VEGGIE & FRUIT • FROZZIES (zonder toevoegingen!)

Yay! Ik ben al zoooo lang op zoek naar ijsje waarin geen suiker en verdere meuk zit! Mijn dank is groot aan frozzies en aan Albert Heijn die het nu in hun assortiment hebben! ❤ Ik ben fan van de groenten en fruit ijsjes!

Daarnaast is het ook nog eens geschikt voor Vegans en glutenvrij. Dus voor degene die vegan zijn of geen gluten mogen hebben?! Hollen naar de AH! (je kan het ook natuurlijk online bestellen 😉 ).

PicsArt_08-09-03.35.04

Het is zo lastig om ijs te vinden waar geen suiker, zoetstoffen of andere onnodige toevoegingen in zitten! Het is soms gewoon fijn om een ijsje te kunnen kopen in plaats van het altijd maar te ‘moeten’ maken. Niet iedereen heeft zeeën van tijd, dus gemak dient de mens en zeker als het nog eens gezond is ook!

3 jaar geleden had ik ook al eerder ‘fruit op een stokje’ gevonden bij de Albert Heijn, maar jah…het verkocht niet goed genoeg en zijn ze uit het assortiment gehaald.
Bummer voor mij natuurlijk, want voor mij was er geen ijs meer te koop! En soms als ik trek heb ik een ijsje en ik heb het niet op voorhand gemaakt of diepvriesfruit in de vriezer liggen, dan duurt het ongeveer 3 á 4 uur voordat mijn gepureerde fruit bevroren is en ik het ijsje kan eten… Je begrijpt vast wel dat ik dan zoiets heb van ‘laat maar’… en ik denk meerdere met mij.

Het leuke aan dit ijsje is dat ze (heel slim) fruit EN groente hebben gebruikt. Hoe goed is het om voor jezelf en voor je kind(eren) een gezond ijsje te eten waarbij ook gedacht is aan de groentes. Wel moet ik erbij zeggen dat ze een keuze hebben gemaakt in puree EN sap. Onthoudt dat als er van fruit of groente sap is gebruikt het sap een stuk geconcentreerder is en de pulp (waar de goede vezels en voedingsstoffen in zitten) achterblijven. Wat ik persoonlijk jammer vind, want hoe minder sap ze gebruiken en hoe meer puree, des te beter en gezonder het is. Maar he, je kan niet alles hebben, ik vind dit een zeer grote stap in de goede richting!

Ze hebben 2 smaken waar je uit kan kiezen, namelijk de Roze/groene verpakking is de smaak Broccoli & Peer en de Blauw/groene verpakking is de smaak Wortel & Banaan.

 

Broccoli & Peer (roze/groene verpakking)

Ik kan niet anders zeggen dan PicsArt_08-09-03.36.10dat het ijsje hartstikke lekker is. Misschien zijn er mensen bij die nog niet voor een lange tijd suikervrij eten, dan kan het zijn dat je een beetje moet wennen. Maar wanneer je wel al een lange tijd suikervrij eet (net als ik) is het heerlijk. Ik ben wel alleen een beetje op het verkeerde been gezet want de smaak die ik verwacht is ‘broccoli & peer’, maar niets is minder waar, ik vind dat het heel veel meer naar mango proeven. Enigzins snap ik het wel, want mango maakt het ijsje zoeter. Ik had eigenlijk meer gehoopt dat het naar het bekende ‘perenijsje’ zou smaken en dat doet het niet echt, dus van mij mag er meer peer in zodat de smaak van de peer veel meer naar voren komt en de boventoon voert.

In verhouding hebben ze ook 30% mangopuree en 30% perenpuree gebruikt, dan weet je eigenlijk ook dat mango veel meer gaat overheersen, het is nou eenmaal een vrucht die een overheersende smaak heeft.

Het grappige is dat op hun site een foto staat met een jongetje die een groen ijsje vasthoudt! Nou, van dat groene ijsje verwacht ik een perensmaak! Hihi.


Wortel & Banaan (blauw/groene verpakking)

picsart_08-09-03-46-48-e1502289122428.jpg

Ja, duidelijk wortel! Maar wel heel lekker! Ik ben niet altijd gek geweest op wortel dus dit was een aangename verrassing. Je proeft duidelijk dat er wortel in zit met een klein zoetje van banaan, maar er zit ook mangopuree in waardoor het toch best wat meer weg heeft van het ijsje met Broccoli & Peren smaak.

Ik vind het zonde dat ze niet gekozen hebben voor écht 2 totaal verschillende smaken!
Ik had er dan eerder voor gekozen om bij het Broccoli & Perenijsje de mangopuree weg te laten en daar juist bananenpuree erbij te doen.
Dan zal de smaak van de peren ook veel meer tot zijn recht komen.

 

 

Mijn (smaak)conclusie
Zoals ik al zei ‘ik ben fan!’ want ze zijn lekker. Alleen zou ik het leuker vinden als ze het Broccoli & Peren ijsje nog een beetje bijschaven qua smaak en de mangopuree vervangen met bijvoorbeeld banaanpuree of iets anders, zodat het écht een anders ijsje is en veel meer naar peer gaat smaken. Nu lijkt het nog te veel op elkaar.

Ik kan soms niet kiezen en ben snel geneigd om beide smaken te kopen, lekker voor de afwisseling! Maar omdat ze een beetje op elkaar lijken zal ik toch eerder gaan voor de aller-lekkerste en minder snel beide smaken kopen.

Maar ik vind het een aanrader!

PicsArt_08-09-05.08.54


🖤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s