TLC S.1 – Afl. 5: The Food Hospital

In deze aflevering bespreken ze onder andere;

  • visgeursyndroom (TMAU)
  • eczeem
  • katereffecten verminderen
  • galstenen
  • gezondheidsclaims verpakkingen


Visgeursyndroom ookwel TMAU
Geuren kunnen zich wel tot 5 meter verspreiden, maar het is verschrikkelijk voor de persoon in kwestie die eraan lijdt. In dit geval kreeg ze borderlinerdepressie en was suicidaal.

In dit geval mist ze een enzym die de stof afbreekt en hierdoor dus de geur verspreid op diverse plekken in haar lichaam.

In principe is er geen remedie voor maar door de juist voedsel te vermijden met choline erin zoals melk, vis en rood vlees. Hierdoor kunnen ze de geur verminderen.

Het is heel erg belangrijk om niet zelf te gaan dokteren want de dame in kwestie heeft zo ontzettend veel voedsel uitgesloten dat ze nu de juiste bouwstoffen voor haar ijf mist en hierdoor heel veel lichamelijke risico’s voor zichzelf creeërt.

Wanneer mensen last hebben van deze aandoening wordt ze geadviseerd om omderstaande voedingsmiddelen niet te eten;

– vis en schaaldieren
– eigeel
– rood vlees
– bonen en doperwten

Wat ze juist wel moeten eten;
– eiwitten
– brood
– havermout
– rijst
– kokosmelk

Naast de fysieke last heeft ze ook te maken met de psychologische lasten. Het is niet gemakkelijk om van bijna helemaal geen voedsel naar voedsel te gaan waar ze eigenlijk bang voor is geworden. De angst om het te eten maakt het voor haar nog moeilijker om zich ertoe te zetten.

Ondanks dat ik het niet heb herken ik het wel! Ik heb sinds mijn maagverkleining niks aan geraffineerde suiker gegeten. Ik heb niet alleen een angst voor het aankomen maar ook de angst voor een vervelende lichamelijke reactie zoals dumping.

In mijn geval is dat juist goed dat ik dat met geraffineerde suiker heb, want ik mag het toch niet, maar dat geeft alleen maar weer hoe de angst van bepaald soort voedsel ontstaat.

Maar ondanks de angst lukt het haar om haar lichaam te herstellen, in de aflevering laten ze zien hoe ze dat doet.


Eczeem
Ohjaa, ik had daar vroeger ook last van! In de plooien aan de binnenkant van mijn elboog en dan mocht je er als klein kind niet aan krabben!! Dat was lastig! En jeuk is verschrikkelijker dan pijn. Maar zo erg als deze jonge jongen heb ik het niet gehad en ik heb er gelukkig ook geen last meer van (afkloppen).

Nu blijkt dat er vooral steroïde crèmes worden gebruikt om het tegen te gaan. Niet altijd helpt het en ze gaan kijken of ze het kunnen aanpakken doormiddel van voeding.

Oh-keey, als je naar de aflevering gaat kijken doe dat dan niet tijdens het eten als je er niet tegen kan want dan verlies je jouw eetlust! Hij moest zijn hand onder een microscoop leggen en tja van dichtbij onder een microscoop ziet het er helemaal niet smakelijk uit!

Eczeem is niet te genezen maar kan je wel het wel onder controle houden. Ongeveer 1 op de 10 kinderen heeft eczeem als reactie op voedsel. Onderzoekers geloven erin dat de aandoening omkeerbaar is doormiddel van de juiste voedsel. En met een eliminatiedieet komen ze erachter waar de eczeem op reageert en kan het voedsel vermeden worden.

In eerste instantie moet Toby onderstaand voedsel vermijden;
– zuivel
– granen
– gist
– citrus
– chocolade

En moet hij de volgende soorten juist eten;
– vlees
– vis
– zeevruchten
– groenten
– salade
– peulvruchten

Dit soort dieëten mogen alleen onder toezicht van een dokter gevolgd worden. Na 3 maanden is het spannend of er resultaat is geboekt, want een eetpatroon omgooien is niet makkelijk!


Katereffecten verminderen
3 jongens die van flink stappen en drinken houden maar vaak niet gelukkig wakker worden the day after! Nou moet ik zeggen dat ik vroeger ooit eens aangeschoten ben geweest maar nooit helemaal lam geslagen of dronken en tegenwoordig drink ik geen alcohol. Niet alleen omdat ik er geen behoefte aan heb maar ook omdat de specialisten het afraden bij een maagverkleining.

De jongens hebben vooral last van uitdroging, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en futloos wakker worden.
Er zijn een aantal mythes waarbij ze zeggen dat het helpt bij een kater, zoals koffiedrinken, suikers eten of de kater wegdrinken met een glas alcohol. Maar die voedingsstoffen hebben niet de juist werking of kunnen het erger maken.

Nu blijkt het zo te zijn dat er toch echt voedingsmiddelen zijn om een kater te verminderen, zoals;
– melk
– banaan
– zuivel
– bacon
– worstjes

De mythe van een goed engels ontbijt tegen een kater is voor de helft waar en kan dus (mits het allemaal gekookt of gebakken is) gegeten worden om een kater tegen te gaan.

Uitdroging tegengaan
Wat goed schijnt te helpen tegen uitdroging is water met een beetje ahornsiroop, citroensap, zout en eventueel met een beetje honing. In de aflevering bespreken ze het recept en de resultaten bij de drie mannen.

Galstenen
Wanneer je galstenen hebt kan je last krijgen van;
– intense maagpijn
– ziek voelen
– overgeven
– Geelzucht

Over het algemeen hebben galstenen te maken met een verhoogd cholesterolgehalte. Meeste mensen weten niet eens dat ze de galstenen hebben pas wanneer ze groot worden kunnen ze last veroorzaken.

Het is mogelijk om galstenen operatief te laten verwijderen maar in dit geval wilt ze liever geen operatie. Ze wil proberen om de galstenen op een natuurlijke manier uit haar lichaam zien te krijgen.

Het is namelijk mogelijk, als de galstenen nog niet te groot zijn, ze uit het lichaam te krijgen doormiddel van de juiste voeding. Ook hierbij is het overduidelijk hoe slecht bewerkt voedsel is voor ons lijf en hoe erg het effect kan hebben op gal.

Om het proces in werking te zetten gaan ze hiervoor een Oerdieet gebruiken. Dit moet ervoor zorgen dat de galstenen vloeibaarder worden en hierdoor de kristallen op gaan lossen. Waardoor de problemen op een gegeven moment verdwijnen en niet meer voorkomen.

The key answer in dit geval is het vermijden van bewerkt voedsel en vooral onbewerkt voedsel te gaan eten. Suiker heeft een groot effect op galstenen, wanneer er te veel suiker wordt gegeten kan het de kans op galstenen verdubbelen!

Het is vooral de kunst om onderstaand voedsel te vermijden;
– geraffineerd voedsel
– bewerkt voedsel
– verzadigde vetten

Daarnaast is er een studie geweest waarin naar voren is gekomen dat appels, sinaasappel, eieren, koffie, uien en gebakken bonen ook in relatie kunnen staan met galstenen.

Wat ze naast onbewerkt voedsel voorgeschreven krijgt om te eten is;
– verse vis
– olijfolie
– vezelrijk groente en fruit
– vitamine C
– zuivel met een lage vet percentage

Het is een beetje per persoon afhankelijk op welk voedsel jouw lichaam reageert. Omdat het per persoon afhankelijk is blijft het belangrijk om een behandeling in overleg te doen met een specialist of dieëtist.
Om erachter te komen wanneer ze last krijgt van de pijn aanvallen door haar galstenen is het van belang om een symptomen-boekje bij te houden.

Het resultaat na 8 weken is weer verbluffend. Voordat ze het dieet begon had ze 8 pijnaanvallen per maand en nu…

Gezondheidsclaims op verpakkingen
Naast het bespreken van de aandoeningen en het behandelen ervan wordt er ook besproken of de gezondheidsclaims op verpakkingen wel te vertrouwen zijn!
Het komt erop neer dat het niet erg is om je te laten verleiden door de verpakking, zolang je maar de etiketten blijft lezen!


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s