een knolgewas
 • Rijk aan vezels
 • Glutenvrij
 • Allergeenvrij
 • Rijk aan Omega 9
 • Rijk aan Vitamine E
 • Voor diabetici kunnen de vezels een positieve uitwerking hebben op de bloedsuikerspiegel, ze laten de bloedsuikerspiegel niet stijgen
 • De biologische gepelde Chufa is rauw en kan ook rauw gegeten worden
 • Je kan er plantaardige melk van maken
 • De Chufa bevat magnesium, ijzer, zink, koper, fosfor, mangaan en kalium

Mijn interesse is in ieder geval gewekt en ik wil hier ook wel een keertje mee aan de slag gaan.

PicsArt_11-28-03.08.49.jpg

🖤TERRA SANA

Oh wauw! Wat lekker! Zo simpel kan lekker zijn want het is een snackje gemaakt van groente of rijst dat tussen twee warme platen gepoft wordt. Geen oven of frituur komt eraan te pas. Verantwoord eten wordt steeds leuker! Daar word ik nou blij van :-D.

❤ De Chrunchy Triangles in de rode verpakking is gemaakt van maïs, boekweit, amarant, plantaardige oliën en een klein beetje zeezout.

💚 De groene verpakking is gevuld met Crunchy Triangles Mais, peulvruchten, plantaardige oliën en een beetje zeezout.

💙 De blauwe verpakking met witte rijst (zou nog beter zijn als ze bruine rijst hadden gebruikt) plantaardige oliën en zeezout.

💛 De gele verpakking met Mais, plantaardige oliën en zeezout

Voor zover ik weet zijn ze te koop bij verschillende natuur- en reformwinkels zoals Ekolander, Ekoplaza en Zenith. Dus heb je lekkere trek? Dan is dit een heel goed alternatief voor al die andere slechte dingen. En heb je écht écht écht foute trek, tja maak dan zelf chocolade en dip de Chrunchy Rijst Triangles hierin. Laat de chocolade een beetje stollen en je hebt nog steeds een gezondere snack dan dat je het snoeppad induikt van de supermarkt!

PicsArt_11-26-04.23.19.jpg

🖤GOOD STUFF – RAW VEGAN BAKERY

Wat een fantastisch idee, mooi ontwerp ohw en niet te vergeten dat het echt super lekker smaakt! Het grappige is dat het principe eigenlijk al in de supermarkten verkocht wordt maar dan de slechte soorten. Denk maar aan de kant en klaar pakketjes van Dr Oetker en Koopmans! Loaded met suiker!
De kant en klaar pakketten van Good Stuff – Raw Vegan Bakery is dus eigenlijk hetzelfde principe alleen dan gezond! Dus iedereen die iets lekkers wil maken maar snel en verantwoord kies dan voor zoiets als dit!

Bij aanschaf van een pakket zijn de ingrediënten apart verpakt en genummerd met stickers. Je hoeft bij bijvoorbeeld de Choco coco pie (die ik geproefd heb) alleen avocado en banaan toe te voegen. Je hebt zo een verantwoord, rauwe, geraffineerd suikervrije taart! En je hoeft geen ‘moeilijke’ ingrediënten te kopen want alles zit al in het doosje. Super leuk en handig toch?! De taart staat op mijn boodschappenlijstje dus ook hier zal ik een topic over schrijven! 😍

PicsArt_11-28-03.17.06.jpg

🖤TANTE TOOS SUIKERLOOS

Nog voordat ik hoorde van ‘Tante Toos Suikerloos’ zag ik op Pinterest al het één en ander aan recepten voorbij komen voor het maken van zure matten maar dan de gezonde versie! Naast de verkoop van deze ‘Matties’ geeft ze ook workshops om snoep zonder troep te leren maken.
Alles is nog steeds beter dan de kant en klaar snoepjes uit de supermarkt. Maar helaas worden deze snoepsoorten gedroogd en is dit voor mij al een No-Go. Doordat de vruchten gedroogd worden verhit je hiermee de vocht uit het vruchtje en blijft hierdoor meer suiker over. Hierdoor ontstaat er een hogere suiker gehalte dan dat ik bijvoorbeeld mag hebben. Dit is hetzelfde verhaal dat ik al eerder heb uitgelegd in mijn blog over Dadels.

Ik heb wel even mogen proeven en de ‘matties’ zijn wel heel erg lekker!

PicsArt_11-28-06.08.55.jpg

🖤SHARP SHARP
En nu komt mijn nummer 1 favoriet! Want man man man wat is dit een verwennerij! Niet alleen een lust voor het oog maar ook een genot voor mijn maag! Wetende dat al hun producten geheel plantaardig zijn, zonder dierlijke producten, gluten en geraffineerde suikers.

Ik heb hun ‘Peper pepernoten’, ‘Cash Cookie’ en 4 fantastische smaken van hun taartjes ‘Plaatjes’ geproefd.

 • De confetti cake
 • Caramel Shortcake
 • My Darling Rose
 • I have a crunch on you

PicsArt_11-26-04.35.58.jpg

Ik heb nu een ‘crunch’ op Sharp Sharp, want ze hebben mijn hart gestolen! 😍 Niet alleen qua gebruik van eerlijke producten maar ook de smaak die zo mooi in balans is. Je proeft de zorgvuldigheid en de nauwkeurigheid van de ingrediënten er gewoon vanaf! Ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij voelt als een lot uit de loterij omdat het ontzettend moeilijk is om gebakjes en lekkernijen te vinden die niet vol zitten met suiker, zoetstoffen en dierlijke producten.

Omdat Sharp Sharp mijn hart heeft gestolen zal ik ook hierover een aparte topic schrijven. Oké nog één foto’tje dan 😀

PicsArt_11-26-04.07.41.jpg

🖤


Al met al een super leuke, leerzame en geslaagde dag!
Volgend jaar mag het van mij NOG groter zijn met NOG meer Stands en NOG meer Foodtrucks. Oh en meer prullenbakken, die waren een beetje schaars op zaterdag 😉 .

Oh en mocht je willen weten waarom die wortel in mijn tas zat? Nee, het is niet voor de paard van Sinterklaas… Flauw… Maar er was een stand die de wortelen uitdeelde om vervolgens de wortels te laten persen tot sap. 🥕


🖤

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s