GALAXY • PANCAKE

Super leuk om eens te doen bij het geven van een kinderpartijtje van jouw zoon of dochter. Zelfs ik had een glimlach op mijn gezicht tijdens mijn bezigheidstherapie(tje). 😀 #ikmagookwantikbeneengrootkind.

Ik zou wel wat uitleg willen geven over de gebruikte kleurstoffen. Je kan ervoor kiezen om verschillende kleurstoffen te gebruiken om bijvoorbeeld zuivelspread, yoghurt of kwark mee te kleuren. Ik had nog wat (niet natuurlijke) kleurstof over en heb het gebruikt voor dit experiment. Ben je geen fan van ‘synthetische’ kleurstoffen met een boel E-nummers, wat ik mij heeeeel goed kan voorstellen, probeer dan de (gevriesdroogde) kleurpoeders te kopen. Er zit alleen een maar aan….ze zijn over het algemeen heel duur. Heb je de financiële middelen ervoor dan zou ik zeggen doen! Maar ik kan heel goed begrijpen dat dit niet voor iedereen geldt en kies dan voor de meest natuurlijke optie. Je kan bijvoorbeeld in een pannetje of magnetron wat fruit in een paar minuutjes zacht laten worden, eventueel pureren en dat als kleurstof gebruiken.

Bietensap voor rood, aardbeien/frambozen voor roze, blauwe bessen voor paars, mango voor geel en ga zo maar door.

Er zijn inmiddels wel wat meer eetbare natuurlijke kleurstoffen te koop, in vloeibare- en poedervorm. Ze zijn moeilijk te verkrijgen in de winkel, wat ik zelf ontzettend jammer vind. Je kan ze in diverse online webwinkels shoppen.
Lees voordat je de kleurstoffen aanschaft wel even de ingrediënten door want zitten er E-nummers in? Kijk dan even via google wat het E-nummer precies inhoudt en beslis aan de hand daarvan of je wilt dat jij of je kinderen het binnen krijgt.

Om het wel een beetje gezond te houden heb ik ervoor gekozen om zuivelspread te gebruiken. Eentje waar niet heel veel rare toevoegingen in zitten. Ik leg daar wat meer over uit bij het recept van de Strawberryroll.

Probeer zelf een beetje te bepalen hoeveel kuipjes je nodig hebt om de pannenkoeken (je kan ook toast, brood of crackers gebruiken) te beleggen.

Daarnaast willen kinderen ook altijd overal Sprinkles en versiersels op hebben (denken we) nou dat kan, maar dan wel gezonde versiersels! Probeer het maar eens met de kleurstof naar wens en kokosrasp. Stop beide ingrediënten bij elkaar in een zipperbag en schudden maar! Nu heb je suikervrije Sprinkles en je kan ze in alle kleuren maken.

Ingrediënten

Bereiding
Verdeel de zuivelspread in verschillende bakjes met ieder bakje een eigen lepel om mee te mengen. Voeg de kleurstof toe en meng het goed door totdat je geen wit meer van de zuivelspread kan zien. Mits je een beetje Marble achtige patroon wil creëren dan hoef je het niet te mengen totdat het effen van kleur is. Speel er een beetje mee en maak wat jij mooi vind. Niets is verkeerd.

Tip tussendoor:
Als je het een keertje wilt organiseren op een kinderpartijtje denk er dan wel aan dat de kinderen oude kleding of een schort aan doen, want sommige kleurstoffen zijn wat lastig om eruit te wassen ;-). Mits de kinderen al wat ouder zijn, want dan kunnen ze er zelf  een beetje opletten.

How to
Leg op een tafelkleed voor iedereen een pannenkoek klaar en zet de bakjes gekleurde zuivelspread en kokosrasp neer.

Kies eerst een basiskleur, zodat deze als eerst uitgesmeerd kan worden. Wil je hierop 3 kleuren net als ik, kan je ervoor kiezen om eerst één kleur te verdelen over de pannenkoek en daarna de volgende kleur enzovoort, enzovoort.
Tussen de kleurtjes door even de lepel of mes schoonmaken zodat de kleuren wat mooier blijven en niet al te veel doorelkaar heen lopen, maar het hoeft niet.

Er is hierbij geen goed of fout, elk patroon is denkbaar alleen let op! Want hoe meer je doorgaat met smeren hoe meer het één masale donkere, misschien wel grijs grauwe mengsel wordt.

Het leuke hieraan is namelijk dat je het resultaat achteraf kan vast leggen doormiddel van een foto, met een mooie achtergrond en als aandenken mee kan geven aan de kinderen. De pannenkoek kan moeilijk meegenomen worden en ik verwacht dat die binnen no-time op is!

Vergeet niet de gezonde sprinkles te gebruiken of eventueel ander gezonde versiersels zoals fruit, nootjes enz. Zo kan je iedereen zijn of haar eigen galaxy-unicorn-rainbow-pannenkoek laten versieren.

Get ready it’s play time!

PicsArt_04-19-08.43.20


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s