AVOCADO • AARDBEI • SALADE

gLUTENVRIJ | sUIKERVRIJ | LACTOSEVRIJ | VEGAN | VEGETARISCH

Zo! Vol van al het eten van de afgelopen (feest)dagen? Dan is een lichte maaltijd heerlijk om na al dat tafelen te eten. Ik had het vroeger ook altijd al, ik was dan zo klaar met al dat eten van de feestdagen dat ik tussen kerst en oud & nieuw en na oud & nieuw, heel weinig at. Het voelt voor mij alsof ik genoeg reserve in mijn lijf heb om de rest van de dagen op te teren.

Nu is het zo dat het niet altijd goed is om in de wintermaanden zomervruchten te kopen. Eigenlijk is het beste om in de wintermaanden vruchten te kiezen welke ook in de wintermaanden beschikbaar (horen te) zijn. Denk aan: mandarijnen, peren, kaki enz. Nu ben ik gek op aardbeien en zodra ik aardbeien eet heb ik altijd het gevoel dat het bij mij neutraliserend in mijn maag werkt. Uiteraard kan dit per persoon heel erg verschillend zijn. Het kan zijn dat jij dat gevoel van een ander type vrucht hebt. Maar door dit te gebruiken in een salade is het een perfecte combinatie en lekker licht op de maag. Geeft ook gewoon meteen een goed en gezond gevoel, dat doet ook wat met je mindset.

Avocado aardbei salade

Het makkelijke van een salade is dat je het allemaal naar smaak maakt. Je kunt zelf bepalen hoeveel je van een bepaald ingrediënt erin wilt hebben. Ben je super fan van Rucola, dan doe je er meer rucola in. Of wil je juist wat meer ijzer binnen krijgen, dan voeg je wat meer babyspinazie toe. En lust je graag aardbeien, dan doe je er gewoon wat meer aardbeien in, net als ik!

Dit recept is voor één persoon en geheel naar mijn smaak gemaakt. Wil je het wat aanpassen, doe dat gerust! Het is juist de bedoeling dat ik je inspireer en dat je zelf vrij bent om er een eigen draai aan te geven. Smaken verschillen enorm, dus ik snap het best als je misschien de aardbeien wil vervangen door mandarijnen :-).

Ingrediënten
 • +/- 10 aardbeien
 • 2 handjes Babyspinazie
 • 1 handje Rucola
 • 1 Avocado
 • 5 muntblaadjes, in reepjes knippen of snijden
 • 2 dadels in kleine stukjes
 • verse bieslook
 • (glutenvrije) croutons
 • Klein handje zonnebloempitten
 • Klein handje pompoenpitten
 • Scheutje balsamico
 • Scheutje milde olijfolie
 • Snufje zout
 • Snufje peper
Benodigdheden

Slakom | Schaar | Mes | Slabestek | Snijplank

here we go!
 • Zet een slakom klaar, want alle ingrediënten kun je na het snijden er direct in doen
 • Scheur de babyspinazie en de rucola in grove stukken
 • Snijdt de aardbeien in 4 stukjes (in de lengte) of in plakjes. Net wat je zelf lekker vindt
 • Ik vind het zelf lekker makkelijker om te knippen, dus knip de muntblaadjes in reepjes en de verse bieslook in stukjes
 • Om de avocado te snijden, zorg ervoor dat je geen ‘avocadohand’ krijgt, dus snij de avocado eerst in de lengte door (om de pit heen), dan draai je vervolgens de twee halve delen van elkaar. Snijdt vervolgens het halve deel ook weer in de lengte door de helft en pel de schil van het vrucht af. Dit gaat heel makkelijk! Dan heb je 4 partjes en die kun je in stukjes snijden
 • Nu kun je de dadels ontpitten en in kleine stukjes snijden. Snij het net zo groot als de zonnebloempitten
 • Rooster de zonnebloempitten en pompoenpitten kort in een koekenpan zonder olie of boter, op middelmatig vuur. Blijf er wel bij staan, want voor je het weet gaat het net iets te hard en zijn ze verbrandt. Zijn ze mooi goudbruin, haal ze van het vuur en doe ze in een apart bakje
 • Kun je geen glutenvrije croutons vinden dan kun je glutenvrij brood in stukjes snijden en zelf in de pan bakken, met wat olijfolie en zout, totdat het geroosterde blokjes croutons zijn geworden. Denk eraan dat het glutenvrije brood wat anders is van structuur, dus ook als je er croutons van maakt.
  Als de croutons gebakken zijn is het verstandig om deze in een apart bakje te doen en niet direct bij de salade. Ze worden anders weer wat zachter door het vocht in de salade
 • Nu heb je alle ingrediënten in de kom, hussel het even door en doe er vervolgens een scheutje olijfolie in, ongeveer 2 eetlepels en ongeveer 1 eetlepel balsamico. Mag minder als je het misschien een wat overheersende smaak vindt.

TIP!
Handig ezelsbruggetje: 1 seconden tel = 1 eetlepel.

 • Als laatst nog een snufje peper en zout naar smaak en hussel alles nog één keertje door, schep het in een diep bord en sprenkel als laatst de pitjes en croutons over je salade.

Enjoy!

Avocado aardbei salade
(BEWAAR)TIP

Over het algemeen maak ik salades voor mezelf en maak ik net genoeg voor één keer. Maar mocht ik toch eerder vol zitten dan mijn bord leeg is, dan bewaar ik het gewoon in een Tuperware bakje in de koelkast. De volgende dag, wanneer ik het ga eten, vul ik het aan met wat ingrediënten en is het alsnog een heerlijke salade.


🖤

> Ik ga deze recepten ook maken<
Blijf op de hoogte

Fotografie

Jolijn Evers

Contact

Bij vragen, suggesties, opmerkingen, complimenten of samenwerking schroom niet om een bericht te sturen via het contactformulier.

Follow me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s