BROCUMMUS • NAAN

Ik heb al eerder Willy Wortel gemaakt en dat is voor mij een groot succes! Nu heb ik een combinatie die er heel erg veel op lijkt maar toch ontzettend anders smaakt. Onderstaand recept is een makkelijke variant en met iets minder groente. Wil je toch meer groente dan kan je makkelijk de Poempoenhummus vervangen door verse pompoen puree te maken met wat fijngehakte rozemarijn er doorheen. De pompoenhummus is niet heel erg slecht maar er zit agavesiroop in en het suikergehalte zit voor mij onder de 5 gram per 100 gram, namelijk 3,4 gram. Houdt dus rekening met wat je verspreid over de dag heb gegeten en of je al niet aan het maximum aan suiker zit voor de gehele dag. Het is niet erg om niet exact te weten wat je binnen hebt gekregen qua suiker maar wel ongeveer… zo kan je de juiste keuze maken in ‘eet ik het wel of eet ik het niet en wacht ik tot morgen’.

PicsArt_10-24-12.33.42.jpg

Ik blijf het zeggen! Speel met de smaken, negen van de tien keer zijn het gelukstreffers en soms net die ene even niet 😉 dan weet je dat voor de volgende keer weer. Ik heb het ook wel eens gehad hoor! Een combinatie waarbij de smaken zo niet bij elkaar paste! Dan maar even een koolhydraatarm broodje beleggen met plantaardige kaas en een lekkere tosti van maken 🙂 hahaha! Ik ga er niet dood aan als ik een keertje wat groente misloop, maar het blijft ontzettend belangrijk voor de vezels en vooral voedingsstoffen en eiwitten. Als antigroente eten doe ik het al beter dan voorheen. Het is algemeen bekend dat wij Hollanders de laatste jaren minder groente eten… alhoewel ik wel denk dat het per generatie heel erg verschilt. Dus laten we er tegen aan gaan met die (ba)NAAN 😛

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 1 Vegan naan
 • pompoen hummus Maza
 • Halve broccoli
 • snufje edelgistvlokken
 • *optioneel snufje zout
 • *optioneel snufje peper

Dressing

 • 200 ml plantaardige kokosyoghurt
 • 3 à 4 theelepels kruidenboterkruiden
 • 1 theelepel Gedroogde oregano
 • Snufje zout
 • Snufje peper

Zet de oven aan om alvast voor te verwarmen en bak de naan zoals staat beschreven op de verpakking. Kook de broccoli roosjes in water met een snufje zout voor ongeveer 3 à 5 minuten totdat ze beetgaar en nog groen zijn. Giet de broccoliroosjes af en laat ze in de pan, met de deksel erop, droogstomen.

TIP

Het is mogelijk om broccoli te stomen voor 3 à 4 minuten. Door het stomen blijven de voedingsstoffen veel beter behouden dan wanneer je het kookt.

POMPOENPUREE
Wanneer je pompoenpuree wilt gaan gebruiken dien je pompoenblokjes te koken, net zoals bij aardappels, totdat de pompoenstukjes zacht zijn (dat is wanneer je er met een mesje of vork makkelijk in kan prikken). Giet het water af en pureer het fijn met een staafmixer, hak wat rozemarijn fijn en voeg dit samen met een snufje peper en zout toe aan de pompoenpuree.

Maak in de tijd dat de pompoenblokjes koken het sausje.
Meng alle ingrediënten in een kommetje en proef of je tevreden bent over de smaak. Zo niet dan voeg je nog wat extra van de kruiden toe.

PicsArt_10-24-12.32.38.jpg

BUILD IT

Nu is het een kwestie van je naanbroodje bouwen. Ik weet van mezelf dat ik niet een hele rijkelijk belegde naan op kan vanwege mijn maagverkleining. Dus gebruik ik een halve. Maar kan je wel een hele op dan kan je direct een hele naan gebruiken.

Leg de naan met de onderkant naar boven en doe hier de Pompoenpuree of hummus op. Hak met een spatel de roosjes in kleine stukjes (niet met een stamper, want dan stamp je ze plat) en leg dit op de pompoenpuree/hummus. Verdeel her en der wat van de zelfgemaakte saus overheen en strooi er als laatste nog wat van de edelgistvlokken over.

Geniet!

PicsArt_10-24-02.16.16.jpg


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s