AVOCABERRY • SALAD

Salade kan soms ook op een makkelijke manier zeker met de warme dagen heb ik er soms geen zin in om in een warm huis achter het fornuis te staan. Ik gooi dan liever een aantal ingrediënten bij elkaar in een schaal en ga dan op ons balkonnetje genieten van de laatste zonnenstraaltjes en natuurlijk de zonsondergang 😉

PicsArt_06-15-09.17.15.jpg

Kies bij een simpele salade dan wel voor een aantal goede voedingsstoffen. In deze salade zit spinazie en avocado voor ijzer en goede vetten en aardbei voor de nodige vitamines en niet te vergeten Calcium. In dit vruchtje zit per 100 gram 16 mg aan Calcium en dat is best veel!

Hieronder een klein overzichtje wat er zoal in de kleine rode rakkers zit.

Voedingswaarde
Hoeveelheid per 100 gram
Energie (kcal) 32

Vet  0,3 g
Verzadigd   0 g
Meervoudig onverzadigd  0,2 g
Enkelvoudig onverzadigd   0 g
Cholesterol   0 mg
Natrium  1 mg
Kalium  153 mg
Koolhydraten  8 g
Voedingsvezels  2 g
Suikers  4,9 g
Eiwitten  0,7 g
Cafeïne
Vitamine A 12 IU Vitamine C 58,8 mg
Calcium 16 mg IJzer 0,4 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0 mg
Vitamine B12 0 µg Magnesium 13 mg

Belangrijk om te weten, mocht jouw portemonnee het toelaten koop dan biologische aardbeien of laat de aardbeien in je eigen tuin groeien. In 2017 werd duidelijk dat de aardbeien behoorlijk onder de bestrijdingsmiddelen zitten. Ik blijf het toch raar vinden dat als je graag gezond wilt eten, bijvoorbeeld dus een aardbei, het bestrijdingsmiddel de aardbei juist ongezond maakt.

Ik ben zelf dol op aardbeien en kan niet altijd de biologische versie halen, want dat is gewoonweg te duur. Voor mij is de aardbei belangrijk zodat ik voldoende calcium kan binnen krijgen. De calcium is goed voor onder andere botten. Eet je veganistisch dan is het belangrijk om zoveel mogelijk voedingsstoffen uit alternatieven te halen. Het mooie van deze salade is dat je ook nog eens een flinke dosis ijzer binnen krijgt van de spinazie. Het leuke is dat je niet eens door hebt dat er spinazie in zit. De spinazie smaakt niet naar de spinazie wanneer je het gekookt hebt.

SIDE NOTE
Wanneer de aardbeien lekker zoet en sappig zijn heb je voor deze salade eigenlijk geen dressing nodig kan je toch niet helemaal zonder? Gebruik dan een beetje avocado olie of balsamico.

Ingrediënten

  • ongeveer 15 verse aardbeien
  • 1,5 handje babyspinazie
  • 1,5 hand jonge bladsla melange
  • 1 volle eetlepel kappertjes (of meer 😉 )
  • 1/2 rode ui (gemarineerd in azijn, zout en peper)
  • 2 kleine of 1 grote rijpe avocado
  • *optioneel pompoenzaadjes en zonnebloempitten
  • snufje zout en peper

Bereiding

Pel de rode ui en halveer deze, snijdt er halve ringetjes van. Leg de halve ringetjes in een schaaltje en schenk hier de azijn bij met een beetje zout en peper. Laat het voor pngeveer 1 uur marineren.

Pak een handige schaal of saladekom en scheur de spinazieblaadjes hierin. Doe de sla en kappertjes erbij.

Ontkroon de aardbeien en snijdt ze in de lengte door vieren. Zijn de aardbeien groot? Halveer ze dan nog een keertje door de breedte. Doe de aardbeien en de (uitgelekte) gemarineerde uitjes bij de salade. Hussel alles lekker door elkaar.

Door de sap van de aardbeien en het beetje azijn dat uit de uien komt heb je geen dressing nodig. Wil je echt nog wat erbij doen? Kies dan voor avocado olie of balsamicoazijn. Nog een klein beetje zout en pepper en je salade ala aardbei is klaar!

This salad makes me smile 🍓


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s