Vleeskeuring

Om in aanmerking te komen voor de operatie moest ik een aantal onderzoeken ondergaan. Een waslijst aan bloedonderzoeken met heb ik jou daar, een slokdarm check om te kijken of mijn slokdarm goed werkt en een echografie van mijn buik om te kijken wat de conditie van mijn lever en galblaas is.

Kom ik aan in het ziekenhuis met uiteraard een Belgisch bloedonderzoeklijst waarvan de helft eerst ontleed moest worden door de medewerkers voordat ze wisten waarvoor het was en staan ze me aan te kijken alsof ik van een andere planeet kwam…wauw wat was dat ongemakkelijk maar eigenlijk moest ik er ook wel een beetje om lachen want bij mij gaat altijd alles anders in mijn leven dat hoort nou eenmaal bij mij…na een half uur…ja een half uur, mocht ik opnieuw plaatsnemen in de wachtkamer. Na enige tijd werd ik opgeroepen, daar ging ik dan..

Gek genoeg weet ik niet eens meer of een man of vrouw mij prikte en of het nou wel of niet lukte om mijn aders te vinden, dat was altijd een drama! Maar wat ik mij nog wel heel goed kan herinneren is dat er 13 buisjes aan bloed is afgenomen. Ik voelde mij daarna ook niet echt super tof aangezien het ook nog nuchter gedaan moest worden.

Dus light headed zoals ik me voelde ging ik naar het volgende onderzoek. De echografie. Dat stelde gelukkig niet veel voor. Het is hetzelfde als dat je zwanger bent en ze gaan kijken naar de baby, in mijn geval was dat mijn lever ;-).
Naast de nodige waardes die gehaald kunnen worden uit een bloedonderzoek kunnen ze met de echo onder anderen de grootte bepalen van mijn lever en aan de hand hiervan kan de chirurg bepalen of hij er goed bij kan tijdens de ingreep.

Op naar het volgende onderzoek nr. 3 de slokdarm test. Tja, dan had ik alles maar in één keer gehad en achter de rug.
Gek eigenlijk dat ik het bloedprikken zo kan vergeten maar het onderzoek van de slokdarm herinner als de dag van gisteren. Het laat toch een bepaalde indruk achter.

Zoals je weet moet je voor bijna elk onderzoek uitkleden en zo’n gezellig schort aan, je kent ze wel, die met zo’n tochtgat aan de achterkant, Ja die jah..

Maar eerlijk is eerlijk het vrouwtje dat mij toen hielp, met haar Duitse accent, vergeet ik nooit meer wat een lieverd was zij! Ik was maar een heel klein beetje boel nerveus en onder de indruk van het massale apparaat wat daar stond, blijkbaar had ze dat door en wist ze me goed te begeleiden en gerust te stellen.

Ik moest ook goed naar haar aanwijzingen luisteren want om het onderzoek in één keer goed te laten verlopen moest ik een wit drankje drinken tijdens dat de foto’s gemaakt werden…

…dat drankje…

 …het was net alsof ik een liter, tja waar kan ik het mee vergelijken, vloeibaar tandpasta of wit gietgips aan het drinken was. Ik moest aardig mijn best doen om het binnen te houden, wat een verschikking!
Gelukkig is het goed gegaan en hebben ze de foto’s/opname in één keer kunnen maken en kon ik mij weer gaan omkleden. Eenmaal teruggekomen in de kleedkamer zag ik ineens dat ik hele witte lippen had gekregen van het spul, haha! Het is maar goed dat er een spiegel hing want anders had ik het niet eens door gehad en voor sjaak gelopen.

Nu was het wachten op de resultaten want aan de hand hiervan kreeg ik te horen of de operatie definitief door zou gaan of niet. Ik had namelijk in de tussentijd wel te horen gekregen dat ik geschikt bevonden was voor de operatie naar aanleiding van mijn gewicht, lengte en omvang. Nu de rest nog.


Het heeft wel zo zijn voordelen als je de resultaten zelf mag ophalen, want ik mag en kan ze zelf ook inzien en bekijken. Niet dat ik er heel veel van snap maar het is toch grappig. Ik wil je deze foto niet onthouden dus mag ik je voorstellen aan mijn zwart/wit inner me mevrouw botjes met dat gruwelijk witte drankje!

foto refluxtest


To be continued…

 


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s