TWIX (naja, soort van ;-))

Okidoki, je hebt gelijk het is niet hetzelfde als twix, maar het lijkt er wel op! De combinatie van de smaken zijn echt super lekker! Het is moeilijk om zo een lekker koekje te weerstaan. Maar denk erom door de dadels, dadelstroop en de roomboter is het een candybar met iets meer calorietjes.

Misschien de ochtend starten met yoghurt en granola, als lunch crackers met avocado erop en een STRWBRRY SALAD als avondmaaltijd. Met misschien nog een Core work-out erbij?! 😉

Onderstaand recept lijkt heel veel, maar het valt best wel mee! Je kan eventueel de koekjes een dag van te voren bakken en de volgende dag de vulling en de chocolade doen. Dat maakt niet uit. Maar het is zeker de moeite waard!

Ingrediënten voor de Koekbodem

 • 250 a 300 gr. speltbloem
 • 3,5 eetlepel speculaaskruiden
 • 1 eetlepel kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • vanillemerg van 1 vanillestokje
 • snufje zout
 • 120 gr. roomboter (eventueel te vervangen met kokosolie)
 • 2 eierdooiers
 • 2 eetlepels (amandel)melk
 • 75 a 100 ml dadelstroop
 • *optioneel 3 eetlepels Maple syrup

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische stand) en zet een bakplaat klaar met bakpapier.

Smelt de boter in een steelpannetje, scheidt de eieren en zet de 2 eierdooiers alvast apart.

Als de boter is gesmolten kan je het pannetje van het vuur halen, laat de boter een beetje afkoelen. Wanneer de boter wat is afgekoeld mag je de eierdooiers eraan toevoegen en klop het kort met de garde er doorheen. Zet het eiermengsel apart.

Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom en spatel het goed door elkaar. Zodra dit goed gemengd is kan je de melk, dadelstroop, maple syrup en het botermengsel eraan toe voegen. Meng het geheel met een spatel, het zal een beetje nat ogen maar als je het deeg kan vasthouden zonder dat het aan je handen blijft kleven is het goed! Is het nog te nat? doe er dan een beetje speltbloem bij.

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg nog een beetje door.
Haal een stuk van het deeg af en rol het met een deegroller een beetje vierkant uit van ongeveer een halve centimeter dikte. Maak de koekjes niet te dik, want dan worden ze niet echt super knapperig. Ze zullen in de oven nog een beetje gaan rijzen.

Snij met een pizzasnijder de deeglap in een vierkant of rechthoek en bepaal hoe smal en lang je de koekjes wilt hebben. Snij de rechthoekjes met de pizzasnijder en leg de koekjes voorzichtig op de bakplaat. Je mag ze iets dichter bij elkaar leggen want de koekjes zullen niet uitlopen.


Bak de koekjes voor ongeveer 18 á 20 minuten gaar. Je kan het extra checken door aan de onderkant van het koekje te kijken. Hoe bruiner de onderkant hoe beter de garing is. Maar denk erom, wacht niet te lang met het eruit halen, voor je het weet zijn ze aangebrand. 😉

Haal de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Maak ondertussen de vulling.


Ingrediënten vulling

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het goed door zodat het een stevige structuur krijgt. Doe alles in een spuitzak en knip er een puntje vanaf.
Wanneer de koekjes helemaal zijn afgekoeld kan je de vulling erop spuiten.

Wanneer je dat bij alle koekjes hebt gedaan zet je de twix koekjes apart. Je kan ze in de koelkast zetten, doordat ze koud zijn en je ze straks door de chocolade haalt stolt de chocolade bijna direct. Maar het hoeft niet!


Ingrediënten Chocoladelaag

Je kan zelf kiezen welke chocolade je er overheen wilt doen.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magentron (vergeet dan niet om de 30 seconden te roeren) en doop de koekjes met de vulling in de chocolade. Haal ze er met een vork uit, laat het overtollige chocolade er een beetje afdruipen en leg het op een bakpapiertje.

Wil je ze sneller laten uitharden dan kan je de Twix koekjes in de koekast zetten maar chocolade uitharden kan ook heel goed op kamertemperatuur.

PicsArt_06-22-07.13.28

Bewaartip
Je kan ze prima in de koelkast bewaren voor een aantal dagen.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s