QUESADILLA

Het recept heb ik al een tijdje geleden gevonden via albertheijn.nl en het is een All Time Favorite bij ons geworden. En zoals de meeste van mij gewend zijn, heb ik er een eigen draai aan gegeven. Hoe kan het ook anders! 😀

Het recept is makkelijk, snel en echt heel erg lekker. Wil je geen naturel wraps dan kan je uiteraard kiezen voor bijvoorbeeld een meergranen variant. Heb je een gluten intolerantie dan kan je kiezen voor een glutenvrije wrap. Het is maar net wat jouw voorkeur is.

Ingrediënten

  • 6 wraps naar keuze
  • 250 gr. Gegrilde paprika (ik gebruik de verse gegrilde paprikamix in een kartonnen doosje van de Albert Heijn)
  • 1 ui
  • 250 gr. gerookte (vegetarische) kipfiletreepjes
  • 200 – 250 gr. geraspte kaas
  • paprikapoeder

voor de dip

  • 200 gr. Crème fraîche (voor warme en koude bereiding)
  • rasp van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • snufje versgemalen peper


Bereiding

Zet de oven aan op 100 °C en zet een bakplaat klaar met een stukje bakpapier. De oven heb je straks nodig om de quasadilles warm te houden als je de andere aan het bakken bent.

Maak het dipsausje alvast klaar. Schep de Créme fraîche in een glazen schaaltje, voeg een snufje peper eraan toe, rasp een 1/2 citroen erboven en pers de sap eruit, even goed roeren en proeven. Je kan er altijd nog wat extra peper naar smaak aan toevoegen.

Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen en zet de ingrediënten klaar in glazen schaaltjes, samen met de geraspte kaas en gerookte (vegetarische) kipfiletreepjes. Dan kan het opmaken van de quesadilla beginnen en kan je in één moeite doorgaan.

Leg een wrap op het aanrecht en verdeel aan een halve kant een handje paprika, ui, kipfiletreepjes, kaas en strooi als laatst de paprikapoeder erover. Vouw de wrap dicht en leg het apart totdat je alle 6 de wraps hebt gevuld. Je zou precies uit moeten komen met de ingrediënten!


Je kan de wraps bakken op een middelmatig vuurtje in een koekenpan, in een grill-ijzer of beide als je snel klaar wilt zijn, net als ik ;-). De Quesadille is klaar als de buitenkant een beetje krokant en bruin is en als de kaas gesmolten is. Vergeet dan niet om de Quesadille in de oven te leggen zodat het warm blijft totdat je ze allemaal heb gebakken of gegrild.

Dipse!

PicsArt_04-30-11.53.56

Tip:
Je kan de Quesadille’s het best bewaren in de koelkast, in een Tupperwarebakje. Neem het de volgende dag mee naar je werk als lunch. Het dipsausje kan je ook in de koelkast bewaren in een glazenschaaltje met een stukje vershoudfolie eroverheen of in een anti-lek Tupperwarebakje.


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s