STR🍓WBERRYROLL

Wanneer ik pannenkoeken heb gebakken, heb ik AL-TIJD te veel. Maar dat vind ik nooit zo erg, want ik bewaar ze op een bord met een stukje zilverfolie eroverheen in de koelkast voor de volgende dag. Je kan echt de lekkerste combinaties maken! Ik heb al eerder een te gekke variant gemaakt, namelijk de pancake-peanutbutter-compliment-day.

Nu het aardbeienseizoen weer van start is gegaan, my favorite period! kan ik weer helemaal los gaan. De vulling van de Strawberryroll lijkt heel erg op de variant van de Strawberrybagel. Maar dan een stuk gezonder omdat het gemaakt is van zuivelspread.

Zuivelspread is er in verschillende soorten, blijf dus alert met het lezen van het etiket en zoek er eentje uit waarbij jij je prettig voelt. Kijk naar ingrediënten zoals de E-nummers, extra toevoegingen, suiker enz. Voor dit recept heb ik het huismerk zuivelspread light gebruikt van de Albert Heijn, die gemaakt is van;
– karnemelk;
– room;
– yoghurt;
– zout;
– lactose (dit zijn melksuikers) en;
– zuursel (voor de houdbaarheid).
Al met al valt het dus erg mee qua extra toevoegingen. Let wel op, want door onder andere de toevoeging van room zijn de verzadigde vetzuren in dit product 9,5 gr. van de 15 gr. en verzadigde vetten zijn de verkeerde vetten en dus 5,5 gr. aan goede vetzuren.


Ingrediënten

  • Proteïne Pannenkoek
  • 150-200 gr. Zuivelspread
  • Handje verse aardbeien (of meer)
  • *optioneel gehakte ongezouten Macadamia nootjes (roosteren in een koekenpan)


Bereiding

Pak een glazen kom en doe hier de zuivelspread in. Rasp één grote aardbei boven de zuivelspread en roer het door. Snij de aardbeien in stukjes het maakt niet uit hoe groot of klein maar het eet een stuk prettiger als het niet al te grote stukken zijn en roer de aardbeien door de zuivelspread.

Je kan de pannenkoek opwarmen in een pan of magnetron, maar denk eraan dat de zuivelspread door de warmte wat zal gaan smelten waardoor het wat wateriger kan worden. Ik heb daarom gekozen om het op een koude (kamertemperatuur) pannenkoek te eten.

Schep een dot van de aardbeienspread op de pannenkoek en verspreid het een beetje met de achterkant van de lepel, strooi er de gehakte *Macadamia noten over voor een beetje crunch en rol het op zodat jij je eigen StrawberryRoll zonder suiker, met eiwitten, zuivel, *nootjes en fruit hebt!

Laat je verrassen door de frisse smaak. Oh en knoeien mag! 😉

PicsArt_04-17-06.07.30


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s