EASTER • ENERGY • BALLS

Plantaardig | Glutenvrij | Suikervrij | Lactose vrij

Tussendoortjes heb je in verschillende soorten en maten, maar we weten allemaal dat tussendoortjes eten niet altijd echt nodig zijn. Vaak als men denkt aan tussendoortje denkt men aan Liga, Sultana, Bolletje of vele andere soorten koekjes en repen. Ik dacht dat ook hoor! Ik heb het altijd zo meegekregen. Maar dat is wel verandert sinds ik zo bewust bezig ben met voeding.

Bovenstaande opties zijn absoluut niet de beste keus als het gaat om verantwoorde tussendoortjes. Vaak te hoog in suikers, vetten en vooral (snelle) koolhydraten. Over het algemeen bevatten de tussendoortjes snelle koolhydraten en dus ben je minder lang verzadigd. Heb jij niet na 1 tussendoortje dat je er eigenlijk nog wel eentje lust…? Denk er maar eens over na. Eet een appel of banaan en je zit veel voller door de combinatie van de vezels, koolhydraten en vetten.

Wel moet ik erbij zeggen dat de fabrikanten steeds beter hun best doen om er veel minder troep in te doen. Maar toch blijf ik erop hameren dat iedereen de etiketten van de verpakkingen moeten blijven lezen. Zelfs als er straks het logo met A, B, C enz erop staat. Want het zegt nog niet of jij het gezond genoeg vind en of het goed bij jouw voedingspatroon past.

Easter Energie Balls

Het liefst skip ik tussendoortjes helemaal… vroeguuuh hadden ze namelijk helemaal geen tussendoortjes, ze hadden veel intensievere arbeid dan tegenwoordig en moesten het doen met drie maaltijden per dag, als ze mazzel hadden. Niet te vergeten dat ze niet altijd een stukje vlees bij hun aardappelen en groente hadden. Ik weet het, dat was vroeger maar vergeet niet waar we vandaan komen. Je blijft dan waardering houden met wat je allemaal om je heen hebt, zeker wat betreft de overvloed aan voeding(keuzes).

Wat ik er ook mee wil zeggen is dat tussendoortjes dus niet altijd voorverpakte koekjes zoals Liga, Lu enz hoeven te zijn. Maar komkommer, wortel, cherry tomaatjes, banaan, appel, peer of zelf gemaakte tussendoortjes. Geen bewerkt voedsel maar dus zelf gemaakt zodat je ook nog eens weet wat er allemaal inzit. Ook niet geheel onbelangrijk ;-).

Omdat wij thuis geen tussendoortjes hebben zoals iedereen dus kent maak ik wel eens graag voor de afwisseling tussendoortjes. Zeker als ze nog eens super gezond zijn en in dit geval gevuld met langzame koolhydraten en natuurlijke suikers.

PicsArt_04-14-05.06.32.jpg

Pasen is over een week en staat altijd in het teken van chocolade en ander bijzonder eten maar hoe leuk is het om eens wat anders op tafel te zetten dan al dat chocolade. Ik weet dat het moeilijk is hoor, elk jaar weer tijdens de feestdagen de verleiding te weerstaan. Het lijkt ook wel alsof elke feestdag steeds meer in het teken staat met wat en hoeveel eten er op tafel moet staan. Ik weet het, het is ook een stukje commercieel tafereel ;-).

Maar wil je het wel een keertje anders aanpakken tijden Pasen dan is dit de uitgelezen kans om de Bliss Balls van The Green Happiness te proberen. Ze zijn makkelijk te maken en super lekker en boordevol gezonde vetten, langzame koolhydraten, natuurlijke suikers en in dit geval door de Matcha hebben ze een natuurlijk oppeppertje.

SHOP TIP
Vind je gepelde Pistachenootjes te duur van de markt, koop ze dan bij de LIDL. Ja ik weet het, ze zitten dan nog in hun dopje maar verleid je man, vriend, partner om te helpen en daartegenover maak jij dan heerlijke gezonde tussendoortjes ❤ .

Dadels zijn het gezondst als je ze vers koopt, zonder dat ze in een soort ‘badje’ hebben gelegen. Je kan ze kopen bij de toko of op de markt. De prijzen lopen wel erg uiteen. Ik vind ze zelf het lekkerste van de markt, ze zijn dan lekkerder van smaak en een stuk groter dan als je ze uit de supermarkt koopt. Je hebt er dan uiteindelijk ook minder van nodig.

Wanneer je alle ingrediënten hebt gevonden kun je aan de slag gaan! Oh en had ik al aangegeven dat het echt super snel gemaakt is?! Scroll helemaal naar beneden voor een mini clip om te zien hoe je de Easter Energy Balls maakt :-).

Ingrediënten (voor 8 balletjes)

 • 4 grote dadels zonder pit | ongeveer 95 gram
 • 35 gram ongebrande hazelnoten
 • rasp van 1 limoen
 • 1 theelepel Matcha poeder
 • snufje Kardemom (niet te veel, anders is het overheersend)
 • 50 gram (gepelde) Pistachenoten

Ingrediënten Matcha balls

Bereiding

 • Hak de pistachenoten met een keukenmachine fijn, let er op dat je het niet te fijn maalt als poeder, het moeten stukjes zijn. Leg het op een plat bordje en zet het even apart
 • Ontpit de dadels en mix dit samen met de hazelnoten, rasp, matchapoeder, kardemom in de keukenmachine totdat het een bal vormt.
 • maak je handen een beetje vochtig, verdeel de bal in 4 stukken en vervolgens elk stukje weer in 2 stukken zodat je 8 balletjes kunt draaien. Rol eerst alle balletjes en leg ze op een bakpapiertje, zo blijven ze nergens aan plakken.
 • Rol daarna elk balletje door de gehakte Pistachenootjes, leg ze terug op het bakpapiertje
 • Maak 1 hand een beetje vochtig, rol het balletje met pistachenootjes door je vochtige handen en rol het nog één keer door de gehakte pistachenootjes. Leg ze vervolgens weer terug op het bakpapiertje
 • Heb je alle balletjes 2 keer door de gehakte pistachenootjes gerold? Dan kun je ze in de koelkast zetten om ze te laten opstijven. Echt heel hard worden ze niet hoor! Maar door al dat mixen en draaien in je handen zijn de balletjes wat warmer geworden.

Wil je weten hoe ik ze heb gemaakt? Bekijk dan hieronder het filmpje.

How to make the Easter Energy Balls

BEWAARTIP
Om langer van de balletjes te kunnen genieten bewaar je ze in een goed afgesloten Tupperwarebak in de koelkast.


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s