TRICOLORE • BELLPEPPER

Het is soms goed om eens een lunch voor jezelf te maken wat niet standaard in je opkomt. Het is voor bepaalde generaties ‘vanzelf sprekend’ dat we hagelslag, chocolade pasta, speculoos, kaas, vleeswaren, enz op ons brood doen… MAAAR… Laten wij nou de generatie zijn die daar verandering in kan brengen omdat heel veel broodbeleg, waarmee wij zijn opgegroeid, gewoon super slecht is!!! Het zit bommetje vol met suiker, suiker en nog eens suiker. Zelfs als de fabrikanten minder suiker eraan toevoegen is het nog steeds opletten geblazen. Meestal wordt het dan vervangen door ruwe rietsuiker, stropen, concentraten, zoetstoffen en andere moeilijke namen om het suiker te verbergen.

Ohja hoor, ook ik wil wel eens iets zoetigs op mijn broodje! Maar dan probeer ik nog steeds het beste van het slechtste eruit te pikken en zo heb ik nu ook een foefje om mijn eigen chocolade pasta te maken of koop ik wel eens appel-perenstroop van De Kleine Keuken. Voorheen nam ik ook nog wel eens Hagelslag van Cereal als ik ECHT heel erg trek in chocolade had, maar daar ben ik ook wat voorzichtiger mee geworden omdat er zoetstoffen in zitten.

Gekke Henkie
Zoetstoffen hebben namelijk de kracht om de insuline in ons lijf voor de gek te houden. Insuline wordt aangemaakt zodra ons lichaam suiker krijgt. Wanneer de insuline wakker wordt gemaakt om de suiker te lijf te gaan maar vervolgens geen suiker kan vinden en dit meerdere keren voor gaat komen, dan denkt de insuline bij de volgende keer (wanneer je dus bijvoorbeeld wel suiker eet)…Dikke doei, zoek het lekker uit! Hierdoor zal de insuline niet meer aangemaakt worden en ben je zelf verantwoordelijk voor het creëren van Diabetes, oftewel suikerziekte! Voor mij een reden om zoveel mogelijk producten met zoetstoffen te weren en als er dan suiker in zit, dan wil ik proberen om een product te kiezen met de voedingswaarde;
Koolhydraten -> waarvan suiker -> onder de 5 gram per 100 gram.

Iets om over na te denken dus…

Ingrediënten

 • Italiaanse bol
 • (plantaardige) kaas
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 groene paprika
 • sla melange jonge bladsla
 • snufje peper en zout

De saus

 • 100 à 150 ml (plantaardige)yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • 5 gram verse bieslook
 • snufje peper en zout
 • 1 theelepel uienpoeder


Bereiding

Snij de paprika in reepjes, snij de Italiaanse bol door de midden en rooster de binnenkant van de broodjes op de grill of in de pan.

Maak ondertussen het knoflooksausje klaar (als je nog wat over hebt van de vorige avond is het nog makkelijker!)

Stach it!
Wanneer de broodjes lekker zijn geroosterd kan je gaan bouwen 😉

Beleg het broodje eerst met een plakje (plantaardige) kaas,
daarna lekker wat homemade knoflooksaus,
hierop een handje (of 2) sla melange,
alle drie de kleuren van de paprika erop en doe er zoveel op als je wilt (oh en past!),
een snufje peper en zout,
nog wat saus en als laatst nog een plakje (plantaardige)kaas erop!

En nu? Take a bite and enjoy your healthy lunch!

PicsArt_07-22-08.57.33


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s