CHOCO • TORTILLA • CHIPS

De Salty Tortilla chips uit de oven kennen we nu wel! Maar wat nou als je geen trek hebt in iets hartigs maar juist in iets zoets? Nou, dan heb ik wel een verrassend ideetje voor je!

Wanneer je een lange tijd geen zoetigheid meer eet hoef je niet veel zoetigheid meer, je bent de zoete smaak die je gewend bent eigenlijk een beetje kwijt. En dat is een positief teken, want dat houdt in dat je niet meer heel veel suikervervangers nodig hebt, zoals maple syrup of iets anders. Hoe minder suikers, hoe beter!

Toch komt het wel eens voor dat je trek krijgt in zoetigheid, of het nou voortkomt uit verveling, emotie of (voor de vrouwen) wanneer je hormonen opspelen. Iedereen heeft het wel eens. Anders zouden we geen gezondere alternatieven zoeken voor al het lekkers ;-).

Maar dan is uiteraard wel de kunst om ervoor te zorgen dat je het juiste gaat eten. In dit geval is het nog eens voedzaam als je de juiste keuze maakt qua wrap, zodat je niet heel erg veel ervan hoeft te eten omdat je eerder verzadigd bent, vooral als je meergranen of volkoren neemt.
Ingrediënten

  • 4 wraps naar keuze
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 theelepels kokosmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • snufje zout
  • 1 à 2 eetlepels maple syrup
  • scheutje water

Bereiding
Je kan de wraps op 2 manieren maken. Je kan de wraps eerst nat maken en dan de droge ingrediënten erop sprenkelen of je maakt een papje en verdeeld het met een kwastje over de wrap.

Verwarm de op 220 °C (grillstand) en zet een bakplaat klaar met een velletje bakpapier.

Besprenkelen
Weeg alle droge ingrediënten af in een glazen kom en mix het door elkaar. Wrijf de wrap met water en maple syrup in en besprenkel het met de kruidenmix. Wrijf de kruiden goed op de wrap.

Leg de wraps op elkaar en snij ze eerst door de helft, dan in vieren, in zessen en vervolgens in acht stukjes.

Verdeel de stukjes over de bakplaat en bak ze voor 4 á 5 minuten, in het midden van de oven goudbruin.

Zet de oven terug op 200°C (grillstand) en draai de chipjes om. Grill ze nog even voor ongeveer 3 á 4 minuten. Blijf er wel bij staan want de tweede keer grillen kan snel gaan;-) )

Laat de chipjes afkoelen op de bakplaat zodat ze lekker knapperig worden!

Insmeren
Je kan het natuurlijk ook op een andere manier doen.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een glazen schaaltje, schenk hierbij de maple syrup en ongeveer 3 á 4 eetlepels water. Mix het goed door elkaar totdat je een soort stroopje krijgt.

Zorg ervoor dat het stroopje een klein beetje waterig oogt, je kan het dan namelijk wat beter uitsmeren en de chocolade smaak wat beter verdelen over de wrap.

Leg de wraps op elkaar en snij ze eerst door de helft, dan in vieren, in zessen en vervolgens in acht stukjes.

Verdeel de stukjes over de bakplaat en bak ze voor 4 á 5 minuten, in het midden van de oven goudbruin.

Zet de oven terug op 190 á 200°C (grillstand) en draai de chipjes om. Grill ze nog even voor ongeveer 5 á 6 minuten. Blijf er wel bij staan want de tweede keer grillen kan snel gaan;-) )

Tip
Wanneer je kiest voor een nat papje houdt er dan rekening mee dat het chipje taaier kan worden als je het niet lang genoeg bakt.
Kies er dan voor om de grillstand wat lager te zetten en de chipjes wat langer te bakken zodat ze een stuk krokanter worden.

PicsArt_07-13-11.31.27

Bewaartip
Je kan ze prima voor een paar dagen bewaren in een Tupperware bakje.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s