PINK • NICECREAM

| Plantaardig | Fruit | Geraffineerd suikervrij |

Zomer staat voor de deur dus ijs is een heerlijke verkoeling wanneer de warme dagen er zijn. Maar jah… je hoeft niet perse te wachten totdat het zomer is! Je kan ook heerlijk ijs eten wanneer het hartje winter is of wanneer we nog maar pas in het voorjaar zitten! Hihi. Tja sorry ik ben echt een IJS-FREAK dus het maakt mij niet uit hoe koud het buiten is, ijs lust ik in elk seizoen.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 3 bevroren schijfjes ananas
  • 10 bevroren aardbeien
  • scheutje plantaardige kokos yoghurt

    Decoratie

  • Partjes verse aardbei
  • zwarte besjes
  • gepofte quinoa
  • verse frambozen

Bereiding

Laat de aardbeien en ananas ongeveer 15 minuten buiten de koelkast staan en vermaal ze daarna in een keuken machine. (Er ontstaat een soort bevroren gruis. zodra je de mango en yoghurt hierbij gaat doen, zal het veranderen in een ijsstructuur).

Schil de mango en hak het in grove stukken. Doe de mango en ongeveer 100 ml plantaardige kokos yoghurt erbij. Mix het door totdat het de structuur van ijs krijgt. Meng het niet te lang door! Doordat de machine wat warmte afgeeft tijden het draaien smelt het ijs.

Schep het ijs in een kommetje en top het af met wat frambozen, blauwe besjes, verse aardbeien en wat gepofte Quinoa.

PicsArt_01-27-09.27.34.jpg

Bewaartip
Bewaar het in een bakblik of Tupperware bakje. Wanneer je het in de vriezer wilt bewaren voor de volgende dag, schep het dan om de 2 à 3 uur even om, herhaal dit ongeveer 3x. Zo zorg je ervoor dat het ijs niet één blok wordt.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s