SAITAN • PIZZA

Mamamia mamma pizzaria @home. Als ik zin heb in pizza dan kan ik er de hele dag naar uitkijken! Vaak maak ik het met left over groentes, vega en pastasasaus die ik in de vriezer heb bewaard. Niet is lekker dan een heerlijke pizza na een dag hard werken. Oh en dan ook nog eens een gezondere variant! Hoef je niet meteen daarna een giga schuldgevoel te hebben 😉. Een win-win-win situatie. So friyay pizzaday it is! Het mag ook op een andere dag hoor! Haha

Ik heb voor deze pizza een seitan worstje in dunne plakjes gesneden. Deze worstjes kan je voornamelijk kopen in de natuurwinkels of reformwinkels. Ze zijn super lekker en er zit veel smaak aan! Hierdoor heeft de pizza een unieke smaak! Probeer het maar eens 😊

Ingrediënten

• Magioni bloemkoolpizza bodem

• homemade pastasaus

• seitanworstje

• left over wokgroente (chinese kool, rode ui en taugé

• 3 a 4 veganistische kaasplakken

• gedroogde oregano

Bereiding

Verwarm de oven op 220 °C en zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar. Leg hierop de pizzabodem en dan de onderkant omhoog. Bak de bodem af voor ongeveer 7 minuten.

Haal de pizza uit de oven en draai de bodem nu weer om. Verdeel 2 à 3 eetlepels pizzasaus over de bodem met de achterkant van de lepel, net als bij de échte pizzaria! Verdeel de plakken kaas over de saus en schep nog ongeveer 1 a 2 eetlepels saus over de kaas.

Verdeel de groente en leg de plakjes Saitanworst op de groente. Strooi er nog wat gedroogde oregano over naar smaak en bak de pizza in ongeveer 10 à 12 minuten gaar of totdat de bodem/rand goudbruin gekleurd is.

Dig in!

Oh en als je vol zit, niet dooreten maar bewaar de pizza in de koelkast voor de volgende dag. De pizza is koud goed te eten maar je kan hem ook even voor ongeveer 5 minuten even opwarmen in de oven op 200 °C.


🖤