PECAN • CHOCO • PIE

| Glutenvrij | *optioneel plantaardig | Geraffineerd suikervrij |

Ik heb eerder de super makkelijke Blueberry Muffins gemaakt. Het recept was mij wel heel erg goed bevallen. Het viel mij op dat het recept een hele goede basis is voor meer soorten muffins en taarten. De basis kan je dus vaker gebruiken maar dan in diverse smaakcombinaties. Het beslag is goed te gebruiken voor zowel zoete als hartige taarten. Dus ben ik hiermee aan de slag gegaan!

Ingrediënten

 • 350 gram (glutenvrije)speltbloem of meel
 • 4 theelepels wijnsteen bakpoeder
 • 2 theelepels kaneel
 • snufje zout
 • 2 eetlepels gebroken lijnzaad wellen met 4 eetlepels heet water
 • 300 ml plantaardige yoghurt
 • 140 ml zonnebloemolie
 • 50-80 ml agavesiroop
 • 80 gram ongezouten pecannoten + extra voor op de taart
 • 60 gram suikervrije 92% chocolade + 20 à 40 gram over de taart
 • *optioneel sinaasappelrasp

Glazuur

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet alvast een bakblik, bekleed met bakpapier, van ongeveer 20 cm klaar.

Hak alvast de pecannoten en de chocolade in stukjes (vergeet niet om wat extra apart te houden voor op de taart). Niet al te klein hakken want je moet ze straks nog wel goed proeven. Laat ondertussen de gebroken lijnzaad wellen in heet water en zet beide even apart.

Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en meng het met een spatel door elkaar. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten hier aan toe en meng het geheel totdat er een soort deeg ontstaat. Voeg de pecannoten, chocolade en eventueel sinaasappelrasp hier aan toe. Meng de stukjes er goed doorheen en stort vervolgens het beslag in het bakblik. Strijk het een beetje glad aan de bovenkant en leg er vervolgens nog wat pecannoten op, druk ze een beetje in het beslag zodat ze er niet af kunnen vallen na het bakken.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Bak de taart net iets onder het midden van de oven voor ongeveer 30 à 35 minuten of totdat de bovenkant goudbruin gebakken is. Wanneer je er met een sateprikker in prikt moet deze er droog en schoon uitkomen. Dan weet je zeker dat de cake gaar is.

Meng tijdens het bakken alvast de maple syrup met kaneel voor de glazuur, want je moet deze eroverheen strijken zodra de cake uit de oven komt!
Laat de cake hierna ongeveer 30 minuten in de bakvorm afkoelen en haal hem eruit. Laat de taart verder afkoelen op een rekje.

Wanneer de taart helemaal afgekoeld is kan je ongeveer 20 à 40 gram chocolade smelten in de magnetron (let op! om de 30 seconden even omscheppen anders brand het aan) en Drizzle de chocolade over de taart heen!

Zodra de chocolade is gestold kan je aanvallen! Oké, busted…ik was al begonnen nog voordat de chocolade hard was. Hihi 😊

PicsArt_03-27-06.49.41.jpg

Bewaartip
Ik bewaar dit soort taarten graag op een glazenplateau met een stolp erop. Heb je dit niet bewaar de taart dan in een luchtdichte Tupperware bak. Invriezen kan natuurlijk ook. Snijdt de taart in stukjes en verpak ze per plakje in vershoudfolie.


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s