THE • BIG • DAY

10 JULI 2015, die datum zal ik nooit meer van mijn leven vergeten. Het is niet alleen de geboorte dag van mijn oma maar het zou ook een dag zijn waarin mijn leven radicaal 360° anders zou worden en ondanks dat dit de eerste stap zou zijn, was dit nog maar het begin… Het echte werk moest nog komen. Maar eerst…

Lijstjes, lijstjes, lijstjes
Het begon met het maken van lijstjes en alles afvinken. Je weet wel, als je op vakantie gaat en je zeker weet dat je écht niets vergeet! Dat was het nu ook, alleen… was het dan weliswaar niet voor vakantie.

✔ Werk geregeld
✔ Zorgverlof van mijn vriend geregeld
✔ Reisverzekering (roadtrip to Belgium)
✔ Zorgverzekering en andere pasjes mee
✔ Betaling voor de operatie voltooid
✔ B&B geboekt
✔ Oppas voor onze huisdiertjes
✔ Laatste spulletjes/kleding gekocht voor in de privékliniek en voor erna
✔ Koffers ingepakt…

… vergeet ik nu nog iets? NOPE! Auto inladen en karren maar!

Alles aan de dag voor de operatie was raar… normaliter ga je naar het buitenland omdat je op vakantie gaat, maar nu gaan we naar het buitenland omdat ik daar een operatie onderga. Awkward…Maar toch steeds een fijne gedachte dat ze mij daar wel willen helpen. Daar heb ik wel een tripje en een paar ruggen (kaaatching) voor over. En mijn vriend ook :-P.

Donderdag 9 juli
kwamen we aan in de B&B in Dendermond, we hadden een kamer in een appartementencomplex vlakbij het hoofd B&B. De eigenaren hadden ons prettig ontvangen en uiteraard moest er ook een administratieve handeling gedaan worden 😉 de betaling. Logisch, die mensen moeten hun brood ervan betalen.

Het was een soort studio idee, waar het (opklap)bed, woonkamer en keuken bij elkaar in één ruimte is, maar lekker groot en een klein tuintje om lekker in te kunnen zitten. Wat wil je nog meer! Zeker met de gedachte dat ik toch herstellende (lees: veel slapen) zou zijn en het voornamelijk voor mijn vriend een prettig verblijf moet zijn. Na een minitour door het appartement, die we helemaal voor onszelf hadden gingen we ons een beetje settelen. Eerst nog even een kleine wandeling aan een klein kanaal achter onze tuin om het een beetje te laten bezinken en nog even genoten van de laatste zonnestralen in ‘ons’ tuintje met prachtige roze rozen om ons heen!

20171204_151414.png

Het bleef een gek idee dat ik de volgende dag geopereerd zou worden. Maar ondanks dat hadden we er een heerlijk avondje van gemaakt. Bed uitgeklapt en opgemaakt, koffers uitgepakt en mijn kleding klaargelegd voor morgen, saampjes ‘lekker’ gegeten, naja gegeten…eerder gedronken want ik moest natuurlijk mijn Prodoc shake kuur afmaken, ieuw en na nog wat tv te hebben gekeken zijn we op tijd gaan slapen omdat we de volgende ochtend weer vroeg op moesten staan om naar de privékliniek te rijden. Het was niet heel erg ver van de B&B vandaan, maar het is onbekend terrein en we wisten ook niet hoe druk het onderweg zou zijn…

Optijd vertrekken was maar goed ook! Ik raakte lichtelijk in paniek toen we heel even vast kwamen te staan in de file maar gelukkig, omdat we ruim optijd waren vertrokken, hadden we zat tijd en waren we niet heel veel tijd kwijt aan filerijden.

Privékliniek 
Eenmaal aangekomen bij de privékliniek was het wel wat spannend hoor. We kwamen aan bij een gebouw waarbij we niet het idee hadden dat het een kliniek was en waar operaties uitgevoerd werden… Maar op dat moment wou ik er niet te veel over nadenken en gewoon gaan met die banaan, ik had A gezegd dus B kon er nog wel achteraan 😉

Bij binnenkomst wisten we niet zo goed waar we ons moesten melden en gingen ergens in de hal zitten. Uiteindelijk werden we opgehaald en werden we naar mijn kamer gebracht, ik had een kamer met uitzicht op het bos, dus dat was echt prachtig!
Papierwerk was niet meer nodig want dat was al in het ziekenhuis in orde gemaakt.

Ik kreeg de gelegenheid om mijn spulletjes uit te pakken en een beetje te acclimatiseren. Nadat ik een beetje was gewent kreeg ik te horen dat ik mij volledig moest uitkleden en kreeg een mooi bordeaux-kleurige operatiejasje, ochtendjas en super charmante lange witte kousen om aan te doen. Oh en niet te vergeten bijpassende bordeaux-kleurige sokken ;-). Bijna HIGH FASHION! Voor het laatst nog even een ‘prachtige’ foto van mijn gezicht gemaakt, zodat ik mezelf kan helpen herinneren hoe ik er uitzag, en dan maar afwachten tot het moment daar was.

OK
Na een tijdje werd ik opgehaald en moesten we meelopen naar de OK. Ja, inderdaad ‘meelopen’. Dat was ook al anders dan anders! Want normaliter wordt je met een bed gebracht. De deur van de OK ging open en een grote groep met mensen stond klaar. Mijn vriend een flinke kus en knuffel gegeven en vol goede moed (die ver te zoeken was, want ik wist niet wat mij overkwam, naar binnen gegaan), de chirurg Dr. Himpens zei nog het één en ander tegen mij maar dat is compleet langs mij heen gegaan… het enige wat ik mij nog goed kan herrinneren is dat er heel veel mensen stonden, allemaal toeters en bellen qua apparaten een felle lamp en dat mijn mooie bordeauxkleurige jasje werd uitgedaan… daar sta je dan… helemaal naakt 😲 ohw wacht halfnaakt want ik had mijn kousen nog aan! Sjeetje wat voelde dat vreemd… van iemand die zich al schaamde bij het omkleden na het gymmen, naar iemand die poedeltje naakt voor een groep mensen staat… Ja, ja…ik hoor je al denken ‘ze zijn het wel gewent’, ‘ze doen niet anders’, ‘ze zien iedere patiënt daar naakt’… Uhu dat zal wel, maar zo gemakkelijk en “normaal” voelde het niet!

Ik moest op een koude stalen tafel klimmen en gaan liggen, kreeg een operatie kleedje over mij heen en een paar lieve kalmerende woorden van degene die mij onder narcose ging brengen en daar ging ik…slapen en (hopelijk) weer wakker worden als alles achter de rug is… Mijn oma waakte die dag over mij, zonder twijfel.

PicsArt_07-23-03.18.15

…To be continued…


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s