Glutenvrije wraps

Er is inmiddels zoveel keus als we het hebben over wraps dat je soms van gekkigheid niet meer weet welke je moet kiezen! Maar ik help je er een beetje bij. Wanneer je geen zin, puf of gewoon voor het gemak niet een wrap wilt maken maar kant&klaar wilt kopen is het fijn om er eentje te kopen waar niet zoveel tot helemaal geen toevoegingen in zit. Wanneer je glutenvrij eet kan het best nog wel eens een uitdaging zijn. Ik eet zelf niet perse glutenvrij dus ik kan het prima doen met een wrap gemaakt van bijvoorbeeld tarwemeel.

De wraps van Roley’s zijn glutenvrij en biologisch. Ze hebben naast het gebruik van een mix aan plantaardige meelsoorten ook nog eens plantaardige vezel toegevoegd zoals bamboevezels en psylliumvezels.

Psylliumvezels zijn zaadhuiden van een plant en ze worden in hun geheel gehakt, gedroogd en vermalen tot een poedervorm. Ze zijn heel erg voedzaam voor ons lichaam en onder andere ook goed voor een verbeterde stoelgang. Vaak worden de vezels gebruikt bij verstopping van de darmen. En aangezien glutenintolerantie in verbinding staat met de darmen is dit product perfect!

Bamboevezels daar heb ik zelf nog nooit van gehoord! Er is niet zo heel veel duidelijke informatie te vinden over de vezels. Maar logischerwijs denk ik dat de bamboevezels van de bamboestengels afkomen. Waar die ongelooflijk lieve, schattige en ondeugende panda’s aan knagen! Smelt, smelt. 🙂

Ik raakte geïntrigeerd bij het lezen over de bamboestengel. Het heeft namelijk een geneeskrachtige werking, het gaat dan vooral om de siliciumgehalte die in de bamboe aanwezig is.

Bamboe is onder andere goed voor het kraakbeen. Bij onderstaande ziekten en aandoeningen adviseren ze het gebruik van silicium.

  • Artrits, reumatoíde artritis, artrose
  • Ziekte van Behterew,
  • Gewrichtspijnen door slijtage,
  • Tussenwervelschijfslijtage en lage rugpijn,
  • Bescherming van gewrichtskraakbeen,
  • Rugbescherming tegen overbelasting door intensief sporten,
  • Rugbescherming tegen zware arbeid, te zware dingen tillen.

Het is erg interessant om erover te lezen, zeker wanneer je bovenstaande klachten hebt. Echter is het niet de bedoeling om op de stoel van de dokter te gaan zitten. Wanneer je wilt experimenteren met bepaalde poeders of supplementen dien je dit altijd in overleg te doen met je huisarts.

Wil je een keer Glutenvrije wraps eten?! Je kan de wraps onder andere verkrijgen bij de lokale reformwinkels en natuurwinkels zoals Zenith.

Maak eens mexicaanse Quesadillas! Een simpel en lekker recept die je in de pan of zelfs tussen de grillplaten van een contactgrill kan maken 😀

PicsArt_07-10-03.36.51

Bamboevezels
Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl

🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s