Flora Plantaardige Boter

on

Woah! Heb je deze al gespot? Ikke wel en ik MOEST hem meteen proberen! En wat smaakt de boter lekker! Niet te vergelijken met de plantaardige Alpro boter en de gewone boter waarmee wij als kind mee opgroeien. Ik ben daar zo blij mee. Ik at vroeg toen ik jong was helemaal geen boter, nope ook niet met hagelslag. Toen ik rond mijn 20ste was ben ik wel boter gaan eten onder mijn hageltjes, maar dat was het dan ook wel. Meer niet.

Ik heb boter nooit echt heel erg lekker gevonden totdat… Flora met een heerlijke variant kwam. Nu eet ik het onder mijn plakje plantaardige kaas of onder mijn zelfgemaakte chocolade pasta. De smaak is zo anders dan wij gewent zijn uit dat standaard kuipje boter #metvanallesennogwateraantoegevoegd.

Waar is de boter nou van gemaakt?
De boter bevat plantaardige oliën, waaronder koolzaad, kokos en shea olie, water, amandelpasta, citroensap, wortelsap, emulgator (zonnebloemlecithine) en natuurlijke aroma.

Daarnaast kan je kiezen uit gezouten en ongezouten boter. Als je dan voor gezond kiest ga dan ook wel écht voor gezond en kies dan ongezouten boter, want 9 van de 10 keer zit er zou in het beleg dat je op je broodje doet. En zit dat er niet in? Nóg beter! Want dan ga je door voor een gezonder hart! ♥

PicsArt_04-11-11.09.30.jpg

Lecithine
Zonnebloemlecithine is een discutabel product. Het is weliswaar een plantaardig ingrediënt alleen is dan de vraag hoe is deze geproduceerd. Het proces is namelijk in twee stappen te volgen. Eentje die genetisch gemanipuleerd is en eentje die niet genetisch gemanipuleerd is. Het blijft een feit dat genetische gemanipuleerd (GMO) voedsel niet goed is voor de volksgezondheid.

Het schijnt dat de vraag naar Non-GMO-lecithine minder is geworden in de afgelopen tijd en dat een prijsstijging tot gevolg is. Daarnaast is Lecithine over het algemeen gemaakt van sojabonen en aangezien het een allergeen is grijpen de fabrikanten andere soorten bonen en zaden aan zo aan de vraag en de behoefte van lecithine te kunnen voldoen.

Hoe kom je er achter dat het GMO vrij is? Heel lastig, mits de fabrikant het op zijn of haar verpakking vermeldt. Over het algemeen doen fabrikanten het wel omdat het juist een pluspunt is als een product GMO vrij is.

Emulgator
Een emulgator zorgt ervoor dat de vloeibare gedeelte (v.b. water) en het vettige gedeelte (v.b. olie) elkaar niet afstoten, maar juist mengen. Als er geen emulgator gebruikt wordt dan stoten beide componenten elkaar af en vormt het geen samenhangend geheel. Emulgator wordt gebruikt in cosmetica maar zoals je weet ook in voeding. Grappig om te weten is dat lecithine ook in eigeel zit. Denk maar aan het maken van mayonaise, door de lecithine in het eigeel is er een goede verbinding tussen vetten en azijn.

Tegenwoordig zijn er veel ei-vervangers die ook goed binden dus helemaal afhankelijk van het ei zijn we ook niet meer 😉


Mijn conclusie

Ik ben absoluut fan van dit kuipje boter en raadt het dan ook aan om deze soort te gebruiken in plaats van Soya boter of boter dat verkregen is uit zuivel.

Uiteindelijk ben je baas over je eigen lijf en beslis jezelf wat je wel of niet wilt eten. Ik ben blij dat ik een alternatief heb gevonden en voel mij hierdoor een stuk beter. Alleen al de wetenschap dat ik de hormonen niet binnen krijg dat aanwezig is in zuivel geeft mij een heel erg fijn gevoel. Ik heb genoeg hormonen in mijn lijf, waarom zou ik dan nog extra hormonen eten?! 😉


🖤

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s