BLUEBERRY • MUFFINS

| Geraffineerd suikervrij | *optioneel Glutenvrij | Plantaardig |

In eerste instantie kwam ik het recept tegen op de site van Havermoutje. Die het recept uit het boek heeft van ‘Uit Paulines Keuken – Feel Good Good’ Het is zo leuk hoe iedereen zich ziet als collega in plaats van concurrenten (je hebt ze er altijd tussen zitten hoor). Over het algemeen leer je hierdoor juist heel veel van elkaar. Aangezien het belangrijk is om de juiste voeding binnen te krijgen is het belangrijk om bij elkaar ‘af te kijken’ en te leren evolueren! ;-).

Het recept heb ik wel aangepast. De muffins kan je nu ook maken wanneer je geen dierlijke voedingsmiddelen wilt eten, of omdat je een lactose of gluten intolerantie hebt. Maar nog wel lekker is en absoluut niet droog!!

Ingrediënten

  • 175 gram (glutenvrije) speltbloem of meel
  • 2 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 150 gram plantaardige yoghurt
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad weken in 2 eetlepels heet water
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 50 gram agavesiroop
  • snufje zout
  • 120 – 150 gram blauwe bessen

Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C en zet alvast een cupcake bakvorm klaar met cupcake papiertjes.

Laat alvast de lijnzaad wellen in heet water. Weeg alle droge ingrediënten (behalve de besjes) in een mengkom. Roer het door en voeg alle natte ingrediënten erdoor heen. Je hoeft het niet te lang te mengen. Zodra het een deeg vormt kan je de besjes er doorheen spatelen. Het is niet erg als er een paar stuk gaan, dit geeft uiteindelijk een lekkere smaak aan de cake.

Schep met een ijsboltang het beslag in de cupcake papiertjes tot net onder het randje. Bak de cupcakes in het midden van de oven voor ongeveer 20 à 25 minuten of totdat ze er goudbruin uitzien. Laat ze afkoelen in het bakblik, haal ze er na 15 minuten uit en laat ze verder afkoelen op een rekje.

Warm zijn ze ook lekker hoor! Jummie!

PicsArt_03-26-07.34.36.jpg

Bewaartip
Bewaar ze voor een paar dagen in een luchtdicht Tupperware trommel. Je kan ze ook prima per stuk verpakken en invriezen. Haal dan wel een cupcake papiertje eraf, anders wordt het papiertje wat nattig.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s