PROTEÏNE • PANNENKOEK

| Mogelijkheid tot Plantaardig | Geraffineerd suikervrij | Proteïne|

Een eerlijke pannenkoek zonder toevoegingen en met een scoopje eiwitproteïne poeder. Het is een super makkelijk en eiwitrijk recept dat snel gemaakt is. Daarnaast kan je de leftovers de volgende dag weer koud of warm opeten.

Ingrediënten

  • 1 kopje speltbloem
  • 30 gram plantaardige eiwitpoeder
  • 1 kopje havermelk
  • 1 ei of 1 eetlepel blonde gebroken lijnzaad geweekt in 2 eetlepels heet water
  • vanille
  • snufje zout
  • Snufje kaneel
  • *optioneel Maple syrup


Bereiding

Je kan hiervoor een standaard theekopje of koffie kopje gebruiken. Het is een beetje een 1 op 1 recept. Ook kan je eventueel de engelse Cup gebruiken zoals op de foto hieronder. Deze kan je vinden bij verschillende winkels zoals Xenos, Cook&Co, Albert Heijn enz.

Je kan de ingrediënten bij elkaar voegen en mixen met een garde maar je kan ook de ingrediënten in een blender of met een staafmixer mixen. Mijn voorkeur gaat uit naar de laatste twee opties, dit zorgt er namelijk voor dat er geen klontjes kunnen ontstaan.

Bak de pannenkoeken in een beetje roomboter of kokosolie goudbruin. Het is heerlijk met een scheutje Maple syrup en desnoods een beetje rood fruit erbij. Je kan de pannenkoeken prima bewaren in de koelkast afgedekt met zilverfolie.

img_20170301_184012_601

TIP
De pannenkoeken zijn ook perfect voor een heerlijke zoete lunch. Probeer eens met de leftovers een lunch op tafel te zetten met het recept van de Pancake-Peanutbutter-Compliment-DAY.


🖤

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s