CHOCO • COCO • PIE

| Geraffineerd suikervrij | Glutenvrij | Raw | Vegan |

Op de beurs ‘Better Health Event’ waar ik vorig jaar naar toe ben geweest kwam ik voor het eerst in aanraking met ‘The Good Stuff Bakery’. Dat was ook weer zo een aaaah momentje. Iedereen kent wel de standaard pakken van Koopmans en Dr. Oetker en nog heel veel meer soorten. Het makkelijke eraan is….Je hoeft het niet te wegen, niet de losse ingrediënten te kopen (die je dan vaak overhoudt) en het is vaak ‘alles in één mengkom recept’. Lekker makkelijk, maar….

Heb je wel eens gelezen hoeveel geraffineerde suiker er in zit?! En soms andere ‘gekke’ toevoegingen?! Doe je dat jezelf en/of je kinderen aan? Euh….NEE! Vergeet ook niet dat zuivel en het gebruik van dierlijke producten onder een vergrootglas liggen. Het is niet eens meer te garanderen dat deze producten nog in het vakje ‘gezond’ geplaats kunnen worden.

The Good Stuff Bakery heeft hier goed over nagedacht! Want het is eigenlijk hetzelfde principe maar dan gezonder! Ja, de keus is dan snel gemaakt. Ik begrijp dat je even stilstaat qua prijs, want daar zit een enorm verschil in. Ja, inderdaad op de korte termijn is dat gunstig… maar denk ook eens op de langere termijn! Als je etenswaar kan vermijden die op langere termijn enge ziektes kunnen opleveren, waarom zou je dan besparen op het kopen van beter eten.
Wanneer je zieker wordt en veel bezoekjes moet afleggen bij de dokter/ziekenhuis, bloedonderzoeken, diagnose, behandeling, nazorg en noem maar op dan scheelt dat ENORM in je portemonnee. De generatie die nu wordt geboren, komt uit een generatie die al heel veel verkeerd en bewerkt voedsel eten en worden daardoor al vaak geboren met bepaalde ‘ziekte’ cellen. Mijn motto is tegenwoordig…

Gezonder eten is een gezonder geweten!

Laat ik maar niet te veel gaan uitweiden over het onderwerp… maar ik ben zelf erg teleurgesteld in de overheid en dat ze niet willen inzien hoe hun een bijdrage dienen te leveren in gezond eten. Waarom de minister van gezondheid niet de noodklok luidt en al dat bewerkt voedsel verbied! Dan moeten de fabrieken en ondernemers wel achter hun oren krabben en bedenken ‘oké, we moeten nu echt iets gaan produceren wat beter voor de maatschappij is’. Maar ach…ik denk dat het nu zo ver heen is dat het jaren, echt jaren duurt voordat dit überhaupt zal gaan veranderen. Er zit wel beweging in maar het duurt lang!

Ze zeggen dat je de wereld kan veranderen, alleen begint dat bij jezelf. Maarjah als niet iedereen WILT mee veranderen dan blijf je toch A Loner. DUS ik ben blij met ondernemers zoals The Good Stuff Bakery!

PicsArt_03-24-11.11.26.jpg

Het pakket kan je online bij hun op de site bestellen. De verpakking ziet er gelikt uit en zodra je het doosje open doet zie je dat ze alle ingrediënten hebben genummerd zodat je precies weet welk ingrediënt je er in moet doen! Daarom hoef je echt geen keukenprinses te zijn, dit is zo makkelijk! In het doosje hebben ze ook een kaartje met daarop de inhoud, wat je zelf moet toevoegen en de bereidingswijze.

Oké, nu komt het echte werk! Het maken van dit heerlijke en super simpele taartje! En ben je geen keukenprinses dan hoef jij je echt geen zorgen te maken, dit is dan echt een uitkomst! En natuurlijk de andere recepten op mijn site 😉 hihi. Over het algemeen zijn die ook super duper easy!

Ingrediënten Bodem

Ingrediënten Vulling

  • (zelf toevoegen) 2 rijpe bananen
  • (zelf toevoegen) 1 rijpe avocado (dit proef je straks niet!)
  • agavesiroop
  • chocolade poedermix
  • (zelf toevoegen) *optioneel kokosmelk

Topping

  • ongeveer 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding
Zet een springvorm klaar van ongeveer 18 cm en knip een stukje bakpapier voor op de bodem. Het is makkelijk om het bakpapiertje dubbel te vouwen zoals op de foto en dan op maat te knippen, je hebt dan in één keer de exacte maat.

Vermaal de zonnebloempitten in een keukenmachine totdat het fijn genoeg is. Voeg dan de kokosrasp (houdt 2 eetlepels apart voor de topping), de agavesiroop en een klein scheutje water toe. Maal het nogmaals door totdat het mengsel goed aan elkaar plakt. Stort het in de springvorm, verdeel het en druk het goed aan. Desnoods met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast en ga verder met de vulling.

Smelt de cacaoboter au bain marie of in de magnetron (elke 30 seconden even omroeren) en zet het apart.

Pel de rijpe bananen (geen overrijpe!) en schil en ontpit de avocado. Doe ze samen met de agavesiroop en de chocoladepoeder in de keukenmachine en mix het door totdat het een glad geheel wordt. Is de vulling niet glad genoeg dan kan je er een beetje kokosmelk aan toevoegen. Schenk beetje bij beetje de gesmolten cacaoboter toe en mix het door totdat het in zijn geheel is opgenomen.

Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de chocoladevulling op de bodem, strijk met de achterkant van een lepel de vulling glad en strooi vervolgens de rest van de kokosrasp over de bovenkant. Druk de kokosrasp met je hand er een beetje in.

Zet je chocoladetaartje nog minstens 4 uur in de koelkast zodat het kan opstijven. Ja ik weet het NOG 4 UUR WACHTEN!.. Kan je niet zo lang wachten dan kan je het taartje minimaal 2,5 uur in de vriezer zetten. :-D.

Haal na 4 uur (of een nachtje in de koelkast) de taart eruit. Haal je springvorm los en snijdt de taart in mooie puntjes. Het taartpuntje ziet er misschien klein uit maar het is echt voldoende om je trek mee te stillen! Vergeet niet dat je sneller vol zit door de avocado en de banaan die erin zit. 😉

Chococheers!

PicsArt_03-24-11.00.59.jpg

Bewaartip
Bewaar het in luchtdichte trommel in de koelkast of vries het taartje in. Je kan het dan bijna een maand bewaren!

Oh en pssst…
Ze hebben op hun site nog meer lekkers! Check het op The Good Stuff Bakery


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s