WAFFLE • SANDWICH

| Glutenvrij | Ei-vrij | Melkvrij | suikervrij |

Het recept staat beschreven in de blog Glutenvrije broodmix van Schär. Maar in plaats dat je er een broodje van maakt kan je het bolletje deeg in een wafel ijzer doen! Houdt er wel rekening mee dat het een wafel ijzer moet zijn met een diepere groef in de ijzers.

Ingrediënten

  • 500 gram glutenvrije broodmix
  • 400 ml water
  • 10 gram verse gist
  • 20 gram olie
  • 5 gram zout

Bereiding
Maak het brood zoals beschreven in mijn blog ‘Glutenvrije broodmix van Schär‘. Nadat het brood 45 minuten heeft gerezen kan je het deeg gaan verdelen in balletjes. Maak de balletjes bijna net zo groot als grootmoeders gehaktballen.

Zet de wafelijzer aan en wacht totdat het groene lichtje aan gaat. Dan zijn de ijzers warm genoeg. Vet de platen een beetje in met kokosolie of boter van Flora. Leg de bolletjes deeg in het midden van de wafelvormen en duw de wafelijzer naar beneden. Klem hem dicht bij de handvatten en zet de timer op ongeveer 3 minuten. Het geeft niet dat het wafeltje wat bleek oogt, als je het te lang erin laat zitten wordt het te hard en dat is weer niet handig om te eten.

De wafel is heerlijk te eten met een topping. Ik heb het gegeten met plantaardige kokosyoghurt en wat verse aardbeien, blauwe besjes en gepofte quinoa. Oh niet te vergeten ook een beetje Maple Syrup (Ik eet niet veel suiker en we hebben als mens wel wat suiker nodig, maximaal 25 gram. Nu zit het in het fruit en af en toe haal ik het uit de syrup). Leg er nog een wafel op en je hebt een heerlijke sandwich maar dan net even anders 😍

TIP
Een dagje later opeten? Pop ze even in een broodrooster 🤗

Oh even een heads up… gebruik van mes en vork is toegestaan 😉 Hahaha.

PicsArt_05-01-02.53.25.jpg

Bewaartip
Je kan de brood wafels bewaren in een Tupperware bakje of een koektrommel. Zorg ervoor dat het niet te droog kan worden.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s