‘De Kleine Keuken’ niet alleen goed voor de kleintjes ;-)

Bij het krijgen van mijn maagverkleining is duidelijk aangegeven dat ik geen geraffineerde suikers meer mag hebben, dus moet je op een gegeven moment gaan zoeken naar wat je nog wel mag eten. Dat is uiteraard vrij lastig tot ik op een gegeven moment in aanraking kwam met de babyproducten van ‘de Kleine Keuken’. Ik heb het dan natuurlijk niet over de babyhapjes zoals de maaltijden, maar eerder over de tussendoortjes, beleg en koekjes.
De verpakking van ‘de Kleine Keuken’ ziet er niet alleen ontzettend leuk en speels uit, maar ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk tot helemaal geen ‘gekke’ toevoegingen in zitten.

Bij ‘gekke’ toevoegingen bedoel ik natuurlijk al die rare namen, maar ook toevoegingen zoals zout, (verkeerde) palmvet/olie en geraffineerde suikers weten ze zoveel mogelijk te vermijden. Lees wel altijd even het etiket door, want bij elk product zijn de ingrediënten anders.

PicsArt_07-12-03.38.17

Appel & Peer stroop

OH MY GOODNESS! Niet te vergelijken met de appel-peerstroop van vroeger. Dat weet je vast nog wel, in het oranje kartonnen/papieren bakje of in het witte bakje met een groene deksel? Volgensmij is dat nog steeds te koop, maar die kan je nu in het vervolg laten staan. Want wat een smaakverschil!

Ik heb een nieuwe ontdekking gedaan en weliswaar in de schappen op de babyafdeling. ‘Maar je hebt toch helemaal geen kinderen?’ hoor ik je denken! Nope, maar etenswaar dat goed voor de kleine is, is dus ook goed voor mij! Zeker wanneer er in het product geen extra suikers zijn toegevoegd en vrij is van gekkigheid.

Dit stroopje is 100% gemaakt uit appel en perensap! Nu mag ik geen sap drinken omdat het puur suikerwater is, dus daarom ben ik voor mijn maagverkleining wel voorzichtig met de stroop.
Naast dat er 4 mg. per 100 gram aan ijzer in zit, zit er in het potje 52 gram per 100 gram aan natuurlijke suikers. Dat is niet heel erg als je er maar voor zorgt dat over de gehele dag niet meer dan 6 theelepels suiker naar binnen krijgt.

Omdat het zo lekker is, is de verleiding erg groot om een flinke dot van de stroop op je broodje of cracker te smeren. Niet doen! Doe er maar een dun laagje op, de smaak is sterk waardoor je niet veel ervan hoeft te eten.
Blijf variëren met diverse soorten broodbeleg. Ik wist niet beter dan dat ik vroeger 1 broodje met zoet beleg mocht kiezen en 1 broodje met hartig beleg. Zo doe ik het soms nog steeds als ik graag even iets zoets wil eten. Afhankelijk van de grootte van het broodje doe ik nog wel eens 1 halfje zoet en 1 halfje hartig.

Dus wil je het potje Appel & Peer stroop kopen? Loop dan niet naar de afdeling met beleg, maar naar de babyafdeling :-D.

PicsArt_07-12-03.47.59

Superheldjes met appelvulling

Uiteraard heb ik, net als iedereen, soms wel eens de behoefte om aan het eind van de middag even een tussendoortje te eten. Wanneer je om 12:00 of 13:00 geluncht hebt is het moeilijk om tot 18:00 – 18:30 te wachten met eten. Dan kan je nog zoveel water drinken om je vol te voelen, op een gegeven moment voel je een beetje weeïg en helpt water daar niet meer tegen.

Mijn specialisten hebben aangegeven dat het belangrijk is om 3 hoofdmaaltijden te eten en daarnaast 2 tussendoortjes te eten. Het liefst geraffineerd suikervrij uiteraard en als het nog even kan 1x fruit en 1x yoghurt. Ik hou mezelf hier zoveel mogelijk aan, maar soms kies ik voor het gemak voor als ik onderweg ben en stop ik een tussendoortje in mijn tas.

De superheldjes met appelvulling doen mij erg denken aan de gevulde repen van sultana (als ze die nog verkopen) of de fruitrepen van de Lidl, alleen deze zijn gezond!

De geleermiddel ‘pectine’ die ze gebruikt hebben is van een plant, ze gebruiken onder andere plantaardige oliën en vetten uit zonnebloem en cacao. Wel is er gebruik gemaakt van een E-nummer maar er is wel zorgvuldig gekozen. Want het E-nummer 503 ammoniumcarbonaten is een rijsmiddel, zuurteregelaar en een antiklontermiddel dat goed is bevonden en niet schadelijk is.
Ook is er het rijsmiddel natriumwaterstofcarbonaat gebruikt. Het rijsmiddel is gemaakt uit natuurlijke mineralen en is een witte kristallijne stof die onder ander in bakpoeders wordt gebruikt als rijsmiddel in plaats van gist.
Er zijn geen bijwerkingen bekend wel kan er bij dit specifieke E-nummer gasvorming in de maag ontstaan.

Ik heb zelf niet eerder gehoord over complexvormer, ook wel calciumcitraten E333. Dit E-nummer is discutabel want over het algemeen gaat het over gefermenteerde voedingszuren dat nodig is om groente of jam in te leggen. Om duidelijkheid hierover te krijgen is lastig. Bij de één is te lezen dat het onder andere valt onder de oranje E-nummers en bij de ander is te lezen dat het geen kwaad kan en geen bijwerkingen kunnen optreden. Maar wanneer men last heeft van overgevoeligheid of een citroenzuurintolerantie (wat zeldzaam is) moet hierdoor uiteraard uitkijken bij het eten van producten met calciumcitraten.

Proeftest
Ik heb geen overgevoeligheid of citroenzuurintolerantie en een kleine kans op gasvorming of niet! Ik zat te popelen om het tussendoortje te proeven! Naast dat het in een mooie verpakking zit en (super handig) per stuk verpakt is heeft het een mooi formaatje, zeker als het voor je kleintje is 😉 en echt super lekker! Een zacht koekje met een heerlijke vulling. Je proeft duidelijk het zuurtje van de appel maar niet een vervelend zuurtje hoor! Van mij mogen ze van de vulling wel een appeljam maken! Ik lust dat wel op mijn broodje of cracker.

Ik weet nu in iedergeval waar ik mijn tussendoortjes ga halen… inderdaad! Op de baby-afdeling!

PicsArt_07-12-03.44.21

Groentenwolkjes

Are my newest snack. De vorm, luchtigheid en knapperigheid precies gelijk aan kaasknabbels (die kent iedereen wel), maar het gezonde van groenten! De chipjes zijn gemaakt van gemalen groene erwten, gemalen rode linzen, maisgriesmeel en vitamine B1.  

Geen zout, geen suiker, geen stiekeme stofjes die je hersenen manipuleren om te blijven eten! Oke, misschien zou ik er dan alleen van blijven eten omdat ze lekker zijn, maar gelukkig heb ik een klein maagje waarbij over-eten niet kan 😉 Maar al zou jij dat wel doen dan is het niet eens zo heel erg! De knabbeltjes zijn gebakken in de oven waardoor het weinig vet bevat en daarnaast is het laag in natuurlijke suiker, koolhydraten en hoog in vezels en eiwitten die dan ook nog eens plantaardig zijn.

In een zakje van 25 gram zitten onderstaande voedingswaarden
de kleine keuken groenten chips
Voor een volwassene zijn er uiteraard andere hoeveelheden die we binnen moeten krijgen dan de kleintjes vanaf 8 maanden. Maar ik vind het persoonlijk al een winst dat als ik iets tussendoor eet of snack, het kan bijdragen aan mijn gezondheid. Want groenten, eiwitten en vezels zijn super belangrijk!

Je zal je nu vast afvragen hoe het smaakt?! Het chipje heeft de smaaktest goed doorstaan want het smaakt niet eens naar groente! Ik denk dat het te maken heeft met het gebruik van maisgriesmeel. Het heeft eigenlijk best nog wel een neutrale smaak, waardoor je eigenlijk niet eens door hebt dat je doperwten, maisgriesmeel en rode linzen aan het eten bent! Een super lekker ‘hartige’ snack voor als je in de avondje trek hebt in iets lekkers.

Van mij mogen ze grotere zakken maken, ik ben fan!

PicsArt_07-12-03.46.32


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s