MINI • QUICHE

| Plantaardig | Geraffineerd suikervrij | Glutenvrij | Vegetarisch |

Ik heb 2 vriendinnen waar ik zo nu en dan mee afspreek, gezellig bij elkaar komen en heerlijk gaan ouwenelen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik noem het ook altijd een ‘vreetdate’ en vind het zo ontzettend leuk en gezellig! Ik kan daar altijd heel erg van genieten. Laatste keer dat we hadden afgesproken heeft ieder iets lekkers (gezond) gemaakt en als soort tapas hapjes op tafel gezet. Super leuk, gezellig en heerlijk om onder het kletsen af en toe iets lekker in je mond te stoppen.

Het geeft dan ook een fijn gevoel dat je lekker aan het eten bent maar toch een stuk gezonder! Zo kan ik er altijd dubbel van genieten!

Voor de ‘vreetdate’ heb ik een recept uitgeprobeerd die ik online tegen kwam en die is erg goed bevallen! Zeker omdat het zonder ei is en ook nog eens super makkelijk! Dit is een beetje een ‘Italiaanse’ variant maar je kan echt heel veel andere soorten smaakcombinaties maken. Je hebt straks de basis van het beslag en je kan dan elke keer weer een beetje variëren in de soort groentes. Je kan er ook voor kiezen om met het seizoen mee te gaan en alleen de seizoengroenten die er zijn erin te doen.

Ingrediënten beslag

 • 300 gram Kikkererwtenmeel
 • 3 eetlepels Olijfolie (zonnebloemolie kan ook)
 • 750 ml water
 • 2 theelepels fijn zeezout (mag ook eventueel iets minder zout)
 • flinke snuf peper
 • 1/2 theelepel uienpoeder

Qua groente kan je er alles in doen. Net wat je zelf lekker vind! Ik heb gekozen voor het volgende;

 • 1 fijngesneden milde ui
 • 2 teentjes knoflook
 • zongedroogde tomaten
 • 2 a 3 eetlepels oregano
 • 100 gram kappertjes

*Optioneel
Je kan er uiteraard ook nog wat vegetarisch/veganistisch vlees in doen. Je kan het zo gek niet bedenken elke combinatie is mogelijk!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250°C (elektrische oven) en zet een cupcakebakblik klaar. Je kan straks het beslag in het bakblik doen, maar als je wat langer met je bakblik wilt doen is het misschien beter om er cupcake-vormpjes in te doen. Althans dat was mijn ervaring. Door de bakspray en de hoge temperatuur van de oven is het bakspray in het bakblik gebrand waardoor ik het lastig schoon kreeg. 🙂

Weeg de kikkererwtenmeel af in een mengkom en voeg alle droge ingrediënten voor het maken van het beslag hieraan toe. Voeg vervolgens water en olijfolie toe en roer het goed door. Zet het even weg en begin aan het snijden van de groentevulling.

Pel de ui en snipper deze fijn, pers of snijdt de knoflook fijn en snij ook de zongedroogde tomaatjes. Denk eraan de Quiche een mini variant is dus zorg ervoor dat de groente niet te grof blijft.

Wanneer je klaar bent roer je het beslag nog een keer goed door. Meng vervolgens alle groenten er goed doorheen. Schep met een ijsboltang het beslag in een cupcakebakblik. Vergeet niet om in iedere cupcake holte ook wat van de groente erin te scheppen.

Bak het vervolgens 12 tot 17 minuten in het midden van de oven of totdat de randjes goudbruin gekleurd zijn.

Je zal het niet verwachten maar ze zijn écht heel lekker! 😍

 

Bewaartip
Je kan ze voor een paar dagen in een Tupperware bak in de koelkast bewaren of verpak ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Super handig voor onderweg als je naar je werk toe gaat of leuk voor in de lunchbox van je kinderen.


🖤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s