Mijn laatste taartje voor #taartjesvoorlelystad

Beslissingen maken is nooit leuk, zeker niet als het nog eens een hele moeilijke beslissing is! Ik moest mezelf afvragen of ik nog door zou gaan als vrijwilliger of niet. Waarom? Nou omdat het een hectisch bestaan is om taarten te maken, naast werk, relatie, eigen site, bloggen, recepten uitproberen en sociaal leven…Ik ben nu ook op een leeftijd dat ik wil doen waar ik mij goed bij voel en als het mij opslokt is het niet een goed teken. Dan moet ik kijken wat voor mij belangrijk is en waar mijn prioriteiten liggen. Keuzes, keuzes, keuzes.

Natuurlijk vind ik het belangrijk dat andere kindjes uit een minder bedeeld gezin happy en gelukkig zijn door het ontvangen van taart wanneer ze jarig zijn. Maar het past niet meer in mijn drukke bestaan. En dat zelfs zonder kinderen! 😉 :-P. Dus doe ik hierin een stapje terug.

Ik heb daarom ook heel veel respect voor de vrijwilligers die het naast hun drukke leventje volhouden en taarten blijven maken voor dit initiatief. Mocht je dit goede doel willen steunen op een andere manier? Dat kan natuurlijk ook! Donaties zijn bij goede doelen altijd welkom. Kijk voor meer informatie op de sites van Taartjes voor Lelystad

Ik mocht mijn laatste taartje (dat wist ik toen nog niet) maken voor een jongeman van 5 jaar. Omdat het met taartje gemaakt moet worden met weinig materialen is een 2D taartje meestal vanzelfsprekend.

Ik heb gekozen voor een Galaxy taart met een ruimtemannetje die een zwevende ‘5-jaar’ ballon vast houdt. Het was een leuk experiment omdat ik het nog nooit eerder had gedaan. Soms is het ook gewoon doen!

PicsArt_02-19-04.05.39.jpg

De basis van de taart is van donkergrijs fondant daar overheen heb ik zwart kleurstof gestempeld.

TIP
Zet de taart na elke kleur in de koelkast, dit zorgt ervoor dat de kleuren niet te veel met elkaar mengen, een beetje is niet erg maar het moet niet één blur worden.

Met blauwe kleurstof heb ik de Galaxy erop gestempeld. Daarna een beetje wit eroverheen gestempeld en dan nog wat paars en op bepaalde plekjes nog wat blauw.

De witte spetters heb ik met een kwast erop gespetterd. Dit is eigenlijk zo makkelijk! Je doopt je kwast in witte kleurstof (eventueel gemengd met alcohol) en dan met je vinger langs de haartjes van de kwast zodat het erop spettert. Easy Peasy.

Wil je er een beetje een stereffect op? Dan kan je met een heeeel dun kwastje (verticaal houden) een paar spetters uitvegen. Dit kan je goed op de foto zien aan de rechterkant. Het zijn een soort fonkelende sterren wanneer je dat doet. Maar soms gaat het ook wel vanzelf hoor! Door het gebruik en het gespetter van de kwast.

PicsArt_02-19-04.07.48.jpg

Steek het figuurtje uit met een uitsteker. Heb je deze niet dan kan je ook een figuurtje online zoeken, uitprinten, uitknippen, op het fondant leggen en langs de randjes uitsnijden.

Rol een sliert van een stukje fondant, maak het zo dik of dun als je zelf wilt en leg het speels op de taart. Plak het cijfertje erbij en voilà! Ruimtemannetje zweeft in the Galaxy!

Plak als finishing touch de eetbare sterretjes erop met een klein beetje water. Niet te veel anders vallen ze er weer af!

Dit was het dan, mij laatste taartje. Met pijn in mijn hart en met veel moeite afscheid genomen van deze hobby. Ik wens hierbij Taartjes voor Lelystad heel veel succes met het maken van heel veel taarten en het creëren van een lach op de gezichten van vele kindjes.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s