HEMA Fruit Candy, Raw noten, Truffel en Veggie Chips!

Ik ben een blij ei! Heb je de Limited edition van de natuurlijke fruitsnoepjes, de raw en gebrande gezouten en ongezouten noten EN de truffel en groente chips gezien van de HEMA?!?!

Ik zag ze in de folder staan van 10 juli en ik hoorde ze mijn naam roepen :-D. Ik was er natuurlijk als de kippen bij, want 100% natuurlijk, biologische en snoepjes zonder suiker en zoetstoffen kon ik niet laten liggen!

Ook de nootjes van de Limited Edition kon ik niet weerstaan. Over  het algemeen als er stukjes fruit bij de nootjes zitten, worden ze gezoet met suiker en dat is hierbij niet het geval! Ik schrijf erover in mijn blog raw, gebrande ongezouten/gezouten nootjes.

We weten het allemaal… we worden ten allertijden visueel aangetrokken tot een verpakking, dat is nou eenmaal de communicatie tussen een product en een klant. Ik betrap mezelf er ook nog steeds op! Je ziet een verpakking en je weet soms eigenlijk nog niet eens wat het is, maar daardoor pak je het product vast en ga je kijken wat het is. Voor de producent en natuurlijk de winkel die het verkoopt is er 50/50% kans dat je het product in jouw winkelmandje stopt of weer terug zet.
Daarom is het voor mij erg belangrijk om na het zien van de voorkant en de mooie woorden organic, biologisch, natuurlijk en een x-percentage fruit of dat ook echt waar is. Kwestie van etiketten lezen en uitzoeken wat er in zit.

97% Fruit Candy Strawberry, Blackcurrant en Mango

PicsArt_07-10-03.32.22

Oei, dacht ik eerst. 97% fruit? Je zal wel denken ‘hoezo oei?’. Ik ga namelijk bij dat soort uitspraken automatisch al bedenken ‘wat is die 3 procent dan???

Over het algemeen bestaat het dan weer uit zoetstoffen, ruwe rietsuiker of andere toevoegingen die ik liever niet wil of mag hebben. In dit geval was mijn wantrouwen niet terecht!

Naast de hele simpele verpakking die ook echt een ‘organic’ feeling moet uistralen, is het ook heel duidelijk welke ingrediënten erin zitten. Geen moeilijke namen en poespas en dat is de duidelijkheid die wij als ‘voedsel-leken’ nodig hebben.

Het enige waar je nog over kan struikelen is de geleermiddel E440, ookwel pectine. Ik vind het zo jammer dat fabrikanten en producenten niet Agar Agar geleermiddel gebruiken. Dat is een zeewier geleermiddel dat net zo goed werkt! Alleen ja, je hebt dan weer te maken met de kosten. Agar Agar is een duurder product. Hierdoor stijgt uiteraard de productiekosten en ligt het uiteindelijke product voor een hogere prijs in de schappen waardoor het risico ontstaat dat het product niet verkocht wordt omdat het te duur is.
Als we de verhalen over armoede moet geloven is het schikbarend en reden genoeg voor mensen om goedkoper etenswaar te kopen. Wat nogal een uitdaging is als je bepaald voedsel niet meer mag eten, zoals in mijn geval.

Fruit Candy Strawberry
De 97% Fruit Candy Strawberry heeft de volgende ingrediënten:
– appeldiksap
– geconcentreerde appelpuree
– Aardbei
– zwarte bessenpuree
– kersendiksap
– geleermiddel E440
– natuurlijke aroma
– geconcentreerd citroensap
– aardbeidiksap

Proeftest
Het snoepje is ontzettend lekker en zoet! Dat had ik niet verwacht. De structuur is eigenlijk hetzelfde als een winegum, maar deze blijft niet zo erg in de kiezen kleven! Het aardbei snoepje is geslaagd voor de proeftest.
Uiteraard komt het zoete vooral door het gebruik van concentraat en diksap. Hier blijven vooral de fruitsuikers in zitten en de heerlijke fruit smaken. Let wel op met het eten van de snoepjes. Omdat er gebruik is gemaakt van concentraat (wat over het algemeen uit suiker bestaat) en diksap is het snoepje vrij hoog in suiker. Ga hier dus niet te veel van eten want dan zit je zo over de 6 theelepels suiker per dag heen en dat is uiteraard weer niet goed voor je lever.

PicsArt_07-10-03.42.30


Fruit Candy Blackcurrant
– appeldiksap
– geconcentreerde appelpuree
– zwarte bessenpuree
– zwarte bessen diksap
– geleermiddel E440
– Rijstmeel
– natuurlijkearoma
– geconcentreerd citroensap

Proeftest
Ook dit snoepje is erg lekker, iets zuurder dan de aardbei, wat logisch is omdat over het algemeen de zwarte bes iets zuurder is dan de aardbei. Door het gebruik van zwarte bessen puree, diksap en citroensap hebben ze dat zuurtje goed erin gekregen. Maar voor mij had het niet zo zuur gehoeven hoor 🙂 De zwarte bes vind ik namelijk van zichzelf eigenlijk helemaal niet zo een zuur vruchtje! Maar al met al een lekker snoepje!

PicsArt_07-10-03.37.41

Fruit Candy Mango
– appeldiksap
– geconcentreerde appelpuree
– geconcentreerde mangopuree
– passievruchten diksap
– geleermiddel E440
– natuurlijkearoma
– geconcentreerd citroensap

Proeftest
Ja! Dit is mijn favoriet! Wat een heerlijke smaakt. Ik proef ook echt het zuurtje van de citroen en het zoetje van de mango!

De snoepjes zijn qua vorm wel een beetje misleiden, want in eerste instantie toen ik het snoepje zag moest ik denken aan een sinaasappelpartje. Ook een beetje lastig om een Mango na te maken. Met een aardbei en een besje als vorm kan het gemakkelijk. Maar goed, het is ze vergeven aangezien het echt een lekker snoepje is!

PicsArt_07-10-03.40.50

Don’t overeat it!

Let op dat je niet nu gaat denken…Ooooh er zit zijn geraffieneerde of toegevoegde suiker in, huppiekee efkes een zakje van die heerlijke fruit candy wegeten. Dat is echt een no-go! Eet zoals alles met mate want in een zakje van 50 gram zit ongeveer 31,50 gram (natuurlijke) suiker en als je dat in één keer op eet zit je al ver boven je dagelijkse suiker heen! Dat is weer schadelijk voor je lever, je lever kan zo een hoge dosis niet goed afbreken. Dus let echt heel goed op en laat je niet verleiden om het gehele zakje in één keer leeg te eten!

Lees meer over de nieuwe truffel en groente chips in mijn blog.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s