Shake it…we zijn er bijna, we zijn er bijna…!

Ik weet het nog als de dag van gisteren toen ik te horen kreeg dat 10 juli 2015 The BIG day (letterlijk en figuurlijk) zou zijn! Maar er ging nog wel wat aan vooraf! Voordat ik überhaupt geopereerd zou worden moest ik een week lang 3x daags shakes nemen en daarnaast mocht ik niets anders eten of drinken, behalve water.
Ooooooohw…en wat duurde die week lang! Echt TE lang! Nee, nog niet eens moeite gehad met het volhouden van 3x daags shaken, ik ben daarin een doorzetter want ik had een doel voor ogen, maar het was echt gooooor! In de jaren dat ik aan het lijnen en diëten ben geweest heb ik nog nooit zo iets vies moeten drinken. Ik kan je vertellen dat ik toch heel veel soorten diëten heb uitgeprobeerd…van het ziekenhuisdieet, Sonja Bakker, Atkins, slimfast tot aan Herbalife. Ik kan het niet eens op één hand tellen, zoveel soorten heb ik geprobeerd.

De shakes waren van Prodoc 80 en is te verkrijgen in diverse smaken. Ik had onder andere vanille en chocolade…maar hoe lekker het ook klinkt…Dat was het echt niet! Hahah.

Het shaken was op doktersadvies want het was wel voor een reden. Uit de onderzoeken die ik vooraf moest doen om ‘goedkeuring‘ te krijgen voor mijn operatie, kwam aan het licht dat ik een vettige lever had. Is ook best logisch, (bijna) iedereen die overgewicht heeft, heeft een vettige lever.

Naast dat het gevaarlijk is om een vettige lever te hebben, was het ook een praktisch dingetje…Geluk bij een ongeluk want als de lever alleen nog maar een vervetting heeft is het omkeerbaar door de juiste voeding en kan je zelf de lever laten slinken. De chirurg kon er zo tijdens de operatie beter bij. Haha, ik kan er nu om lachen maar eigenlijk is het echt erg dat mijn lever te groot was en heel zorgelijk.

In de Shakes zaten voedingsstofpreparaten rijk aan eiwitten, zonder toegevoegde suiker, verrijkt met mineralen en vitaminen.

Ik had wel meteen 3 vliegen in één klap. De vettige lever nam af, ik viel in één week tijd al 5 kilo af en de chirurg Dr. Himpens kon er zo goed bij tijdens de operatie! Oh en dan vergeet ik er nog bij te benoemen dat ik direct aan het detoxen was en mijn mind aan het verzetten was voor ná de operatie. Want na de operatie zal qua voedings alles anders worden! Ik kon meteen afkicken van de suikers en er aan wennen dat mijn leven hierin zou gaan veranderen en gek genoeg wou ik niets liever dan misschien wel één van de moeilijkste verandering in mijn leven.

Naast het veroberen van de héérlijke shakes (jak) moesten we er ook aan denken om verblijf te regelen in België. Want dat was even anders, dan anders. Omdat het niet via de zorgverzekering liep en wij het noodgedwongen de operatie zelf dienden te bekostigen, de operatie werd immers uitgevoerd in een Privékliniek in België. Op vrijdag 10 juli 2015 zou de operatie plaats vinden, één overnachting in de privékliniek, zaterdag eind van de middag ontslag en maandag naar huis.
Het verblijf in België had ook te maken met eventuele complicaties, een drain die eruit gehaald diende te worden en van het verwijderen van de hechtingen. Daarnaast had ik ook veel liever dat de specialisten in België dat allemaal deden, omdat het voor hun allemaal routine-werk is, en het is en blijft op z’n Belgische. Net allemaal even anders ;-).

Tijdens het intake-gesprek en in het mailcontact hadden ze ook al aangegeven dat de meeste buitenlandse patiënten gebruik maken van een Bed&Breakfast in plaats van een hotel. Nog nooit gedaan en ach waarom ook niet meteen daar een ervaring rijker in worden! Het was allemaal toch al één en al avontuur, dus dat kon er ook wel bij.

Met de nodige vergelijkingen die ik had gemaakt via Google, hebben we uiteindelijk gekozen voor Cosy Cottage B&B in Dendermonde, België. Qua locatie was het gunstig, het zat een beetje tussen het ziekenhuis en de privékliniek in. Mocht er bij thuiskomst, in de B&B, na de operatie toch nog complicaties optreden dan konden we in een korte tijd naar het ziekenhuis rijden. Achteraf gezien was dat ook een hele verstandige keus…!

Als ik er zo op terug kijk is de periode voor de operatie, tijdens het shaken, een beetje een blur…Het belangrijkste was dat mijn werkgever op de hoogte gebracht was, zorgverlof voor mijn man geregeld moest zijn, iemand die voor onze poezebeestjes ging zorgen, dat het verblijf in België geregeld was en dat onze koffers klaar stonden voor het grote moment daar! Naja en een koffer inpakken voor na een operatie was een Piece of Cake 😉 want het moest vooral comfy zitten rondom mijn buik en makkelijk aan en uit te trekken zijn. Oh en niet te vergeten de betaling! Dat moest uiteraard ook gedaan worden…vooraf…Dat was wel even een spannend moment hoor!

Op goed vertrouwen, door de positieve verhalen over de kliniek en nadat alles zwart op wit stond hebben we het écht difinitief gemaakt door de betaling te voldoen. Uiteindelijk denk ik ook dat juist het stukje ‘eigen geld’ het verschil maakt van het ondergaan van een maagverkleining…

…To be continued…

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Karen schreef:

  wauw, wat spannend allemaal…

  Like

  1. Jolijn Evers schreef:

   Ja, dat was het zeker!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s