VEGAN • QUACEMOLE

| Vegan | Suikervrij | Glutenvrij | Veggies | Superfood |

Arriba arriba andale andale!

Vrolijk word ik van Quacemole. Vooral als het zelfgemaakt is en zoals het hoort te zijn! Niet uit pakjes en zakjes gewoon met groente en fruit van de supermarkt of lokaal van het platteland. Recept ben ik een keertje online tegengekomen maar je kan het recept zelf ook een beetje aanpassen zodat je het naar je eigen smaak kan maken.

Nu het toch weer voorjaar is kunnen we net zo goed alvast nadenken wat we straks bij de BBQ gaan eten! Hahaha. En als je niet kan wachten dan las je gewoon een tapas avondje in met vriendinnen en kan je het recept al lekker uitproberen!

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • 2 roma tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • snuf peper
  • snufje zout
  • *optioneel klein beetje Koriander
  • * optioneel 1/2 Rode peper zonder zaadjes, ben je van de hottie hottie duo penotti dan laat je ze er lekker in.

Bereidingswijze

Hol de tomaten uit en laat ze ondersteboven uitlekken op een keuken papiertje. Wanneer je er wat zout in strooit zullen de sappen er sneller uitlopen. Snipper ondertussen de sjalotjes fijn en pers de knoflookteentjes.

Schil en ontpit de avocado’s en prak ze op een plat bord fijn. Er mogen van mij altijd wel wat stukjes inzitten, dat vind ik bij Quacemole wel lekker. Wanneer de tomaten goed zijn uitgelekt kan je ze in kleine blokjes snijden.

Voeg alle ingrediënten samen in een kommetje en roer het goed door.

TIP
We weten allemaal dat avocado’s snel bruin kunnen worden als je het eenmaal uit het schilletje hebt gehaald. Ik kwam een keertje een tip tegen die ik sindsdien altijd gebruik. Naast dat er limoen in de quacemole zit, die het bruiningsproces tegen gaat, leg ik de pitten van de avocado erin totdat ik het ga gebruiken. Werkt altijd heel erg goed!

Serveer bij de quacemole maischips (let op de ingrediënten) of eventueel je zelfgemaakte tortilla chips uit de oven!

Dipse!

Bewaartip
Bewaar de quacemole in een luchtdichte trommel of in een glazen schaaltje met een stukje vershoudfolie erop. Vergeet de pitten er niet in te doen om het bruiningsproces tegen te gaan!


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s