ANIJS • GRANOLA

| Geraffineerd suikervrij | Optioneel glutenvrij | plantaardig |

Vroeguh…back in the days at ik NOOIT (lees: écht NOOIT) ontbijt. Ja tuurlijk…als kind omdat je dat leert, dan wordt je ouder en een puber waardoor je meestal dwars ligt en ik dus niet meer ging ontbijten. Kreeg geen hap weg, ook geen yoghurt. Meestal ging ik dan wat later ‘ontbijten’. En nu? Ik kan nu bijna niet meer zonder! Ze gek is dat. Nog voordat ik mijn maagverkleining kreeg kon ik echt niet meer mijn ontbijt overslaan. Dan voelde ik me slap en futloos en merkte ik dat ik mijn voeding had gemist. Nu ik een maagverkleining heb en ‘hongergevoel’ er eigenlijk bijna niet meer is (behalve het psychische stukje ‘trek hebben’) kan ik veel makkelijker een ontbijt overslaan, maar dat doe ik niet! Het voelt nu ook heel raar om de deur uit te stappen en niet te hebben gegeten, alsof ik iets gemist heb! Dus in mijn ochtendroutine heb ik gewoon mijn ontbijtje erbij zitten. Terwijl ik nu aan het schrijven ben, zit ik aan mijn ontbijtje. Multitasken hé! Omdat ik niet veel kan eten door mijn maagverkleining en 3x daags eet, wil ik dan wel dat mijn ontbijtje suuuuuper lekker is dus hier is een favorietje van mij. Granola. Maar wel eentje waar je U tegen zegt want deze is LEKKER!

Ik was een beetje aan het experimenteren met anijs omdat ik het zo lekker vind. Ik dacht ‘waarmee kan ik nou beter de dag mee starten dan met anijs?! en zo is de Anijs Granola tot stand gekomen! Een echte aanrader al zeg ik het zelf.

Het recept is heel simpel. Alle ingrediënten moeten allemaal licht vermalen worden. Ik doe alles één voor één in een kleine keukenmachine en doe eerst alle droge (vermalen) ingrediënten in een mengkom. Daarna voeg ik alle natte ingrediënten toe, even mengen en klaar. Zo simpel!

Ingrediënten

 • 100 gram (glutenvrije) havermout (geen vlokken)
 • 135 gram Cranberry mix (ongezoete cranberries, pompoenpitten, zonnebloempitten en amandelen)
 • 75 gram moerbeien
 • 150 gram ongezouten cashewnoten
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 4 theelepels anijs
 • 1 eetlepel gebroken blonde lijnzaad weken in 2 eetlepels heet water
 • 40 gram gesmolten kokosolie
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 1 theelepel gerstemoutstroop
 • *optioneel 2 eetlepel agavesiroop

 

Bereiding

Verwarm de oven op 150 °C (elektrische oven) en zet alvast een bakplaat klaar met een velletje bakpapier. Laat alvast het lijnzaad met heet water in een glazen schaaltje wellen.

Vermaal één voor één de cranberry mix, de moerbeien en de ongezouten cashewnoten. Het moeten stukjes zijn en niet zo fijn gemalen worden dat het meel of poeder wordt.

Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een mengkom en meng het met een spatel of pollepel goed door elkaar.  Voeg de natte ingrediënten hieraan toe (vergeet niet je lijnzaad 😉 ). Nog één keer heel goed mengen, goed met de spatel over de bodem schrapen zodat je niets kan missen.

Stort en verdeel de Granola op de bakplaat. Bak het in het midden van de oven en zet de timer op 10 minuten. Na 10 minuten de Granola even goed om scheppen met een lepel en verdeel het weer over de plaat, bak het nog eens 10 minuten, schep het nog een keertje om en zet nog één keer de timer op 10 minuten.

Haal de Granola uit de oven en laat het op de bakplaat afkoelen, nu zal het heel erg lekker knapperig worden!

Wanneer het is afgekoeld kan je het heerlijk gaan oppeuzelen! Niet te veel natuurlijk 😉 Te veel is niet goed, maar anders heb je niks meer over voor in je yoghurt!

20180211_092345.jpg

Bewaartip
Bewaar het in een glazen pot zodat je er echt heeeeeeeel erg lang mee kan doen!


🖤

Traktatie Idee

P.s: Leuk om het een keertje cadeau te geven of wanneer je kind gaat uitdelen op school! Onder het mom gezonde traktatie!

PicsArt_03-23-10.12.29.jpg


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s