GINGER • SWEETPOTATO • PANCAKE

| Glutenvrij | Geraffineerd suikervrij | Eggfree | Dairyfree |

Super leuk, ik heb tijdje terug een verzoekje van een lezer gekregen of ik ook een keer een recept van pannenkoeken, gemaakt van zoete aardappelmeel, online kon zetten. So here he is. Ik heb er eentje en je houdt ervan of je haat het! Haha, ja hoe eerlijk kan ik zijn over dit recept. Ik heb het gegeten in combinatie met kokosyoghurt, kaneel en nog een beetje vers geraspte gember. De smaak van de zoete aardappelmeel is erg uitgesproken en moet je van houden. Mijn vriend vindt het he-le-maal niks, maar ik vond het nog wel lekker maar wel in combinatie met de topping! 😉

Ik heb eerder geschreven over de zoete aardappelmeel en over de flinterdunne Thinny’s. Ik ben zelf erg te spreken over de koekjes! Maar voor de verandering is het ook wel eens lekker om pannenkoekjes te bakken.

Het was wel even uitproberen wat betreft het pannenkoekenbeslag want het was zeker niet makkelijk! Het is echt een apart soort meel waar bijna helemaal geen recepten mee gemaakt worden. Ik denk ook wel dat het een uitdaging blijft om wat te maken van het bijzondere meelsoort.

Nogmaals een recept om uit te proberen. Ben je al wat langer bezig met suikervrij eten dan kan je het recept denk ik wel waarderen.

Ingrediënten

 • 100 gram zoete aardappelmeel
 • 4 eetlepels boekweitmeel
 • 30 gram kokosmeel
 • 2 eetlepels Tapioca meel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel vanillepoeder of vanillemerg
 • 2 eieren of 2 eetlepels gebroken lijnzaad geweekt in 4 eetlepels heet water
 • 1 theelepel vers geraspte gember
 • snufje zout
 • 1 eetlepel dadelstroop
 • 750 ml havermelk

Topping

 • 6 à 7 eetlepels plantaardige kokosyoghurt
 • kaneel
 • vers geraspte gember

Bereiding
Week als eerst het lijnzaad in heet water en zet het even apart. Schraap vervolgend met een aardappelschilmesje het schilletje van de gember eraf en rasp de gember met een fijne rasp. Zet dit ook even apart.

De bereiding van een pannenkoekenbeslag is over het algemeen heel erg simpel. Eerst altijd alle droge ingrediënten bij elkaar doen, doorroeren en daarna alle natte ingrediënten erbij. Easy Peasy. Roer het goed met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Het beslag is wat dikker dan het pannenkoekenbeslag die wij kennen. Maar dat geeft niet, je kan hiermee kleinere pannenkoeken bakken en op elkaar stapelen met heerlijke vulling ertussen.

Zet een pan op middelhoog vuur en doe er een beetje plantaardige Flora boter in. Schep het beslag met een 1/3 cup maatbekertje in de pan en bak de pannenkoek niet te heet, de binnenkant heeft wat langer nodig voordat het gaar is dan bij de gewone pannenkoek.

Pas wanneer de pannenkoek goed bruin gekleurd is leg je het op een afkoelrooster. Dit zorgt ervoor dat het wat krokanter wordt. Liever een warm pannenkoekje? Dan kan je het op een bordje onder een stuk aluminium bewaren zodat de warmte eronder blijft.

Time for Stacking! 
Leg een pannenkoek neer en doe hier 1 à 2 eetlepels plantaardige kokosyoghurt op, sprinkle een beetje kaneel overheen en leg er weer een pannenkoekje op, herhaal de stappen. Totdat de stapel hoog genoeg voor je is. Top af met de kokosyoghurt, kaneel en nog een klein beetje vers geraspte gember.

Smile, enjoy and smile again :-D!

PicsArt_05-01-06.58.16.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s