PASTA • alla • PULLED • CHICKEN (vegan)

| Optioneel Vegan | Veggies | Pasta | Homemade tomatensaus |

Wanneer je een gerecht maakt voor je man MET vlees en meteen inspiratie is voor een gerecht ZONDER vlees voor mezelf! Tja er is nog steeds bij ons een tweedeling in huis qua eten, maar ik moet zeggen dat manlief zich steeds meer aanpast. Zeker ook omdat de laatste tijd veel aan de hand is met vlees.

Het is dan goed om jezelf af te vragen of je dan nog wel vlees wilt blijven eten. Ik heb daarin een duidelijke keuze gemaakt en ik wil het niet meer eten. Maar de mens is een gewoontedier en wijkt niet graag af van een patroon…

PicsArt_05-14-02.43.09.jpg

In het schema van mijn vriend past kip het beste. Dit omdat hij heel fanatiek aan het sporten is. Vooral krachttraining. Het voedingspatroon bij hem is zo droog mogelijk eten en voor het sporten zorgen voor zijn koolhydraten, na zijn sporten zorgen voor zijn eiwitten.

SIDENOTE
Het is ook goed om soms vóór het trainen een eiwit-shake te nemen.

Maar even terugkomend op mijn verhaal. Ik eet geen vlees meer en ben (zo goed als) veganistisch aan het eten. Ik heb dus een variant die zowel voor de vleeseter kan als voor de veganistische eter. Het is alleen de kunst om 2 cruciale ingrediënten te vervangen. Het gaat hierbij om de kip en om de Tortellini. Tegenwoordig zijn er zo veel alternatieven op de markt en is de Albert Heijn zo ver in het maken van gezondere producten.

Ingrediënten

 • Tortelloni gevuld met kaas en noten OF veganistische Mezelune pasta van de AH
 • 1 zak baby spinazie
 • 1 gesnipperde rode ui
 • 2 pakken kipfilethaasjes OF 2 pakken veganistische kipstukjes

Pastasaus

 • 1 fles Passata di pomodoro
 • 1 teentje knoflook (meer mag 😉 )
 • snufje Oregano
 • snufje zout
 • snufje peper
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 1 theelepel uienpoeder

Bereiding

Kipfilethaasjes
Indien je toch nog steeds kip eet dan is het de kunst om de kip te maken zodat het pulled chicken is. Dit kan op een hele simpele manier. Zet een pan met water op, breng het aan de kook. Wanneer het kookt doe je kipfilethaasjes erin en laat je het verder koken. Wanneer al het kip naar boven komt drijven is het gaar en kan je ze met een schuimspatel eruit halen. Leg de kifplethaasjes op een snijplankje en trek met een vork de kip uit elkaar. Hierdoor creëer je de PULLED CHICKEN. Wanneer je klaar bent zet je het aan de kant.

Veganistische kipfiletstukjes
Gebruik je de veganistische kip variant dan is het een kwestie van bakken in een pannetje. Helaas is het niet mogelijk om deze ‘pulled’ uit elkaar te trekken. Wel kan je de kip in kleinere stukjes snijden. Schenk wat olijfolie in een pan, laat de olie heet worden op middelmatig vuur en bak de stukjes kip goudbruin. Zet het even apart.

Pastasaus
Zet een grote koekenpan van ongeveer 28 cm op het vuur en bak hierin de rode ui totdat het er een beetje glazig uitziet. Voeg de geperste knoflook toe en bak het heel kort door. Hoogstens 1 minuutje! Schenk de Passata di pomodoro in de pan en voeg hier alle specerijen voor de pastasaus aan toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.

Terwijl de pastasaus naar het kookpunt toe gaat zet je in de tussentijd een pan met water en een snufje zout op het vuur en breng het aan de kook. Kook hierin de Tortellini of de Mezelune gaar. Meestal is dit binnen 3 à 5 minuten al klaar.

Zodra de pastasaus kookt zet je het vuur lager en voeg je het zakje babyspinazie toe. Roer het door zodat de spinazie een beetje kan meegaren. Voeg de kipstukjes of de Pulled Chicken aan de saus toe, roer het goed door en doe als laatste de gekookte pasta erbij. Roer het nog even voorzichtig door en klaar is de Pasta alla (vegan) pulled chicken!

Buon Appotito, Ciao!

picsart_05-14-02-41-42.jpg

BEWAARTIP
Het gerecht is goed te bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast voor de volgende dag. Koud is het ook heel goed te eten 😉


🖤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s